Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Otomatik Vites Araçların Manuel Vites Araçlardan Farkı Nedir?

28.11.2021 Otomatik vites manual vites farkı denizli

Son dönemlerde otomatik vites araçların tercih edilmesi gittikçe artınca, herkesin aklında soru işaretleri oluşmaya başladı.

Manuel vites araçlardan farkı, kullanım kolaylığı ve teknik detayları gibi birçok konu merak ediliyor. Biz de bu soruları cevaplamaya, otomatik vites araçların manuel vites araçlardan farkını açıklamaya geldik.

Bu konuya geçmeden önce Güven Sürücü Kursu ile görüşerek ehliyet alma çalışmalarına başlayabilir, en uygun fiyata en kısa sürede kayıt olarak bu sürece ilk adımınızı atabilirsiniz. Tecrübeli direksiyon eğitmenleri ile çalışacağınız, tüm detayları ile araç sürmeye hakim olacağınız bir eğitim süreci Denizli’nin en iyi sürücü kursunda sizleri bekliyor. Sürücü ehliyetini en kolay şekilde almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Tercih Otomatik Vitesten Yana

Özellikle kalabalık şehirlerde yoğun trafiğe maruz kalan ve rahat bir yolculuk yapmak isteyen sürücüler çoğunlukla otomatik vites tercih ediyor. Bunun yanında uzun süredir araç kullanan profesyonel sürücülerin ise ilk tercihi her zaman manuel vites araçlar oluyor. Peki sizin tercihiniz ne? Eğer karar veremiyorsanız, her iki türlü de araçların avantaj ve dezavantajlarını sizlere sunuyoruz.

 

  • Düz vitesli araçlarda vites kontrolü ve değişkenliği sürücüye ait iken, otomatik vitesli araçlarda bu görevi aracın motoru üstleniyor. Böylece otomatik vites sahipleri vites değiştirmek ile uğraşmak yerine iki eli ile direksiyon hakimiyetini yüksek seviyeye çıkarıyor.
  • Manuel vitesin dezavantajlarından biri, sürücülerin yoğun trafikte sürekli debriyaj-vites değişimi yapmak zorunda kalmalarıdır. Otomatik vites araçlarında bu zorunluluk ortadan kalktığı için yerini rahat bir yolculuğa bırakıyor.
  • Büyük farklardan biri ise yokuşlarda karşımıza çıkıyor. Manuel vites araçlarda yokuş çıkmak debriyaj, fren ve gaz kullanımında büyük bir profesyonellik isterken, otomatik vitesli araçlarda bu durum tamamen arabanın kendi mekanizmasına ait.
  • Manuel araçlar hız ve performans bakımından karşılaştırıldığında otomatik vitese göre bir adım daha önde.
  • Manuel araçlarda yüksek devirde fazla yakıt tüketimi olurken, son dönemlerde gelişen yeni teknoloji ile otomatik viteslerde yakıt tüketimi oldukça tasarruflu. Bu sebeple de cebini düşünenler tercihini otomatik vitesten yana yapıyor.
  • Otomatik viteslerde belirli periyotlarda gerekli olan bakımlar ve yedek parça değişimleri düz vitese göre daha yüksek maliyetli olabiliyor. Hem vitesine hem de markasına bakarak araba seçimlerinizi yapmalısınız.
  • En önemli farklardan biri de arabaların fiyatları. Aynı marka ve model araç ele alındığında, büyük çoğunlukla otomatik vites araçların fiyatları daha yüksek oluyor. Bunu göz önünde bulundurarak tercihinizi yapmalısınız.

 

Tüm bu detaylara dikkat ederek otomatik mi yoksa manuel vites mi tercih edeceğinize karar verebilirsiniz. Aynı zamanda aracınızı ikinci el almayı düşünüyorsanız da vitesi dışında diğer teknik detaylara da dikkat etmeniz gerekiyor. Bir hasarı var mı, kayıtlı kazası var mı, boyalı bir parçası bulunuyor mu gibi bilgileri almalı, kontrole götürerek aracı teslim almalısınız.

Bunun dışında ihtiyacınız olan araç teknik bilgilere sürücü kursu blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Sürücü belgesi almak istiyorsanız da iletişim adreslerimizden bizimle görüşebilir, tüm detayları öğrenebilirsiniz. En iyi Denizli direksiyon hocaları ile verdiğimiz eğitimler sonucu iyi birer sürücü adayı olacağınızdan emin olun. Hem yapılan online sınavlarda hem de direksiyon sınavlarında tam puan aldıracak profesyonel eğitimler için tek adres Güven Sürücü Kursu. Hemen iletişime geçin, ehliyetsiz kalmayın! Siz de trafikte en rahat yolculuğu kendi arabanızla yapın. Web sitemizden iletişim bilgilerimize ulaşabilir, sürücü ehliyetine kavuşmak için hemen kayıt olabilirsiniz.