Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Sınavında Yanlış Cevaplar Doğruları Götürür Mü?

08.07.2019 Denizli Ehliyet Haberleri

Ehliyet Sınavında Yanlış Cevaplar Doğruları Götürür Mü? gibi sorulara uzmanlar tarafından oluşturulmuş bu blog yazısı ile cevap veriyoruz.

İnsanoğlunun hayat serüveninde istekleri ve hayalleri bitmez. Bu hayallerden biri olan araba sevdası için ehliyet almak zorunluluğu vardır. Çeşitli sınıflarda verilen ehliyetler motorlu araçların özelliklerine göre kategorize edilir. Hayallerde istenilen aracı kullanabilmek için yasalarca belirlenen kriterler altında Özel Eğitim Kurumları adı altında Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatı içerisinde yer alan Motorlu Sürücü Kursları ehliyet vermeye yetkilidir.

2019 yılı Motorlu Sürücü Kursu Ehliyeti e- ehliyet sistemi üzerinden randevu sistemi ile gerçekleştirilmektedir. Türkiye'nin 81 İlinde Motorlu taşıt sürücü ehliyeti sınavları yapılmaktadır.

Ehliyet Almak İçin Gerekenler

Denizli ilinde faaliyet gösteren guvensurucukursu.com.tr adresine tıklandığı zaman ehliyet almak için gerekli her türlü desteği sitenin sayfasında görmek mümkün olmaktadır.

  • Tüm ehliyet sınavları için genel olarak istenilen belgeler
  • 18 yaşını bitirmiş olmak
  • En az ilkokul mezunu olmak.
  • Sağlık raporu almış olmak. (sürücü olabilir)
  • Sabıka kaydı Olmadığına dair belge
  • Biyometrik 2 adet fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisini
  • Bu belgeleri tamamlayarak Güven Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursuna şahsen başvuruda bulunmak gerekir

Sınav ve Sınav Hakkında Genel Bilgiler

Sürücü Belgesi fiyatları ve harçları ehliyet belgesinin türüne göre değişkenlik göstermektedir. Bu oranlar yıl bazında da değişkenlik gösterir.

Ehliyet eğitimleri kurs merkezlerinde deneyimli ve alanında yetişmiş personel tarafından verilir. Teorik ve uygulamalı eğitim şeklinde eğitimler belirlenen yasal süre içerisinde verilir

Sınav öncesi sınava giriş belgesi yine ilgili sürücü Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu tarafından hazırlanarak yetkilisi tarafından imzalanır ve mühürlenir.

12 İlk Yardım, 23 Trafik ve Çevre, 9 Araç Tekniği ve 6 Trafik Adabı sorularından oluşan toplam 50 adet soru sorulmaktadır. Bu sorularda yanlış cevaplar doğruları götürmez ve bu sınavdan 70 puan almak geçerli sayılır.

Uygulamalı sınavda direksiyon ve ilgili konularda sınav verilir. Bu sınavda 100 tam puan üzerinden verilir. İki sınav sonucunun ortalaması 70 olduğunda belge alınması hak edilir.

Yıllık olarak Milli Eğitim Bakanlığınca açılan Sınav takvimine göre MTSK ehliyet sınavları belirlenen tarih ve saatte yapılmaktadır.

Güven sürücü kursu ehliyetler konusunda her türlü bilgi akışını sunar.