Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

İlkokul Mezunları İçin Yeni Dönem Ehliyet Rehberi

15.07.2019 Denizli Ehliyet Haberleri

Yeni yıl itibari ile değişen ehliyet alma yasaları da birçok sürücü adayını da etkilemekte. İlkokul Mezunları İçin Yeni Dönem Ehliyet Rehberi hakkında detaylı bilgiler.

Yeni yıl itibari ile değişen ehliyet alma yasaları da birçok sürücü adayını da etkilemekte. Eğitim düzeyinin de etkin rol oynadığı ehliyet alımı, çeşitli güncellemelerle ehliyet alımını zorlaştırmış durumda.

Ehliyet Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

Ehliyet almada başvuru mercii olan ehliyet kurslarından önce il ve nüfus müdürlüklerine bağlandı. Başvurunuzu bu kurumdan yapmanız gereklidir. Sonrasında iki şekilde olacak olan sınavı başarı ile geçmelisiniz. Sınavı geçtiğinizde de somut ehliyet kartınıza da yine nüfus müdürlüklerinden randevu sistemi üzerinden sıranızı alarak başvuruda bulunuyorsunuz.

Yeni Yıl Ehliyet Alma Kuralları Nelerdir?

Ehliyet almak için taşımanız gereken bazı ibareler vardır. Altı kısımdan oluşan bu şartlar yaş, öğrenim, sınav, deneyim, sağlık ve adli sicil kaydı belirleyici temel unsurlardır. Bu unsurlarda kendi içlerinde kategorilere ayrılır. M,B1 ve A1 için yaş sınırı 16, A2,BE, C1E, F ve G için 18, motosiklet için 20, C, D1, CE için 21, D içinse 24 yaş sınırı yasasına uymalısınız.

Deneyim Şartı Hangi Sınıflar İçin Geçerlidir?

Bazı ehliyetlerde, takiben bir önceki almış olduğunuz ehliyetin kullanım süresi, cezai durum ve kaza bildirimlerine bakılır. Eğer CE sınıfı bir ehliyet almak istiyorsanız daha öncesinde C sürücü belgesine sahip olmanız gereklidir. Bu tip ehliyetler birbirine bağlantılıdır. Ehliyet alabilmeniz için 76. Yasa maddesine göre ehliyet almak isteyen kişi, “minimum ilkokul mezunu olmak zorundadır”. Bu yasadaki amaç, kişinin trafik levhalarını algılaması ve araç üzerindeki yazıların okuyabilmesidir. Fakat yeni düzenleme ile birlikte ilkokul mezunu olmak da yeterli sayılmayacak. Sekiz yıllık öğrenim hayatını tamamlamanız gereklidir.

Sağlık şartları da en önemli unsurlardan biridir. Başvuru yaparken mutlaka sizden sağlık raporunuz istenir. Ehliyet almak isteyen birinin herhangi bir ceza almamış ve suça karışmaması gereklidir. Ehliyet almak için bütün şartları taşıyorsanız, başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Direksiyonda başarılı bir şoför olmak için deneyim sahibi olmalısınız. Bunun için de sürücü kursları tarafından size eğitim verilir. Kesinlikle bilinçsiz bir şekilde trafiğe açık alanda direksiyon başına geçmemelisiniz. Sadece eğitmenler tarafından bu yardımı alabilirsiniz.