Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Sınavlarında Kaç Defa Başarısız Olunca Dosya Yanıyor?

10.07.2019 Denizli Ehliyet Haberleri

Ehliyet Sınavlarında Kaç Defa Başarısız Olunca Dosya Yanıyor? Ehliyet sınavlarında dosya yanma süresi ve limiti ile ilgili bilgilerin yer aldığı blog yazımız.

Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen müfredat doğrultusunda yapılmaktadır. Sınav yine Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenir. Ehliyet sınavlarında trafik bilgisi konusunda 27 soru, ilk yardım bilgisi konusunda 13 soru ve motor (pratik motor kontrol) bilgisinden 10 soru olarak toplamda 50 soru bulunmaktadır. Sınavlar MEB tarafından elektronik sınav olarak düzenlemektedir.

Sınav süresi 45 dakika olarak belirlenmiştir. Sınavlarda değerlendirme 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır. Sınavda başarılı olmak için en az 35 soru yani 70 puan almak gerekiyor. Ehliyet sınavlarında 3 yanlış veya 4 yanlış 1 soruyu götürmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Doğru olarak cevapladığınız sorular (net sayısı) dikkate alınarak hesaplama yapılır.

Ehliyet Dosyası Ne Zaman Yanar?

Ehliyet sınavları iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci sınavda (yazılı sınav) 70 puan ve üzeri alan sürücü adayları başarılı sayılmaktadır. Yazılı sınavlarda en fazla 4 (Dört) defa başarısız olunması durumunda ehliyet dosyası yanmaktadır. Yazılı sınavı başarılı bir şekilde tamamlayan sürücü adayları ikinci sınava (direksiyon veya uygulama sınavına) girmeye hak kazanır.

Yazılı sınavda olduğu gibi direksiyon veya uygulama sınavında da sürücü adayının en fazla 4 (Dört) defa sınav hakkı bulunmaktadır. Başarılı olmak için direksiyon sınavında bulunan Milli Eğitim Bakanlığınca görevlendirilen komisyondan uygun not almak gerekir. Direksiyon sınav komisyonu sürücü adayının araç kontrol (ayna, koltuk, emniyet kemeri gibi), motor bilgisi (aracın yağı, suyu, stepne yeri gibi) ve araç sürerken uyulması gereken kuralları (sinyal, dur / kalk, kavşak kontrolü, ayna kontrolü gibi) uygulamaya göre geçer not vermektedir.

Başarılı Olanlar Ehliyeti Nasıl Alır?

Yazılı ve direksiyon (uygulama) sınavında başarılı olan sürücü adayları kendilerine sürücü kursu tarafından düzenlenen ve MEB tarafından onaylanan Sürücü Sertifikasını alırlar. Ancak bu sertifika sürücü adayının araç kullanmasında geçerli sayılmaz. Bu sertifika ile beraber 2 adet biyometrik resim, sağlık raporu, kimlik fotokopisi ve Maliye Bakanlığını ödenen harç ve vergilerin dekontu alınır. Bununla birlikte Trafik Vakfına yapılacak bağış makbuzu da eklenerek Nüfus Müdürlüklerinden ehliyet belgesi başvurusu yapılır.