Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Trafikte Motosiklet Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

30.10.2021 denizli motosiklet ehliyeti

A sınıfı sürücü ehliyeti kapsamında değerlendirilen motosiklet kullanıcıları, trafikte ekstra dikkatli olması gereken kişiler arasında yer alıyor. Aynı yayalarda olduğu gibi araç sürücüleri tarafından fark edilmeyen ve trafiğin bir parçası sayılmayan motosiklet sürücüleri, çeşitli kazalara kurban gidebiliyorlar.

Bunun üstüne iki tekerlekli ve kabinsiz bir araç olması sebebiyle, ufak kazalar bile büyük zararlara yol açabiliyor. Bu yüzden eğer A sınıfı sürücü ehliyetine sahipseniz daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Güven Sürücü Kursu’nda, etkili bir şekilde motosiklet kullanmayı öğrenebilir ve kendinize güvenerek kolayca trafikte yer alabilirsiniz. Alanında saygın ve yetkili hocalardan motosiklet direksiyon dersi almak, teorik sınavı kolayca geçebilmek ve en avantajlı fiyatlarla sürücü belgesi sahibi olmak istiyorsanız adresiniz belli. Güven Sürücü Kursu’na gelerek tutkunuzu gerçeğe dökebilir, motosikletinize bir an önce kavuşabilirsiniz.

Aracınızı Kontrol Edin

Dört tekerlekli araçlarda olduğu gibi motosikletle trafiğe çıkmadan önce mutlaka aracınızın durumunu kontrol etmelisiniz. Frenlerini, sinyallerini, aynalarını ve koltuğunu kontrol ederek trafiğe çıkmadan önce riskleri minimuma indirmelisiniz. Çünkü trafikte başınıza gelebilecek herhangi bir aksilik, geri döndürülemeyecek kazalara mahal verebilir.

Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için önleminizi mutlaka önceden almalısınız. Dakikalar içerisinde bitebilecek bu rutin kontroller sayesinde hem canınızı hem de cebinizi korumaya başlayabilirsiniz.

Ekipmanlarınızı Tam Olarak Giyin

Özellikle A sınıfı sürücü ehliyetine sahip kişilerin, motosiklet kullanımına uygun kıyafetler giymesi ve gerekli ekipmanlarını takması hayati önem taşıyor. Dizlik, kask, dirseklik, uygun ayakkabı ve eldiven gibi araçlar, sizleri büyük hasarlardan koruma konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor.

Sadece trafik kazaları konusunda değil, daha konforlu bir sürüş deneyimi için de bu ekipmanların kullanımı oldukça önemli. Göz yaşarması, ellerin rahat etmesi, daha düzgün pozisyon alma ve daha pek çok şeyi bu ekipmanlar sayesinde sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kazalardan da yara almadan kurtulabilir, güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Dikkati Elden Bırakmayın

Yazının başında da bahsettiğimiz gibi motosiklet kullanan sürücü ehliyeti sahipleri, kimi zaman trafikte dört tekerli araçlar tarafından küçük görülebiliyorlar. Yol verme, ön kesme, ayna kontrolü ve kör nokta gibi konularda çeşitli problemler yaşanabiliyor. Bu yüzden motor kullanırken sürekli kontrollü olmanızı ve dikkati elden bırakmamanızı öneriyoruz.

Gece yola çıkarken mutlaka kendinizi belli edecek kıyafetler giymeli ve motorunuza mutlaka reflektör takmalısınız. Bazı durumlarda dikkat çekmeli, araçların hareketini önceden tahmin etmeli ve karşı tarafın hatası varsa bile meydana gelebilecek bir kazayı engellemelisiniz. Böylece yetkin ve profesyonel bir motosiklet kullanıcısı olabilir, gönül rahatlığı ile yollara çıkabilirsiniz.

Hız Sınırına Dikkat Edin ve Frenleri Etkili Kullanın

Motosiklet, kısa sürelerde oldukça yüksek hızlara çıkabilen ama kontrolün de çabuk kaybedilebildiği oldukça riskli bir araçtır. Eğer kendinize güvenmiyorsanız yüksek hız yapmanızı önermiyoruz. Kendinize yeterince güveniyorsanız da mutlaka hız sınırlarına uymalı ve yasaları ihlal etmemelisiniz. Çünkü trafik kuralları sizin ve trafikteki diğer kişilerin hayatını korumak için konmuş önemli yasalardır.

Bunun yanında A sınıfı sürücü ehliyeti sahipleri tehlikeli anlarda ne yapacaklarını iyi bilmeli, ön ve arka freni oldukça efektif kullanabilmelidir. Eğer frenleri iyi bir şekilde kullanıyorsanız her türlü durumdan başarılı bir şekilde çıkabilirsiniz.

Bahsettiğimiz bunca detayı öğrenmek ve bir motosiklet sürücüsü olmak istiyorsanız, Güven Sürücü Kursu daima sizin yanınızda. İnsani değerleri gözeten, sabırlı, yetenekli, bilinçli ve duyarlı sürücüler yetiştiren kursumuz, aileye girecek yeni üyeleri dört gözle bekliyor. Direksiyon eğitimi, çıkan ehliyet soruları, A sınıfı sürücü ehliyeti kursu ve çok daha fazlası şubelerimizde sizi bekliyor!

 

BİZ SİZİ ARAYALIM