Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

ŞEHİRLER ARASI ARAÇ KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

17.05.2022 uzun yol araç kullanımı dikkat edilmesi gerekenler

Şehir içi araç kullanımı hem sürücü kurslarının verdiği eğitimler hem de kendi deneyimlerinizle daha kolay alışılan sürüş deneyimleridir.

Aslında şehirde araç kullanımı daha fazla araç olmasından dolayı daha zordur ve tecrübe gerektirir. Ancak, şehirler arası araç kullanımı uzun yolculuklarda dikkat etmeyen kullanıcılar göz önüne alındığında bir miktar tehlike içerir. Sizler de Güven Sürücü Kursu olarak hazırladığımız aşağıdaki hususlara dikkat edersiniz daha güvenli bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Şehirler Arası Yolculuğa Uykusuz Çıkmayın

Aslında hem şehir içi hem de şehirler arası yolculuklarda sürücünün yorgun ve uykusuz olmaması oldukça önemlidir. Ancak uzun yollarda göz kamaşması daha fazla olabileceğinden dolayı bu hususun önemi daha da artar. Uzun süre direksiyon başında olan kişilerin halüsinasyonlar görmeye daha yatkın olduğu bilimsel olarak da açıklanmıştır. Bu nedenle eğer uzun bir yolculuğa çıkacaksanız öncesinde uykunuzu almaya ve dinç olmaya özen göstermelisiniz.

Şehirler Arası Araç Kullanımında Hız Sınırlarına Dikkat Etmelisiniz

Bazı bilinçsiz sürücüler uzun yolculuklarda istedikleri kadar hız yapabilecekleri gibi yanlış bir düşünceye sahipler. Ancak yolun daha kısa sürede bitmesi için böyle yanlış bir davranışa kalkışılması hem kendinizi hem de diğer araçları tehlikeye atacaktır. Bu nedenle yol boş olsa bile hız sınırlarına dikkat edilmelidir.

Güven Sürücü Kursu olarak şehir içi eğitimler versek de trafik kurallarına dikkat edilmesi gerekliliği her sürücü adayına aşılanır. Böylelikle kendinizin ve sevdiklerinizin trafikteki güvenliği Güven Sürücü Kursu ile en üst noktaya çıkartılır.

Yolculuğa Çıkmadan Önce Aracınızın Kontrollerini Yapın

Uzun yolculukların bazı mesafeleri şehirden uzaktır. Bu nedenle aracınızı onarmak için gerekli bölgelere ulaşmakta güçlük çekebilirsiniz. Ayrıca yolculuk esnasında bozulan aracınız size zaman kaybettireceği gibi kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını da riske atar. Bu nedenle yola çıkmadan önce aracınızın her türlü bakımını yaptırmalısınız. Riskli gördüğünüz konularda da gerekli önlemi almalı, daha sonra yaparım diyerek ertelememelisiniz.

Her İki Saatte Bir Mola Verin

Uzun yolculuklarda mola vermek oldukça önemlidir. Her ne kadar yolculuk öncesinde yeterli miktarda uykunuzu almış ve dinç olsanız da muhakkak yol boyunca mola vermelisiniz. Uzun süre yola bakmak serap ve halüsinasyon görülmesine neden olur. Bu nedenle gözlerinizi ve zihninizi belirli aralıklarla dinlendirseniz gerekiyor. Her iki saatte bir kendinizi dinlendirmelisiniz. Molalarınızı kahve ile destekleyerek bilincinizin daha da açılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Rahat Kıyafetler Giyin

Yolculukta sürücülerin kendilerini rahat hissetmesi oldukça önemlidir. Rahat bir sürüş için koltuğunuzun, kıyafetlerinizin ve ayna görüş açınızın da rahat olması gerekir. Bu nedenle yola çıkmadan önce kendinizi en iyi hissedeceğiniz kıyafetleri seçmelisiniz. Dar ve rahatsız kıyafetler dikkatinizi dağıtacak sürüş deneyiminizi olumsuz yönde etkileyecektir. Sizler de dikkatinizi daha iyi verebilmek için eşofman ve benzeri rahat kıyafetler ile yola çıkmalısınız.

Güven Sürücü Kursu olarak sürücü adaylarının sürüş deneyimini iyileştirmesi için gerekli tavsiyeler deneyimli eğitmenlerimiz tarafından verilir. Bu sayede her yolculuğu özelleştiren sürücüler yetişmiş olur.

Yediklerinize Dikkat Edin

Sindirimi zor olan yiyecekler yol boyunca sizleri rahatsız edecektir. Ayrıca sürüş esnasında ağır yiyecekler yenilmesi uykunuzun gelmesine neden olacaktır. Bu nedenle hafif yiyecekler yenilmesi tercih edilmelidir. Mide rahatsızlığına sebep olacak yiyeceklerden de şehirler arası yolculuklarda sürücü görevi olan kişilerin uzak durması tavsiye edilir.

Güven Sürücü Kursu olarak trafikte dikkat etmeniz gereken her türlü konu deneyimli eğitmenlerimiz tarafından sizlere aktarılır. Böylelikle hem şehir içi hem de şehirler arası yolculuklarda güvenle seyahat edebilirsiniz.