Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Aracınızın Kış Bakımını Yaptırdınız mı?

25.10.2021 Araç Kış Bakımı Denizli Sürücü Kursu

Kış mevsiminin ve soğuk havaların kapıda olduğu bu dönemde, araçlarımızın kış bakımlarının ve kontrollerinin zamanı da geliyor. Özellikle de araçlarınızın ömrünü uzatmak ve performansını korumak istiyorsanız, mutlaka mevsimsel bakımlarınızı eksiksiz olarak yaptırmalısınız.

Yol tutuşunu arttırmak, motorun soğuktan etkilenmesini engellemek, konforlu bir sürüş deneyimi yaşamak ve sevdiklerinizle beraber mutlu yolculuklar yapmak için kış bakımı şart!

1. Kış Lastiği Kullanın

Sürücü ehliyetine sahip olan kişilerin yapması gereken ilk kış bakımı hamlesi, mutlaka ve mutlaka kış lastiği olmalıdır. Hangi bölgede veya hangi iklim şartlarında yaşıyor olursanız olun, kış lastiği tüm araçlar için gereken önemli bir detaydır.

Çünkü kış aylarında hava sıcaklığının azalmasıyla normal lastiklerin yapısı değişmeye başlıyor. Düşük sıcaklıklarda lastiklerin uğradığı büzüşmeler, yol tutuşunda azalmaya ve kaza riskinde artmaya sebep oluyor. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için özel olarak üretilmiş kış lastiklerini kullanmalısınız.

Aynı zamanda kış lastikleri, olumsuz hava şartları, buzlu ve karlı yollar için de önemli avantajlar sunuyor. Sahip olduğu yapı, dişler ve ekstra yol tutuşu özelliği sayesinde, kaygan yollarda rahatça ilerleyebilmenize sebep oluyor.

2. Motor Bakımınızı Yaptırın

Uzun bir mevsimden sonra, motorunuzda performans düşüklükleri meydana gelmiş olabilir. Her mevsim başı yaptıracağınız düzenli motor bakımları ile aracınızın ömrünü uzatarak, sürekli maksimum performans elde edebilirsiniz.

Özellikle motor yağı değişimi ve yağ filtresi bakımı sürücü ehliyeti sahipleri için büyük önem taşıyor. Yazın tozlu havalarda kullanılan araçlarda, hava filtresi de büyük zarar görebiliyor. Bu zararı minimuma indirmek için mutlaka aracınıza bakım yaptırmalısınız. Gerekirse zarar gören hava filtresini değiştirmeli ve kış gününde yollara güvenle adım atmalısınız.

3. Aracınızın Parçalarını ve Mekaniğini Kontrol Edin

Kış gelmeden önce, aracınızın tam randımanıyla çalışıp çalışmadığını kontrol etmek büyük bir önem taşıyor. Özellikle kış aylarında sürücü ehliyeti sahiplerinin işine yarayacak araç parçaları, düzenli bir şekilde çalışmıyorsa olumsuz koşullara neden olabilir.

Örneğin, kışın yoğun bir şekilde çalışan silecekleri sürekli kontrol etmeli ve eksiksiz bir şekilde çalışıp çalışmadığına bakmalısınız. Diğer bir yandan fren sistemi ve rot balans ayarını da kış gelmeden kontrol etmelisiniz.

Kışın soğuk havalarda radyatördeki suyunuzun donup aracınızda bozukluk yaratmaması için mutlaka antifriz kullanmalısınız. Antifrizler, kimileri için uzun ömürlü bir karışım olarak görülse de kış gelmeden bu ihtiyacınızı gidermekte ve antifrizinize bakmakta fayda var.

Uzun farlar ve sis farları da kışın olumsuz hava koşullarının getirdiği bir diğer zorunluluklardan. Sürücü ehliyeti sahipleri, kış gelmeden uzun mesafe ve kısa mesafe farlarının çalışıp çalışmadığına iyice göz atmalılar. Güvenli ve konforlu bir sürüş için bu detaylar oldukça önemli.

Sizler de sürüş hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor, eğer yoksa bir sürücü belgesine sahip olmak istiyorsanız Güven Sürücü Kursu’na başvurabilirsiniz. Başarılı direksiyon eğitimi, en iyi Denizli direksiyon hocası ve daha pek çoğu sürücü kursumuzda sizleri bekliyor. Güven’e gelin ve güvenle hayallerinize doğru koşmaya başlayın!