Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Direksiyon Sınavı Soruları

14.09.2022

Trafikte var olan ve ehliyet alabilmek için her sürücü adayı iyi bir sürücü kursuna yazılmak ve profesyonel bir eğitim almak istiyor.

Bunun asıl amacı, ehliyet alma sürecinde var olan teorik ve direksiyon sınavından başarılı bir sonuç çıkarmak. Özellikle direksiyon sınavı, her sürücü adayının stresini artıran ve onları zorlayan bir sınav oluyor. Hal böyle olunca, direksiyon sınavı içerisinde yer alan tüm sınav konuları, sürücü adaylarının ve sürücü kurslarının asıl önem verdiği konu başlıkları arasında yer alıyor. Denizli’nin en iyi kursu olan Güven Sürücü Kursu hem teorik sınavlarda hem de direksiyon sınavlarında yüksek başarı oranı yakalayan bir kurs olarak, her sürücü adayını ehliyet sahibi yapıyor. Eğer siz de direksiyon sınavını önemseyen ve direksiyon hakimiyetini kazanmak isteyen bir aday iseniz, adresiniz Güven Sürücü Kursu Olmalı.

Direksiyon Sınavı İçerisinde Neler Soruluyor?

Teorik sınavda başarı elde etmiş her sürücü adayı, direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Bu süreçten itibaren ise adayların en çok merak ettiği konu, direksiyon sınavı içerisinde nelerin sorulduğu ve hangi yeteneklerin kontrol edildiği. Biz profesyonel direksiyon eğitimi veren sürücü kursu olarak, tüm bilgileri size aktarıp, her sınav sorusunu en iyi şekilde adaylara öğretiyoruz. Peki direksiyon sınavı içerisinde neler soruluyor?

Direksiyon sınavını iki aşamalı olarak düşünebiliriz. Sınav yerine gittiğinizde araç kullanmadan önce yapmanızın istendiği belirli başlı konular var. Bunlar;

  • Aracın lastiklerinin hava kontrolü,
  • Ön kaputun ve bagajın açılarak içindeki malzemelerin sayılması,
  • Debriyaj-gaz-fren kontrolü,
  • Araç vites sayısının kontrolü,
  • Araç içerisindeki gösterge panelinin ve aydınlatmalarının kontrolü,
  • Sinyal ve ikaz ışıklarının kontrolü olarak sayılabilir.

Tüm bu araç kontrolünün ardından direksiyon hakimiyetinin ölçülmesi için araç sürüşüne başlanıyor. Bir eğitmen ile çıkılan trafikte, birçok farklı yetenek kontrol ediliyor. Bunlar;

  • Ani fren,
  • 20 metre geri vitesle ilerleme
  • Paralel park
  • L park
  • Yokuşta kalkış
  • Genel sürüş becerisi testi olarak maddelenebilir.

Kontrol edilen bu yeteneklerin sırası değişse de her direksiyon sınavında mutlaka maddelediğimiz tüm bu hareketlerin tam ve iyi şekilde yapılabilmesi gerekiyor. Eğer tüm sınavlardan başarılı bir şekilde geçmek ve ehliyet sahibi olmak istiyorsanız, iyi bir direksiyon eğitimi almalısınız. Bu yüzden, Güven Sürücü Kursu ilk tercihiniz olmalı.

Direksiyon Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli?

Direksiyon sınavında araca bindiğiniz an koltuk ve aynaların kontrolünü yapmayı ve emniyet kemerini takmayı unutmamanız gerekiyor. Araca dair tüm kontrollerini gerçekleştirdikten sonra sürüşe başlamanız size büyük avantaj sağlayacaktır. Bunlar haricinde tüm hareketlerinizde sinyal vermeli, hız sınırlarına dikkat etmelisiniz. İyi bir direksiyon hakimiyetiniz olsa da trafik kurallarını ihlal ettiğiniz an direksiyon sınavından başarılı bir sonuç almanız mümkün olmayacaktır.

Direksiyon Sınavında Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalısınız?

Ehliyet almak için başarılı olmanız gereken sınavlardan biri, hepimizin bildiği gibi direksiyon sınavı. Direksiyon sınavından geçebilmek için iyi bir eğitim almanız şart. Bunun için de yapmanız gereken en önemli şey, profesyonel bir sürücü kursuna yazılmak. Yazıldığınız sürücü kursunda alacağınız direksiyon eğitimi, ehliyet almanızda büyük bir önem teşkil ediyor. Eğer Denizli’de ikamet ediyor ve ehliyet almak istiyorsanız, Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçebilirsiniz. Özel direksiyon eğitmenleri ile verilen eğitimde, direksiyon hakimiyetini kazanabilir, sınavları rahatlıkla geçebilirsiniz. Kısa sürede sürücü ehliyeti sahibi olmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin ve iyi bir direksiyon eğitimi alarak trafikte siz de var olun. Uzun yolculuklara çıkmak, trafikte iyi bir sürüş sergilemek istiyorsanız Güven Sürücü Kursu sizin için doğru adres olacaktır.