Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Bayramlarda Yolculuğa Çıkmak

15.05.2021

Her millet ve dinin, kendine ait kültürü ve bazı bayramları vardır. Ülkemizde de çoğunluğun kutladığı bazı dini bayramlar bulunmakta.

İnsanlar da haliyle bu bayramları sevdikleriyle beraber bir arada geçirmek istiyor. 

Bayramlarımızı hepiniz bilirsiniz; kalabalık sofralar kurulur, büyüklere hürmette kusur edilmez, küçükler sevindirilir… Herkes ne kadar mutlu, nasıl heyecan dolu değil mi? Ama bazı zamanlar öyle acılar yaşanıyor ki daha bayram başlamadan tüm sevinçler gölgeleniyor.  Bayram için yollardaki heyecanımız bazı üzücü olaylara sebebiyet verebiliyor. Tabii ki her sorunun çözümü olduğu gibi bu durumda da alabileceğimiz bazı tedbirler var.

Sabahın Erken Saatlerinden Faydalanmak: Uzun yola çıkacak insanlar üçe ayrılır: sabah yola çıkanlar, gece yola çıkanlar, gün içinde yola çıkanlar. Gün içerisinde yola çıkmanın size sağlayacağı avantaj uykunuzu alıp tüm ihtiyaçlarınızı giderip yola çıkıyor olmanızdır. Fakat avantajının yanında tonlarca dezavantajını sayabiliriz. Gündüz trafiği, arabanın içerisinde geçen epey uzun bir süre ve bunların getirdiği vücut ağrıları. Gece yolculuğa çıkmak ise size buna göre daha rahat bir trafik getirecektir. Bununla beraber geç saatlerde sürücü için uyku problemi risk oluşturmaya başlayacaktır. Güven Sürücü Kursu olarak bizim önerimiz ise gün doğumuyla başlayan yolculuk en iyisidir. Sabahın erken saatlerinde, gün doğumuyla beraber yola koyulursanız minimum trafiğin rahatlığını yaşamış olursunuz. Diğer sürücüler yola çıkana kadar epey bir yol gideceğinizden hiç şüphemiz yok. Bununla birlikte istediğiniz yere en kısa sürede ve güven içinde ulaşabilirsiniz.

Uyku: Bir yolculukta güvenliğin ana taşlarında birisi de uykudur. Uykusuz çıkılan bir yolculukta güvenlikten bahsedilemez. Size tavsiyemiz özellikle risklerle dolu bu bayram öncesi ve sonrası trafiğinde şoförünüzün uykusunu aldığından emin olun. Aksi takdirde şoförünüz sayıları farklı görüp görüntülerin kaymaya başladığını söyleyebilir. 

Dinlenme: Uzun yollar gitmek bazen çekilmez olabilir, sıkılıp bunalabiliriz, vücudumuz ağrıyabilir. İşte tam bu noktada uzmanlar devreye giriyor. Güven Sürücü Kursu olarak uzun bir yolculukta her 2 saatte bir 15 dakika dinlenmeniz gerektiği kanaatindeyiz. Bu dinlenme süresi içerisinde araba da oturup beklemeyeceksiniz tabii ki. Araçtan inip biraz yürümek ve temiz hava almanız sağlığınız açısından da yararınıza olacaktır.

Kıyafet Seçimi: Yapacağınız yolculuk özellikle 3 saat ve üzeriyse seçeceğiniz kıyafetler dahi önem arz ediyor. Seçeceğiniz kıyafetlerin uzun süre üzerinizde olacağını hesap ederek seçim yapmanız daha iyi olacaktır. Bu esna da sportif ve esnek kıyafetler giymeniz rahat bir yolculuk geçirmenizi sağlar.

Ayakkabı Seçimi: Bu konu yolculardan çok sürücünün dikkat etmesi gereken bir madde. Sürücü, terlik vb. şeyler giymemelidir. Çünkü bu ayağının pedala takılmasına sebep olabilir ve istemeden kazalara sebebiyet verebilir. Bunun yerine pedalları rahatça hissedebileceğiniz ince tabanlı bir spor ayakkabı giyilebilir.

Takip Mesafesi: Trafikte her sürücünün uyması gereken belli başlı bazı kurallar vardır. Takip mesafesini korumakta bu kurallardan biridir. Bulunduğunuz hızla orantılı olarak bu mesafe değişebilir. Örneğin; 30 km/s hızdayken bu mesafe 3’ün 3 katı olarak 9 metre olacaktır. 110 km/s hızda ise 11’in 3 katı olarak 33 metre olacaktır.

Çocukların Oturması: Çocuklarımızın güvenliği bizim için hep ön plandadır. Bu sebeple yapacağımız yolculukta onları ön koltukta değil arka koltukta gitmesi çok daha iyi olacaktır. Bununla birlikte çocuğunuz küçük dahi olsa onu kucakta değil, normal bir birey olarak düşünüp koltuğunda oturtmalısınız.

Emniyet Kemeri: Trafiğin en olmazsa olmaz kuralı işte budur: emniyet kemeri. Nereye gidiyor olursanız olun güvenliğiniz için mutlaka kemeriniz takılı seyahat etmelisiniz. Unutmayın, kaza ben geliyorum demez!

Islak Zeminler: Bayramlar bildiğiniz üzere belli bir mevsimde veya günde olmuyor. Her yıl değişiyorlar. Bu sebeple de belli bir mevsimi ya da hava durumu olmuyor. Dolayısıyla bizler bayram yollarındayken yağmur damlaları düşebilir. Bu anlarda trafiğin güvenliği için hızınızı biraz azaltmanız önemlidir.

Sisli Havalar: Trafikte önemli hava şartlarından biri de sisli havalardır. Böyle zamanlarda göz gözü görmeyebilir yönümüzü dahi şaşırabiliriz. İşte böyle zamanlarda takip edeceğimiz şey önümüzdeki araç değil trafik işaretleri olmalıdır.

Hız Sınırı: Trafikte temel kurallardan bir diğeri hız sınırlarıdır. Otobanda bazı hızın altına düşmediğimiz gibi üzerine çıkmamızda oldukça tehlikelidir. Bu sebeple trafik kurallarını iyi bilmeli ve işaretleri takip etmeliyiz. Trafiğin güvenliği için kurallar doğrultusunda hızımızı ayarlamalıyız.

Araç Bakımı: Bayram yolculuğunun olmazsa olmazlarından biri de araç bakımıdır. Memleketimize veyahut tatile giderken aracımızın bizi yarı yolda bırakmasını istemeyiz. Bu sebeple yolculuğa çıkmadan önce aracımızın yeterli olduğundan emin olmakta fayda var. Tabii lastiklerinizin durumunu da kontrol etmekte fayda görüyoruz. Hava seviyesi ve mevsimine uygun olması bir hayli önem arz ediyor.

Umarız Güven Sürücü Kursu olarak size verdiğimiz tavsiyeler yolunuza ışık tutar. Bayramlarınız trafik kazalarının verdiği hüzünle değil, tedbirlerin verdiği güvenle geçer.