Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ekonomik Sürüş için 8 Önemli İpucu

23.07.2022

Ülkemizde benzin fiyatlarının gittikçe yükseldiği bu dönemde, çoğumuz ekonomik sürüşün taktiklerini arıyoruz.

Pratik yöntemlerle ekonomik sürüş sağlayabilir, belirli bazı noktalara dikkat ederek cebinizi koruyabilirsiniz. Ekonomik sürüş için Güven Sürücü Kursu olarak sizlere vereceğimiz 10 ipucu sayesinde, siz de yakıt tasarrufu yapabilir, aracınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Not: Eğer araç veya sürücü ehliyeti sahibi değilseniz, hiç dert etmeyin. Güven sürücü kursu ailesi olarak özel direksiyon eğitimi ile profesyonel destek sağlıyor, kısa sürede sürücü belgesi sahibi olmanıza olanak tanıyoruz.

Şimdi gelin, ekonomik araba kullanma ipuçlarına birlikte göz gezdirelim.

Tüm Bakımlarınızı Düzenli Yaptırın.

Araç bakımlarınızı düzenli yaptırmanız, sandığınızın aksine hem araç ömrü için hem de yakıt tasarrufu için büyük önem taşıyor. Düzenli aralıklarla servise götürün, motorunuzu kontrol ettirin, yağ ve hava filtrelerinin bakımını mutlaka yaptırın. Gerekirse buji kapakları ve hava filtresini değiştirin. Tüm bu yapacaklarınız size %5-15 arasında yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

Düzenli bakıma ek olarak mutlaka kaliteli bir motor yağı kullanın. Kaliteli olmayan, fiyatı diğerlerine nazaran daha uygun olan yağlar, aslında sizi zarara sokuyor. Kaliteli motor yağı kullanımı %1-2 oranında ekonomik olmanıza yardımcı olacaktır.

Klima Kullanımınıza Dikkat Edin

Yaz aylarında herkesin eli klimaya gidiyor. Fakat ekonomik araba kullanımı denilince, klima bunun biraz dışında kalıyor diyebiliriz. Çünkü klima, motorun daha çok çalışmasına yol açıyor. Bu da yakıtın daha fazla kullanılması demek. Klima yerine camları açabilir, havalandırmayı kullanabilirsiniz.

Hareketsiz Kalacaksanız Motoru Kapatın

Aracınızın hareketsiz kalacağı durumda, yani aracınızın yol almadığı, ilerlemediği durumlarda aracınız yakıt tüketir. Bunu önlemek adına aracınızın motorunu kapatabilirsiniz. Farkına varmadığımız birçok anda, özellikle trafikte uzun süre araç hareketsiz kalıyor ve yakıt tüketiyor. İşte bu motoru kapatma işlemi, size ekstra bir tasarruf olarak geri dönecek.

Yüksek Hızdan Uzak Durun

Hızlı araç kullanımı, yakıtın daha fazla kullanılmasını sağlıyor. Bunu engellemek adına, yüksek hızda yolculuk yapmamaya dikkat etmelisiniz. Otomobil ve kamyonetlerin saatte 50 ile 80 arasında gitmesi en uygun olan hız sınırıdır.

Aracınıza çok fazla yük bindirmeyin

Aracınıza aşırı miktarda eşya yüklemeniz, yakıt tasarrufundan sizi uzak tutacaktır. Ekstra yüklediğiniz her bir kilo aracınızın ömrüne ve yakıtınızın verimliliğine zarar verecektir. Bu yüzden aracınızı hafifleterek kullanın.

Trafikte yolculuk yapmaktan kaçının

Özellikle İstanbul gibi şehirlerde günün her saati trafik olsa da trafikte yolculuk yapmaktan kaçının. Uzun süreli yolculuğa çıkacağınız zaman, yolun açık olduğu zamanları tercih edin. Sürekli dur-kalk yapmak deponuzun daha kısa sürede boşalmasına sebep olacaktır.

Lastik basıncınızı kontrol edin

Lastik basıncının uygun olmadığı bir araç kullanmak, lastik ömrünü azaltmasının yanında yakıt tüketimini de %4 oranında arttırıyor. Bundan korunmak için lastik basıncını her ay kontrol etmelisiniz. En doğru lastik basıncını da lastik bilgi levhasından bulabilirsiniz.

Sabit hızda ilerleyin

Daha hızlı ya da daha yavaş gitmek yakıtın daha fazla kullanılmasına sebep oluyor. Yapılan araştırmalara göre, hızın 18 saniyede bir saatte 75 km değiştirildiğinde yakıt tüketiminin %20 arttığı görülüyor. Sizler de buna göre, hızı sürekli değiştirmek yerine sabit bir hızda yolculuk yapmalısınız.

Sizler de verdiğimiz bu 8 önemli ipucu ile ekonomik sürüş yapabilir, büyük oranda yakıt tasarrufu ile cebinizi koruyabilirsiniz. Güven Sürücü Kursu olarak tüm problemlerinizde yanınızdayız. Sürücü ehliyeti almak, ehliyet sahibi olmak, en iyi Denizli sürücü kursu ile çalışmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin.