Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Sürücü Ehliyeti Yenileme Süreleri

27.09.2021 denizli sürücü kursu

Son çıkan kanunlara göre, eski tip sürücü ehliyeti sahibi kişilerin, belgelerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeleri gerekiyor. 1 Ocak 2023 tarihinde, eski tip sürücü belgelerinin hiçbir geçerliliği kalmayacak.

Bunun haricinde, yeni gelen ehliyet düzenlemesi ile kişilerin belgelerini belirli aralıklarla yenilemesi gerekiyor. Araç tipinize göre 5 veya 10 yıl geçerlilik süresi olan sürücü belgelerinizi yeniletirken birtakım evraklar götürmeniz gerekiyor. Bu yazımızda bizler de kursiyerlerimizin ve vatandaşlarımızın yararlanması için sürücü ehliyeti yenileme sürelerini ve yenileme sürecinde hangi evrakların gerekli olduğunu listelemek istedik.

Sizler de en iyi direksiyon eğitimini almak istiyorsanız, sürücü kursumuza davetlisiniz. Onlarca yıllık tecrübesi, özel eğitim metotları ve kursiyerlere gösterdiği özel ilgi ile Güven Sürücü Kursu yanınızda! Sizler de hemen bizimle iletişime geçerek hayalinizdeki sürücü belgesine kolayca ulaşabilir, en iyi Denizli sürücü kursu vasıtasıyla ayrıcalıklı bir eğitim alabilirsiniz.

Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Yeni tip sürücü ehliyeti aldıysanız veya almayı düşünüyorsanız, bu ehliyetin geçerlilik süresini merak ediyor olabilirsiniz. İlk olarak belirtmeliyiz ki tüm ehliyetler için belirlenmiş ortak bir geçerlilik süresi bulunmuyor. Ehliyetinizin hangi sınıf araçları kullanabildiğine bağlı olarak ehliyetinizin geçerlilik süresi değişiyor.

C sınıfı ve bu sınıfın alt türleri olan C1, C1E, CE sınıfı sürücü ehliyetine sahip olan kişiler, sürücü belgelerini 5 yılda bir yenilemek zorundalar. Aynı şekilde D sınıfı ve bu sınıfın alt türleri olan D1, D1E ve DE sınıfı sürücü ehliyetine sahip olan kişilerin de ehliyet geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiş.

Bu sınıfların dışında kalan B, B1, BE, A, A1, A2, F, G ve M sınıfı sürücü ehliyetlerinin geçerlilik süresi ile 10 yıl. Eğer geçerlilik süresi 10 yıl olan bu tür belgelere sahipseniz, ehliyet çıkartma tarihinizden 10 yıl sonra tekrar bir yenileme işlemi yapmanız gerekiyor. Yeni tip sürücü ehliyetinde ise hangi tarihte yenileme işlemi yapmanız gerektiği belirtiliyor. Yani tam tarihi belirleyemiyor ve kafanız karışıyorsa endişe etmenize hiç gerek yok.

Sürücü Ehliyeti Yenileme için İstenen Evraklar

Sürücü belgesi çıkartırken olduğu gibi yenileme işleminde de resmi evraklar ve belgeler isteniyor. Doğal olarak bu evrakların da kanunlarda belirtildiği miktarda bir ücreti bulunuyor. İsterseniz gelin, sürücü ehliyetinizi yenilemek için sahip olmanız gereken evraklara bir göz atalım.

  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı
  • Doktor onaylı sağlık raporu
  • Biyometrik vesikalık fotoğraf (1 adet)
  • Kan grubunuzu belirten resmi belge
  • E-Devlet üzerinden de alınabilen adli sicil belgesi
  • Harç ve değerli kayıt belgesi bedeli ve bu bedelin bankaya ödendiğine dair dekont

Bu belgeler arasında biyometrik fotoğrafa sahip olduğunuzu varsayarsak, 237 TL’lik bir değerli kağıt bedeli ödemeniz gerekiyor. Fakat bu bedeli eski ehliyeti yeni ehliyete dönüştürmek için gereken meblağ ile karıştırmayın. 237 TL, yeni tip ehliyete sahip olup süresi dolan ve yeni tip sürücü ehliyetini yenilemesi gereken kişilerin ödediği ücrettir.

Sürücü belgeleri ve yenileme bedelleri gibi daha pek çok bilgiyi öğrenmek istiyorsanız Güven Sürücü Kursu’na başvurabilirsiniz. Kursiyerlerimize verdiğimiz özel teorik eğitim ve direksiyon eğitimi ile yıllardır başarılı sürücüler yetiştiriyoruz. Çıkan ehliyet soruları, en uygun Denizli ehliyet fiyatları, üst düzey direksiyon eğitimi ve daha birçoğu kursumuzda sizleri bekliyor. Hayallerinize giden yolda güvenebileceğiniz bir yol arkadaşı arıyorsanız, Güven Sürücü Kursu daima yanınızda!