Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

LPG’li Araçların Otopark Serüveni Başlıyor!

24.11.2021 Denizli LPG araç otopark sürücü kursu

Her evin bir arabası olduğu şu dönemde, özellikle LPG’li araçların sayısı gittikçe artıyor. Yakıt masraflarının düşük olması sebebiyle daha çok tercih edilen LPG’li araçlar, devlet destekli bir satım işlemi de gerçekleştiği için oldukça popüler.

Araba almayı düşünenler için çok avantajlı olan bu sistem, beraberinde otopark çilesini de getiriyor. Eğer araç sahibi değilim, ehliyetim bile yok diyorsanız Güven Sürücü Kursu hizmetinizde. İletişime geçerek kayıt olabilir, kısa sürede ehliyet alabilirsiniz. Direksiyon eğitimi, ehliyet sınavları ve daha birçok konuda yardımcı sürücü kursumuz için web sitemizi inceleyebilirsiniz.

Yıllardır var olan ‘Bina Yangın Yönetmelikleri’ kurallarından dolayı LPG’li araçlar otoparklara alınmıyordu. Bu konu ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, LGP yakıt sistemine sahip aracı olanlara müjdeyi verdi. Yeni düzenlemeler ile LPG’li araçlar artık kapalı otoparklarda yerini alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Muayeneleri tamamlanmış ve uygunluğu tam olan LPG yakıt sistemine sahip araçlar artık AVM kapalı otoparklarına park edebilecekler. Bu araçlar için otopark şartlarını sağlayan AVM’leri de yakında ilan edeceğiz. Bundan sonraki dönemde otoparklar ‘’LPG’li Araçlara Uygundur’’ şeklinde belgelendirilecekler.’ Sözlerini kullandı.

5 Milyon LPG’li Araç Sahibi Mutlu!

Evet yanlış duymadınız. Ülkemizde yaklaşık 5 milyon LPG sistemine sahip araç bulunuyor. Yeni düzenlemeler hakkında açıklama yapan BRC’nin Türkiye CEO’su Kadir Örücü, TUİK tarafından yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 4 milyon 770 bin adet LPG’li araç olduğunu bildirdi. Aynı zamanda bu otomobillerin AB standartlarına uygun bir ekipman donanımında olduğunu ileterek, herhangi bir AB üyesi ülkede yer alan LPG sistemli otomobillerde LPG’lidir ibaresi bulunmadığı açıklamasında bulundu.

Açıklamalarına devam eden Örücü, ‘LPG’li araçların kapalı otoparklara giriş yasakları çok uzun yıllar önce kaldırılmıştı. Türkiye’de yer alan LPG’li araçlar da aynı şekilde AB standartlarına göre dizayn ediliyor. Bu araç sahiplerinin tek beklentileri, kapalı otopark yasaklarının kaldırılması ve özellikle AVM otoparklarının LPG’li araçlara uygun hale getirilmesidir.’ Dedi. Farklı açıklamalarda da bulunan Kadir Örücü, LPG’li olarak üretilen veya daha sonradan LPG’li olarak dönüştürülen araçlar ile ilgili de güvenli bir çalışma sistemine sahip olduklarını dile getirdi.

Otopark Sorunu Ortadan Kalkıyor Mu?

LPG yakıt sistemine sahip araçlar için verilen bu müjde, aslında şehirlerdeki tüm otoparkları ilgilendiriyor. Düzenlemenin kullanıma geçeceği günlerde LPG’li araçların AVM otoparklarında yer bulması ile, şehirde olan diğer otoparklar da nefes alabilecekler. Daha çok İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşanacak bu durum ile tüm araba sahipleri kolay park bulma sezonuna geçecekler gibi duruyor. AVM’lerde yaşanacak yoğunluk için de farklı düzenlemelerin gelmesi, yoğunluk yaşanmaması adına oldukça gerekli.

Peki, Sizin Sürücü Ehliyetiniz Var Mı?

Bu haber beni ilgilendirmiyor, ehliyetim ve aracım yok diyorsanız artık bu düşüncelere veda etmenin vakti geldi. Güven Sürücü Kursu, sizleri destekleyerek ehliyet sahibi olmanızı sağlıyor. Profesyonel direksiyon eğitimi, dilediğiniz gün ve saatte eğitim şansı Denizli en iyi sürücü kursunda sizleri bekliyor. Ehliyet sahibi ve araç sahibi olmak isteyenler için büyük fırsatlar sunan Denizli Sürücü Kursu, uzman eğitmenleri ve kaliteli eğitimi ile kısa sürede sürücü olmanıza olanak tanıyor. Siz de hemen iletişime geçebilir, web sitelerini inceleyebilir ve kaydolarak bu serüvene adım atabilirsiniz. Beraberinde otopark sorunları, lastik değiştirmeler ve arabanın diğer ekipman sorunları sizinle birlikte olacak olsa da sürücü ve araç sahibi olmak sizin de hakkınız! Daha fazla zaman kaybetmeden ilk adımı atın.