Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Sınavlarında Trafik, Motor ve İlkyardım Derslerinin Dağılımı

11.07.2019 Denizli Ehliyet Haberleri

MEB tarafından düzenlenen ehliyet sınavında toplamda 50 adet soru sorulur ve 50 adet sorulan soruya adayların en az 35 adet doğru yanıt vermesi beklenmektedir.

Ehliyet almak için sınava girecek olan adayların en çok merak ettiği sorulardan birisi de sınavda hangi dersten kaç adet soru sorulacağıdır. Yeni düzenlemeye göre soru dağılımları güncellenmiştir. Son yapılan düzenlemelere göre ehliyet sınavının geçme notu 70 olarak belirlenmiştir. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet sınavında toplamda 50 adet soru sorulur. 2019 yılında yapılan düzenleme ile 50 adet sorulan soruya adayların en az 35 adet doğru yanıt vermesi beklenmektedir. 2016 yılından sonra eklenen Trafik Adabı dersi ile toplamda 4 adet dersten sorumlu tutulan adayların toplam soru sayısına göre geçerli doğru yapılması gerekir. Peki, ehliyet sınavlarında Trafik, Motor ve İlkyardım derslerinin dağılımı nasıl olacak?

Sınavda Sorulan Soru Dağılımı Nasıl Olacak?

Ehliyet sınavına girmeden önce M, A1, A2, A, B1, B, D1, D, C1, C ve F sınıflarından hangisi alınacağı belirlenir ve ona göre başvuru yapılır. Ehliyet sınavına girecek adaylar Trafik, Motor, İlkyardım ve Trafik Adabı olmak üzere 4 adet dersten sorumlu tutulur. Bu derslerden çıkacak olan soru dağılımı ise, İlkyardım dersinden 12 adet, Trafik ve Çevre dersinden 23 adet, Araç Tekniği dersinden 9 adet ve Trafik Adabı dersinden 6 adet soru sorulacak şekilde yapılır. Toplamda 50 soru sorulur ve 60 dakika süre verilir. Girdikleri sınavdan başarısız olan adaylar bir sonraki sınava girebilirler.

Eskiden Kayıt Yaptıran Adaylara Kaç Adet Soru Sorulur?

2016 yılından önce sınava girmiş fakat başarısız olmuş adaylar için ise ehliyet sınavında soru dağılımı farklılık gösteriyor. Trafik adabı dersi sonradan eklendiği için bu adaylar bu dersten sorumlu değildir. Sınavdaki soru dağılımı ise, ilk yardım dersinden 13 adet, Trafik ve Çevre dersinden 27 adet ve Araç Tekniği dersinden 10 adet olmak üzere 50 adet olacak şekilde belirlenmiştir. Sınava girecek olan bu adaylar ise 50 sorudan sorumludur ve sınav süresi 60 dakikadır. Sınavdan başarısız olan adaylar tekrardan diğer bir sınava girme hakkına sahiptirler.