Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Hangi Sürücü Belgesi Hangi Araç için Geçerlidir?

10.01.2022 denizli sürücü kursu araçları

Bilindiği üzere sürücü belgeleri çeşitli harflerle isimlendirilerek belirli araç tiplerine atanıyor. Hangi ehliyet tipinden direksiyon eğitimi alırsanız, trafikte yalnızca o tipteki aracı kullanabiliyorsunuz.

B sınıfı bir ehliyet alıp C sınıfı bir araç ile trafik çevirmesine yakalandığınızda ehliyetiniz yokmuş gibi hakkınızda işlem yapılmaktadır. Güven Sürücü Kursu olarak sizlere ehliyet türlerini sıraladık.

A1 Sınıfı Sürücü Belgesi

2 tekerlekli motosikletler için güç olarak 11 KW, 3 tekerlekli olanlar için ise 15 KW güç sınırını aşmayan motosikletler için alınan sürücü belgesidir. Başvuru yaşı 16’dır.

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi

2 tekerlekli motosikletler için 35 KW, 3 tekerlekli olanlar için 15 KW güç sınırını aşmayan motosikletler için alınan sürücü belgesidir. Başvuru yaşı 18’dir. A2 sınıfı ehliyetiniz varsa A1 sınıfı araçları da kullanabilirsiniz.

A Sınıfı Sürücü Belgesi

A sınıfı sürücü belgesi alacak olan kişilerin en az iki yıl A2 ehliyetine sahip olması gerekmektedir. 24 yaşından büyükler için bu kural geçerli değildir. İki tekerlekli motosikletler için alınmaktadır.

B1 Sınıfı Sürücü Belgesi

Güç sınırı 15 KW’ı geçmeyen, yük taşımacılığı haricinde kullanılacaksa 400 kilogramdan fazla olmama ve yük taşıma amaçlı kullanılacaksa da net ağırlığı 550 kilogramı geçmeme şartıyla dört tekerlekli motosikletleri kullanabilme ehliyetidir.

B Sınıfı Sürücü Belgesi

Otomobil ve kamyonet kullanmak isteyen kişileri kapsayan ve en sık tercih edilen ehliyet türüdür. 18 yaş sınırı koyulmuştur. B sınıfı sürücü belgesi kendi içerisinde manuel ve otomatik vites tercihine göre ikiye ayrılır. Manuel B sınıfı ehliyet alan bir kişi otomatik vites arabaları da kullanabilirken otomatik vites ehliyet alan bir kişi manuel araç kullanamaz.

Denizli'de bir sürücü kursu arayışı içerisindeyseniz Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçerek hem manuel hem de otomatik vites araçlar için özel direksiyon dersi alabilirsiniz.

BE Sınıfı Sürücü Belgesi

Ağırlığı 3500 kilogramı geçmeme şartıyla römorklu yük taşımacılığı yapmak isteyen kişilere verilen ehliyettir. B sınıfı ehliyeti olmayan bir kimse BE sınıfı ehliyet alamaz.

C1 Sınıfı Sürücü Belgesi

3500 kilogram ila 7500 kilogram aralığında olan çekici ve kamyon tipi araçların kullanılabilmesi için gerekli olan sürücü belgesidir. Yıl olarak tecrübe şartı konulmamasına rağmen C1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin en az B sınıfı ehliyete sahip olma şartı konulmuştur.

C1E Sınıfı Sürücü Belgesi

Kantar ağırlığı maksimum 12.000 kilogram olan B ve C1 sınıfına dahil birleşik araçları kullanabilmek için gerekli olan ehliyet tipidir. Önceden C1 sınıfı ehliyete sahip olma koşulu bulunuyor.

C Sınıfı Sürücü Belgesi

Kamyon ve çekici kullanacak olanların alması gereken sürücü belgesidir.

CE Sınıfı Sürücü Belgesi

C sınıfı ehliyet türüne dahil olan araçlara ilaveten 750 kilogramı aşmayacak şekilde takılan römorklu veya yarı römorklu araçları kullanabilmek için gerekli olan ehliyet türüdür.

D1 Sınıfı Sürücü Belgesi

21 yaşını doldurmuş kişilerin 16 yolcu taşıyabilmesi için alması gereken minibüs ehliyetidir. En az B sınıfı ehliyete sahip olma koşulu bulunmaktadır.

D1E Sınıfı Sürücü Belgesi

D1E sınıfı sürücü belgesinin D1 sınıfı sürücü belgesinden farkı, D1 sınıfına dahil olan araçlara ilaveten 750 kilogramı aşmayan römork takılı araçların kullanılabiliyor olmasıdır.

D Sınıfı Sürücü Belgesi

En basit ifadeyle otobüs kullanma ehliyetidir. 24 yaşını doldurmuş olma şartı bulunuyor. Ayrıca D sınıfı ehliyete sahip olan bir kişi D1 sınıfı araçları da yasal olarak kullanabilmektedir.

DE Sınıfı Sürücü Belgesi

D sınıfı araçlara ilaveten 750 kilogramlık römorkların olması durumunda sahip olunması gereken ehliyettir. Yaş sınırı 24’tür.

F Sınıfı Sürücü Belgesi

Traktör kullanmak için gerekli olan sürücü belgesidir. Ancak, B sınıfı ehliyeti olan bir kişi de yasal olarak traktör kullanabilmektedir.

İş makineleri kullanmak için alınması gereken ehliyet türüdür.

Kullanacağınız araca bağlı olarak ehliyet almak istiyor ve Denizli sürücü kursu araştırıyorsanız doğru yerdesiniz. Hemen Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçerek yetenekli hocalar eşliğinde sürücü belgesi alabilirsiniz.