Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Belgesi için Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

29.12.2021 ehliyet sağlık raporu denizli

Trafikte araç kullanabilmek için ehliyet alımı zorunludur. Bunun için sürücü kursuna yazılmalı, tüm eğitimleri tamamlamalı ve sınavlardan başarılı sonuç almalısınız. Ek olarak da belirli sağlık kurumlarından temin edeceğiniz bir sağlık raporunuz olmalıdır.

Sağlık raporu da sürücü ehliyetine sahip olmak için alınması gereken zorunlu bir belgedir. Peki, sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporunu nereden alabiliriz? Bu yazımızda sağlık raporu ve alım süreçleri ile ilgili tüm detayları sizlere aktaracağız.

Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Sağlık raporu almak için öncelikle bir sağlık kuruluşundan randevu almanız gerekiyor. Randevunuzu aldıktan sonra istenen bazı belgeleri hazırlamalısınız. Öncelikle 2 adet biyometrik fotoğraf gerekli. Ardından eğer gözlük kullanıyorsanız gözlüğünüzü, lens kullanıyorsanız lens kutunuzu yanınızda götürmelisiniz. Aynı zamanda mutlaka yanınızda kimliğiniz bulunmalı. Tüm bu gerekli belgeleri hazırladıktan sonra hekim ile karşı karşıya geleceksiniz.

Bu sağlık kontrolünde, denge ve refleks testleri ile hekimin yönelteceği sorular eşliğinde bir muayene yapılıyor. Sorulara kişisel olarak doğru cevap vermeli, sağlığınız hakkında en doğru bilgileri iletmelisiniz. Eğer riskli bir sağlık sorununuz var ise, hekiminiz sizi alanında uzman bir doktora yönlendirecektir. Aynı şekilde bu doktora da giderek, tüm tetkiklerinizi yaptırmalı, detaylı bir muayeneden geçmelisiniz. Eğer herhangi bir sağlık sorunu ortada yok ise, hekiminiz size ‘Sürücü Olur’ damgası bulunan bir belge iletecektir. Bu belge, ehliyetiniz için zorunlu kılınan sağlık raporudur.

Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu çoğu sağlık kuruluşundan temin edebilir. En kolay yol ile aile hekiminizden randevu alarak bu belgeye sahip olabilirsiniz. Aile hekiminizin muayenesi sonucunda, ‘Sürücü Olur’ raporunu temin edebilirsiniz. Sağlık raporunu sadece aile hekimlerinden değil, özel hastanelerden, tıp merkezlerinden, özel muayenehanelerden de alabilirsiniz.

Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?

Ehliyet için almanız gereken sağlık raporuna, devlet kurumlarında herhangi bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Örneğin, bir aile sağlık merkezine veya devlet hastanesine gittiğinizde, ücretsiz bir şekilde raporunuza sahip olabilirsiniz. Fakat sağlık raporu esnasında herhangi bir sorunla karşılaşırsanız o zaman hastane masraflarınızı karşılamak zorundasınız. Diğer bir yandan özel sağlık kuruluşlarında değişken bir ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Sağlık Raporunda Yer Alan Grupların Anlamları

Eğer sürücü belgesi ve ehliyet işlemleri için sağlık raporu aldıysanız, bu raporda bir takım grupların yer aldığını görmüşsünüzdür. Rapor üzerinde “1. Grup sürücü olur” veya “2. Grup sürücü olur” ifadeleri yer alıyor. Peki bu grupların ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Gelin beraber bu grupları inceleyelim.

Sürücü belgesi için alacağınız sağlık raporunda yazan bu gruplar aslında hangi ehliyet türünü almak istediğinize göre değişkenlik gösteriyor. 1. Grup sürücü olur ibaresi ile A sınıfı ve B sınıfı ehliyetlerin tümünü, ayrıca M ve F sınıfı ehliyetleri alabiliyorsunuz. Eğer bu sınıflara ait bir tane sürücü belgesine sahipseniz, 10 yılda bir belgenizi yenilemeniz gerekiyor. 2. Grup sürücü olur ibaresi de C ve D sınıfı tüm ehliyetleri, aynı zamanda G sınıfı sürücü belgesini kapsıyor. Bu ehliyetleri de 5 yılda bir yeniletmeniz gerekiyor.

Eğer sizler de sağlık raporundan ehliyet yenileme süreçlerine, direksiyon derslerinden özel teorik eğitimlere kadar pek çok konuda bilgi almak istiyorsanız kursumuza başvurabilirsiniz. Yıllardır En iyi Denizli sürücü kursu olarak kursiyerlerimize hizmet ediyor, başarılı sürücüler yetiştiriyoruz. Sizler de Güven Sürücü Kursu’na gelebilir ve hayallerinizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Güven ile sürücü belgesi kazanmak artık çok daha kolay!