Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Sınavı Süreleri Hakkında Bilgiler

06.07.2019 Denizli Ehliyet Haberleri

Ehliyet Sınavı Sürelerinin ne kadar olduğu, sınav süresince dikkat etmeniz gerekenlerin açıklandığı blog yazımız.

Ehliyet almak için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan özel eğitim kurumları içerisinde yer alan motorlu Sürücü Kurslarına müracaat etmek gerekir.

Ehliyet almak için yasaların belirlediği çerçeveler içerisinde bazı şartlar gereklidir. Bu şartların güncel hallerini bilmek ehliyet almak isteyenler açısından yararlı olacaktır.

Ehliye Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

  • En az ilkokul düzeyi eğitimli olmak.
  • Sürücü olunabileceğine dair sağlık raporu almak
  • Sabıka kaydının olmaması (E- devletten alınabilir)
  • Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş olmalı)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 18 yaşını doldurmak
  • Bu belgeleri başvuru yapılacak olan Motorlu Taşıtlar Sürücüler Kursuna teslim etmek

Sınav Süreleri

Başvuru sonrası belirlenen zaman diliminde teorik ve uygulamalı eğitim programlarına katıldıktan sonra sınavda başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanır.

Sınav tarih ve süreleri Milli Eğitim Bakanlığı Motorlu Taşıtlar ile ilgili yönetmelikte açıklandığı kurallar çerçevesinde olmaktadır. 2019 tarihi itibari ile sınavlar e- sınav olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun için her ayın 10'nuna kadar teorik sınav için başvuruda bulunmak gerekir. Bu sınavdan başarılı olanlar sonraki süreçte direksiyon sınavına alınıyor.

Ehliyet sınavları saat 14.00'te başlar. Bu sınava girmek için ayrıca sınav giriş belgesini almak gerekir. Bu belge MEBBİS Özel MTSK modülünden Kurs yetkilileri tarafından mühürlü ve imzalı olarak adaylara verilmektedir.

Motorlu Sürücü Kursu Denilince

81 il ve ilçelerde birden fazla bulunan motorlu sürücü kurslarına bulunduğunuz merkezde müracaat edilir. Bu alanda hizmet veren guvensurucukursu.com.tr güncel yönetmelikler ile birlikte uygun fiyatta belge almanıza aracılık eder. Yeni araçları ve alanında eğitimli personelleri ile hizmetlerinde kaliteden ödün vermez. Siteden ehliyet alımları hakkında her türlü ayrıntılı bilgiye sahip olunabilir. Tüm ehliyet çeşitlerini M- A1- A2- - B1 - B - B (Engelli) - BE - C1 - C1E - C- CE - D1 - D1E - D - DE - F - G - K) ve SRC belgesini vermeye yetkili olan kurs Denizli ilinde hizmet vermektedir.