Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Teorik Sürücü Belgesi Sınavının Detayları

21.09.2021 denizli sürücü ehliyet sınavı

Sürücü belgesi almak isteyen şoför adayları, belirledikleri sürücü ehliyeti tipine göre iki ayaklı bir eğitime giriyorlar. Eğitimin ilk ayağı olan teorik dersler tüm ehliyet tiplerinde aynıyken direksiyon eğitimi değişik kategorilere ayrılıyor.

Eğer Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan teorik sınavı geçemezseniz, direksiyon sınavına katılmaya hak kazanamıyorsunuz ve tekrardan bu sınava girmeniz gerekiyor.

Bizler, Özel Güven Sürücü Kursu olarak çıkan ehliyet sorularımız ve özel direksiyon dersi Denizli eğitimimiz ile sınavı başarıyla geçmenizi sağlıyoruz. Kolaylıkla sürücü belgesi almak istiyor ve teorik sınavı tek seferde geçmeyi hedefliyorsanız, ilk adresiniz Güven Denizli Sürücü Kursu olmalı. Verdiğimiz teorik eğitimler, ehliyet çıkmış sorular ile destek seanslarımız, özel etütlerimiz ve çok daha fazla detay ile kesinlikle sürücü belgesi sınavının ilk ayağını geçebileceksiniz. İsterseniz yazımıza devam edelim ve teorik sınavın ayrıntılarını öğrenelim.

Teorik Sınavın İçeriği Nedir?

Teorik ehliyet sınavlarında, sürücü adaylarının genel olarak trafik hakkında bilgi sahibi olup olmadığı ölçülür. Trafikte araç kullanacak bir sürücü, kurallara hakim, araç hakkında yeterli bilgiye sahip ve kriz anlarında ne yapacağını bilecek durumda olmalıdır. Aksi takdirde aday sürücü belgesi almaya hak kazanamaz.

Teorik sürücü belgesi sınavında, kursiyerlere toplamda 50 adet çoktan seçmeli soru yöneltilir. Önceden optik okuyucu ve sınav kitapçığı ile yapılan bu sınav artık Milli Eğitim Müdürlüklerinde her katılımcı için ayrı bilgisayar ayırtılmasıyla yapılıyor. Ehliyet teorik sınavında ilk yardım, araç tekniği, çevre ve trafik olmak üzere 3 konudan toplam 50 soru yer alıyor. 60 dakika sürenizin bulunduğu bu sınavda, 70 puan barajını geçtiğiniz takdirde direksiyon sınavına katılmaya hak kazanabiliyorsunuz.

Teorik Sınav İçin Yanımızda Ne Götürmeliyiz?

Teorik sürücü belgesi sınavı, önceden kağıt ve kalemle yapılan, optik okuyucuyu doldurmanız gereken alışıldık bir sınavdı. Fakat teknolojinin gelişmesi bu durumu biraz değiştirdi. Artık teorik sınavlarda online monitörlerden sınavlara giriş yapılıyor ve öğrenci dokunmatik ekranda cevapları işaretliyor. Aynı zamanda kamera ile kontrol edilen bu sistem, işleri oldukça hızlı ve pratik bir hale getiriyor.

Teorik sınav için yanınızda götürmeniz gereken şeyler ise sınav giriş belgesi ve fotoğraflı kimliğinizdir. Bu belgeleri yanınızda bulundurduğunuz sürece teorik sürücü belgesi sınavına giriş yapabilirsiniz. Sınav sonucunu ise önceden web sitesinden öğrenirken şimdi sınav sonunda direkt olarak otomatik cevap okuyuculardan öğrenebiliyorsunuz. Sınavınızı bitirdiğinizde, ekrana kimlik numaranızı girdiğiniz takdirde sürücü belgesi sınav sonucunuzu direkt olarak görebiliyorsunuz.

Teorik Sürücü Belgesi Sınavına Nasıl Çalışılır?

Teorik sınava çalışmak istiyorsanız, öncelikle bu sınavın konularını içeren kitapçıkları mutlaka okumalı ve konulara hakim olmalısınız. Aksi takdirde soruları cevaplayamaz ve sınavda başarısız olursunuz. Güven Sürücü Kursu’nun sizlere dağıttığı kitapçıklar sayesinde karşınıza çıkabilecek tüm soruları görebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bunun yanında Güven Sürücü Kursu, özel Denizli direksiyon hocası eşliğinde tüm öğrencilerine özel eğitimler veriyor. Çıkmış ehliyet soruları desteğinde işlenen etütlerle, tüm bilgilerin aklınızda kalması sağlanıyor ve böylece kursiyerlerimiz sınavlarda yüksek başarılar elde edebiliyor.

Eğer sizler de hem teorik sürücü belgesi sınavında hem de direksiyon sınavında başarılı sonuçlar elde etmek istiyorsanız kesinlikle doğru adrestesiniz. Özel direksiyon eğitimimiz, çıkan ehliyet sorularımız, profesyonel hocalarımız ve kurumumuzda bulunan pek çok özellik sayesinde kolayca sürücü ehliyeti sahibi olabilirsiniz. Güven Sürücü Kursu sayesinde teorik sınavları sorunsuz bir şekilde geçmek ve trafiğe yetkin bir şoför olarak çıkmak çok kolay. Sizler de Denizli şubemize gelin veya internetten bizlere başvurun, ayrıcalıklı müşterilerimizden birisi olma şansı yakalayın.