Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Gece Yola Çıkacaklar için Tavsiyeler

02.01.2024 gece sürüş tavsiyeleri

Gece yolculuğu, en tecrübeli şoförlerin bile çekindiği nispeten riskli bir yolculuk şeklidir. Bu yolculukta görüş mesafeniz çok kısıtlı bir seviyeye indiği için beklenmedik şeylerle karşılaşabilirsiniz.

Reflekslerinizin her zaman açık olması ve her zaman olduğunuzdan daha dikkatli olmanız gerekir. Kazalara mahal vermemek, canınızı ve malınızı korumak için gece yolculuğuna çıkmadan önce özel bir hazırlık yapmalısınız.

Aynı şekilde gece yola çıktığınız zaman gündüz vaktinin aksine uyku problemleri de çekebilirsiniz. Her taraf karanlık olduğu için uykunuzun önüne geçemeyebilir ve algılarınızı toplamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu yüzden gece yola çıkmadan önce birtakım önlemler almanız, kendinizi ve arabanızı hazırlamanız gerekiyor. Yaptığınız hazırlıklar ile yolculuğunuzu daha iyi ve daha güvenli bir şekilde geçirebilir, hedefinize en iyi şekilde varabilirsiniz.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak sürücü hayatınızda karşınıza çıkabilecek her şey için sizleri eğitiyor ve her duruma karşı hazırlıklı olabilmenizi sağlıyoruz. En iyi Denizli direksiyon hocası eşliğinde sizlere dersler veriyor, direksiyon eğitimini başarıyla tamamlayabilmenizi sağlıyoruz. Aynı zamanda çıkan ehliyet soruları ile teorik sınavı da çok kolay bir biçimde geçebilmenize olanak tanıyoruz. Bunun yanında uygun ehliyet harç fiyatları ile size ve bütçenize destek oluyoruz. Sizler de Güven Sürücü Kursu’na kaydolarak hayalinizdeki sürücü ehliyetine sahip olabilir, yollarda doyasıya vakit geçirmenin keyfini sürmeye başlayabilirsiniz.

Gece Yolculuklarında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gece sürüşü, özellikle de uzun mesafelerde yapıldığında, diğer sürücülerin farları, yolun aydınlatması ve yorgunluk nedeniyle daha zorlu bir deneyim olabilir. Ancak bazı ipuçları ve önlemler alarak, güvenli bir şekilde gece sürüşü yapabilirsiniz. İşte gece sürüşü için bazı ipuçları:

  1. Farlarınızı ayarlayın: Farlarınızı doğru şekilde ayarlamak, gece sürüşünüzü daha güvenli hale getirebilir. Farlarınızın doğru şekilde ayarlanmadığı durumlarda, diğer sürücülerin gözlerine yanlışlıkla ışık tutarak kazalara sebebiyet verebilirsiniz.
  2. Yeterli mesafe bırakın: Gece sürüşü, görüş mesafesinin azaldığı bir durumdur. Bu nedenle, arabanızı diğer araçlardan yeterli mesafede tutarak ani frenlemelerden kaçınabilirsiniz.
  3. Dikkatli sürün: Gece sürüşü yaparken, yavaş ve dikkatli sürmek önemlidir. Hız limitlerine uymak, diğer sürücülerin gözlerine fazla ışık tutmamak ve yorgunluk nedeniyle dikkatinizi kaybetmemek için yeterli aralıklarla mola vermek, sürüşünüzü daha güvenli hale getirecektir.
  4. Farları doğru kullanın: Gece sürüşünde, aracınızın farlarını doğru şekilde kullanmak önemlidir. Uzun farlar, arabanızın önündeki yolu daha net görmek için kullanılırken, diğer sürücülerin gözlerine fazla ışık tutmamak için kısa farları kullanmanız gerekmektedir.
  5. Görüş mesafesini artırın: Gece sürüşü yaparken, görüş mesafesini artırmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Örneğin, aracınızın camlarını temiz tutmak, farlarınızı doğru şekilde ayarlamak ve farların iç yüzeylerini temizlemek, yolun aydınlatmasını artırır ve görüş mesafesini artırır.
  6. Yeterli dinlenin: Gece sürüşü yaparken, yorgunluk nedeniyle dikkatinizi kaybetmek kazalara sebebiyet verebilir. Bu nedenle, sürüşten önce yeterli dinlenin ve yorgun hissettiğinizde mola verin.
  7. Sis farlarını kullanın: Sisli havalarda, sis farlarınızı doğru şekilde kullanarak görüş mesafesini artırabilirsiniz. Ancak, sis farlarınızı yalnızca sisli havalarda kullanmanız gerektiğini düşünmeyin. Gece açacağınız sis farları da doğru yerlerde gece sürüşlerinize fayda sağlayacaktır.
  8. Uykulu sürüşe çıkmayın: Özellikle gece yolculuk yapacaksanız uykunuzu büyük ölçüde kontrol etmeniz gerekiyor. Uzun gece yolculuklarında yorulduğunuzu hissettiğiniz an kenara çekmeli ve dinlenmeye başlamalısınız. Aksi takdirde büyük dikkatsizliklere ve kazalara yol açabilirsiniz.

Eğer sizler de gece gönül rahatlığı ile yola çıkmak ve istediğiniz yere istediğiniz saatte gidebilmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Güven Sürücü Kursu ile profesyonel bir şoför olmak ve hayatınızı daha güzel bir hale getirmek artık çok kolay!