Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

B Sınıfı Sürücü Belgesiyle Neler Kullanabiliriz?

22.09.2021 denizli sürücü kursu b ehliyet

Bildiğiniz üzere sürücü belgesi pek çok sınıfa ayrılabiliyor. A, B, C, D, E, F, G, H ve bu türlerin alt sınıflarının hepsinin farklı türde araç kullanma izni bulunuyor. Her aracın kontrolü ve mekaniği aynı olmadığından, bu ehliyet sınıfları için özel eğitimler veriliyor.

Örneğin bir iş makinesi ile motorun direksiyon eğitimleri tamamen farklı oluyor. Bu yüzden, trafikte sürücü belgesine uygun araç kullanmadığınızda büyük miktarlarda cezalarla karşılaşabiliyorsunuz.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak, pek çok ehliyet türünde yetkin direksiyon eğitimi veriyoruz. Sahip olduğumuz bir Denizli direksiyon hocası eşliğinde alacağınız eğitimlerle başarıyla araç sürmeye başlayabilir ve B sınıfı ehliyet sahibi olabilirsiniz. Çıkan ehliyet soruları, özel direksiyon dersi Denizli ile birlikte Güven Sürücü Kursu’nda sizleri bekliyor. Ayrıcalıklı kursiyerlerimizden birisi olarak sizler de trafiğe gönül rahatlığıyla çıkabilir ve hayalinizdeki aracınızı güvenle sürebilirsiniz. İsterseniz gelin şimdi B sınıfı ehliyet ile hangi araçları kullanabileceğinize bir göz atalım.

B Sınıfı Ehliyetle Sürülebilen Araçlar

Dünya ve Türkiye geneline baktığımızda B sınıfı sürücü belgesi en çok tercih edilen ehliyetler arasında başı çekiyor diyebiliriz. Genel olarak otomobil klasmanındaki araçları sürmeye yetkisi olan kişilere verilen B sınıfı ehliyet, şu anda sürücü kurslarında en çok öğrenci kabul eden sürücü belgesi türlerinden bir tanesi.

B sınıfı ehliyet, alt tür olarak M, F ve B1 türü ehliyetleri kapsıyor diyebiliriz. Bu sürücü belgesine sahip kişiler otomobilin yanında 4 tekerlekli motosiklet, lastik tekerli traktör ve kamyonet gibi araçları kullanabiliyor. Diğer bir şart olarak ise yüklerle birlikte toplam ağırlığı 4250 kilogramı geçecek araçları kullanamıyorlar.

Bu açıdan baktığımızda B sınıfı sürücü belgesinin oldukça kapsayıcı ve mantıklı bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sizler de en iyi şekilde B sınıfı sürücü ehliyetini öğrenmek ve araç kullanabilmek istiyorsanız, Güven Sürücü Kursu daima yanınızda! En iyi Denizli sürücü kursunu arıyor, güvenebileceğiniz hocalardan ders almak istiyor ve sınava stressiz bir şekilde girerek başarılı olmayı hedefliyorsanız doğru adrestesiniz. Eğitimin, güvenin ve samimiyetin adresi Güven Sürücü Kursu’nda aradığınız her şeyi bulacaksınız.

Sınıfa Uymayan Araç Kullanmanın Cezası Nedir?

Ehliyet sınıfları, kanunlarla desteklenen ve kurallara uyulmadığı takdirde para cezalarının hatta ehliyet alma işleminin dahi uygulandığı önemli bir sistemdir. Günümüz şartları itibarıyla ise trafikte yetersiz ehliyet kullanmanın cezası 1334 Türk lirasıdır. Örnek verecek olursak trafikte B sınıfı ehliyetle bir kamyon kullanırken yakalanırsanız 1334 Türk lirası cezaya çarptırılırsınız.

Eğer araç size ait değilse, araç sahibi de aynı tutarda bir cezaya tabii olur. 15 gün içerisinde bu cezayı öderseniz ise sizlere yüzde yirmi değerinde bir indirim uygulanarak cezanız 1004 Türk lirasına kadar düşecektir. Bunun haricinde yetersiz ehliyetle yakalandığınız zaman sürücü belgenize 20 ceza puanı yazılır. 1 yıl içerisinde aynı veya başka hatalardan dolayı 100 ceza puanı alırsanız sürücü belgenize 2 ay süreyle el konur. Bunun da üstünde 1 yıl içerisinde 3 kere 100 puan yaparsanız ehliyetinize süresiz olarak el konulacaktır.

Sürücü belgesi sınıfınızın dışında araç kullanmamak ve almak istediğiniz ehliyet türüne hızlıca ulaşmak istiyorsanız, sizlere harika bir fikrimiz var. Güven Sürücü Kursu’nun nitelikli öğretmenlerinden alacağınız direksiyon eğitimi ile başarılı bir sürücü olabilirsiniz. Hem teorik derslerde hem de pratik alanda verdiğimiz kaliteli eğitimle en iyi Denizli sürücü kursu olma unvanını elimizde bulunduruyoruz. Haydi sizler de hayallerinize bir adım daha yaklaşmak için Güven’li olun ve güvenle geleceğe doğru yürüyün!