Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Sınavlarında Her Dersten Kaç Soru Çıkar?

09.07.2019 Denizli Ehliyet Haberleri

50 soru için 60 dakika süre verilir. Konulara göre; ilk yardım konusundan 12, araç tekniği konusunda 9, trafik ve çevre konusundan 23, trafik adabı konusunda ise 6 soru çıkmaktadır.

Ehliyet, günümüz dünyasında kaçınılmaz olarak ihtiyaç duyulan bir belgedir. Araç sahibi olabilmek ve istenilen yere daha hızlı ulaşılması adına, ehliyet almak zaruridir. Ehliyet almak için gereken tek koşul, on sekiz yaşında ve ya on sekiz yaşından büyük olunmasıdır. Güvenilir sürücü kurslarından gerekli eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak alarak, ehliyet sınavlarında başarılı olunabilir. Güven Sürücü Kursu, (guvensurucukursu.com.tr) sürücü adaylarına ehliyet sınavı için yardım eden kuruluşlardan biridir.

Ehliyet Sınavı Tam Olarak Nasıldır?

Ehliyet sınavı iki aşamadan oluşur; teorik yazılı sınav ve uygulamalı sürücü sınavı. Uygulamalı sürücü sınavında adaylar kendilerine verilen arabayla parkurdaki engelleri manevralarla aşarak düzgün park edebilmelerine göre puan alırlar. Engel olarak parkura yerleştirilen turuncu uyarı levhalarını deviren adaylar, devirdikleri uyarı levhası kadar puan kaybederler. Teorik yazılı sınav ise 50 soruluk bir testten oluşur. Verilen eğitimlerde öğrenilen bilgilerin ölçülmesi amaçlanan bu sınavda, başka alanlarda yapılan sınavlarda olduğu gibi yanlış doğruyu götürmez. Uygulamalı sürücü sınav, Trafik Şube Müdürlüğü'nün ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği bölgelerde yapılırken, teorik yazılı sınav Ankara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün belirlediği okullarda yapılır.

Teorik Yazılı Sınavda Konu Dağılımı Nasıl Yapılmaktadır?

Belirlenen okullarda yapılan teorik yazılı sınavda, 50 soru için 60 dakika süre verilir. Konulara göre; ilk yardım konusundan on iki, araç tekniği konusunda dokuz, trafik ve çevre konusundan yirmi üç, trafik adabı konusunda ise altı soru çıkmaktadır. Trafik adabı konusu müfredata 2016 yılında eklenmiş olup sınav konusu olarak 2019 yılında sorulara dahil edilmiştir. Bahsi geçen teorik yazılı sınava; A, A1, A2, B, B1, C, C1, D, D1, F ve M sınıfı ehliyet almak isteyen adaylar girebilir.

Kaç Ehliyet Tipi Vardır?

1 Ocak 2016 itibari ile ehliyet çeşidi sayısı sekizden on sekize çıkarılmıştır. Bu ayrım, araçların kv değerlerine, teker sayılarına, ağırlıklarına, araç tipine (römork, motor, kamyon, çekici, minibüs, vb.), işlevlerine göre yapılmıştır. guvensurucukursu.com.tr sitesinde ehliyet tipleri için açılmış olan sekmelerden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.