Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Trafikte Dikkat Etmeniz Gereken 5 Unsur

08.11.2021 sürücü kursu

Sürücü ehliyeti almaya hak kazandığınızda, tamamen yeni bir dünyanın anahtarını açmış oluyorsunuz. Sürücü belgesini almış olmanız, aracınızı dikkatsizce ve özgürce kullanmanızı sağlamayacağı için trafikteyken birçok şeye dikkat etmelisiniz.

Sürücü Kursu

Özellikle kendi canınızı ve başka insanların canını korumak için bahsettiğimiz şeylere özen göstermeniz oldukça önemli.

Sizler de yetkin bir şekilde araba kullanan, dikkatli, soğukkanlı, duyarlı ve profesyonel bir sürücü olmak istiyorsanız gideceğiniz adres belli. En iyi Denizli sürücü kursu olarak bizler hepinizin yanındayız. Güven Sürücü Kursu’na başvurarak dilediğiniz sürücü ehliyeti tipine sahip olabilir, sınavlarınızı başarıyla geçebilirsiniz. Verdiğimiz özel direksiyon eğitimleri, çıkan ehliyet soruları, özel etütler ve çok daha fazlası kursumuzda sizleri bekliyor. Sizler de bize katılın ve geleceğin harika sürücülerinden birisi olma şansı yakalayın. İsterseniz gelin şimdi trafikte dikkat etmeniz gereken unsurlara bir göz atalım.

Trafik Işıkları

Trafiğin düzenini sağlayan ve tüm sürücülerin dikkat etmesi gereken yegane şey, tabii ki de trafik ışıklarıdır. Karmaşadan kaçmak, geçiş önceliklerini göz etmek ve yayaların can güvenliğini sağlamak trafik ışıkları ile mümkündür.

İşiniz ne kadar acele olursa olsun trafik ışıklarına azami dikkat göstermeli ve en ufak bir kural hatası dahi yapmamalısınız. Unutmayın, sürücü ehliyeti almış tüm kişiler trafik kurallarına dikkat ederek sakin ve nezih bir trafiği garanti altına almayı garanti etmiş olurlar. Sizler de trafik ışıklarına dikkat ederek üstünüze düşen görevi yerine getirebilir, toplumun yararını gözetebilirsiniz.

Trafik Levhaları

Dünyada yer alan tüm yolların ve bölgelerin kendine has özellikleri ve uyulması gereken kuralları bulunuyor. Örneğin soğuk yollarda buzlanma tehlikesi oluşurken, okul çevresinde yoğun bir yaya kalabalığı bulunabiliyor. Sizler her ne kadar bulunduğunuz bölgeye hakim olsanız da yeni girdiğiniz bir çevrede şartları tam anlamıyla bilemeyebilirsiniz.

Bu noktada trafik levhaları sürücü ehliyeti alan kişilerin yardımına koşuyor. Trafik levhalarında yer alan uyarılara, yasaklamalara ve bilgilendirmelere dikkat ederseniz çok daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu yüzden tüm trafik levhalarının anlamını bilmeli ve herkesin uyduğu bu kurallara saygı göstermelisiniz.

Hız Göstergeleri

Hız göstergeleri trafik levhalarına dahil olsa da çoğu sürücü bu levhaları yeteri kadar umursamıyorlar. Şehrin yapısı, araçların trafiği ve yayaların yoğunluğuna göre belirlenen bu hız göstergeleri, sürücü ehliyeti sahipleri için hayati bir önem taşıyor.

Şehir içi ve şehir dışındaki hız sınırlamalarına dikkat etmediğiniz takdirde, geri dönüşü olmayan kazalara karışabilir ve hayal ettiğinizden daha kötü sonuçlarla yüzleşebilirsiniz. Bu yüzden belirli bir amaç ve güvenlik için konulmuş hız sınırlamalarına kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Yaya Geçitleri

Işıkların olmadığı bazı bölgelerde, yayaların geçişini kolaylaştırmak için kurulan yaya geçitleri, aslında trafikte dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan. Sürücü ehliyeti sahipleri bu yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeli ve onların haklarını gözetmeliler. Sonuçta araç kullanıcıları, yayalara kıyasla daha güvenli koşullarda yer aldıkları için oluşabilecek bir kaza direkt olarak yayalara zarar verir. Bu yüzden yaya geçitlerinde yayaların geçmesini beklemeli ve sonrasında trafiğin normal akışına gelmesini sağlamalısınız.

Yardımcı Araç Donanımı

Trafikte sürüş konforunuzu ve güvenliğiniz arttıracak araç donanımlarınıza mutlaka dikkat etmelisiniz. Örneğin gece sürüşü için uzun farlar ve sis farları, aynalar, silecekler ve ikaz lambaları olmazsa olmaz donanımlardan. Bu donanımların herhangi birisinin bozulduğunu fark ederseniz mutlaka aracınızı servise götürmelisiniz. Göze batmayan ufak hatalar bile sürücü ehliyetinizi kaybetmenize ve hatta önemli kazalara karışmanıza sebep olabilir.