Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Alma ile İlgili Sık Sorulan Soruları Cevapladık!

26.12.2021 denizli sürücü kursu

Denizli’nin en güvenilir sürücü kursu Güven Sürücü Kursu, ehliyet alma serüveninizde her zaman sizin yanınızda olmaya devam ediyor. Süreç ile ilgili tüm merak edilen soruları, sınav detayları, harç ücretleri gibi bilgileri sizin için cevapladık. Kursa yazıldığınız günden ehliyetinizi elinize aldığınız güne kadar size destek sağlayacak tüm bilgiler bu yazımızda sizleri bekliyor. Eğer sormak istedikleriniz olur ise guvensurucukursu.com.tr web adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Sürücü Kursu Eğitimleri Toplam Kaç Saat?

Güven sürücü kursu eğitimleri, özel direksiyon hocalarının vermiş olduğu dersler ve teorik dersler olmak üzere 2 başlık altında toplanıyor. 16 saat trafik, 8 saat ilkyardım, 6 saat motor ve 4 saat trafik adabı olmak üzere toplamda 34 saatlik bir eğitim süreci sizleri bekliyor.

Ehliyet Sınavı Kaç Sorudan Oluşuyor?

Ehliyet sınavları toplamda 50 sorudan oluşuyor. Konu başlıkları ve soru sayıları;

  • 23 soru Trafik ve Çevre Bilgisi,
  • 6 soru Trafik Adabı Bilgisi,
  • 9 soru Motor ve Araç Tekniği Bilgisi,
  • 12 soru İlkyardım Bilgisi şeklindedir.

 

Sınavdan Geçerli Not Almak için Kaç Doğru Gerekiyor?

Sürücü belgesi alabilmek için yapılan sınavda minimum 70 puan almalısınız. Bunun için de sorulan 50 sorunun 35’ini doğru cevaplamanız gerekiyor.

Ek bilgi: Yanlış cevap doğru cevabı götürmüyor.

Ehliyet Sınavı Süresi Ne Kadar?

50 soruluk ehliyet sınavı için verilen süre 60 dakikadır.

Ehliyet Sınavına Kaç Kere Girme Hakkımız Bulunuyor?

Ehliyet sınavında geçerli not alamadığınız takdirde 4 kere daha sınava girme hakkınız bulunuyor.

Ehliyet Sınavında Geçer Not Aldıktan Sonra Süreç Nasıl İşliyor?

Eğitimlerinizi alıp sınavdan geçer not aldığınız takdirde, Güven Sürücü Kursu’nun sizlere hazırlamış olduğu sertifikayı teslim alarak Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyetinize sahip olabilirsiniz.

Ehliyetim Var. Farklı Kategoride Ehliyet Almak İstiyorum. Hangi Sınavlara Gireceğim?

Eğer herhangi bir kategoride ehliyetiniz var ise, yeni ehliyet almak için yazılı sınava girmenize gerek yok. Sadece direksiyon sınavlarına girerek başarılı bir sonuç elde etmeniz gerekiyor.

Sınav Giriş Yerimi Nasıl Öğreneceğim?

Güven Sürücü Kursu olarak sınava dair tüm giriş belgelerinizi sizlere sunuyoruz. Kursumuzdan giriş belgenizi teslim alabilir, direksiyon sınavında çizeceğiniz rota hakkında da ayrıca bilgiler alabilirsiniz.

Sağlık Raporunu Nereden Alabilirim

Tüm Devlet Hastaneleri ve belirlenmiş ‘Sürücü Olur’ belgesi verebilen özel hastanelerden temin edebilirsiniz.

Tüm Ehliyet Derslerine Girmek Zorunlu Mu?

Güven Sürücü Kursu’ndan almış olduğunuz ehliyet derslerinde devamsızlık hakkınız bulunuyor. Bu süre toplam ders saatinin 5’te 1’i olarak hesaplanmaktadır.

Sürücü Belgesi Fiyatları Ne Kadar?

Güven Sürücü Kursu olarak tüm ehliyet sınıflarına dair fiyatlandırmaları şeffaf bir şekilde web sitemizde paylaşmaktayız. Kursumuzda ayrıca bir çok avantaj, kampanya ve ödeme kolaylıkları sunuyoruz. Tüm fırsatlar için kursumuzdan bilgi alabilirsiniz. 

Ehliyet Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

Sınav sonuçları, ehliyet sınavı yapıldıktan sonra ortalama 2 hafta içerisinde açıklanıyor. Duruma bağlı olarak 3 hafta süre de geçebiliyor.

Direksiyon Sınavı Sonuçları Nasıl Belirleniyor?

Direksiyon sınavı, sonuç belirlerken renkli puanlama sistemini kullanıyor. Bu renkler sarı, kırmızı ve mavidir. Kırmızı renkli hatalarda ilk seferde, sarı renkli hatalarda ikinci seferde, mavi renkli hatalarda beşinci seferde yanlış yapıldığı takdirde direksiyon sınavından başarısız bir sonuç elde etmiş olursunuz.

Tüm bu sorular gibi sürücü belgesi alma sürecinde merak ettiğiniz her şeyi web sitemiz üzerinden ve iletişim adreslerinden bize sorabilirsiniz. Kaliteli direksiyon eğitmenlerimiz, uzman kadromuz ve uzun yıllardır edindiğimiz tecrübe ile Güven Sürücü Kursu en kısa sürede en iyi eğitimi veren sürücü kursu!