Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Arabalar Hakkında 7 İlginç Bilgi

16.07.2022 arabalar hakkında bilgiler

Günümüze tonlarca araba trafikte karşımıza çıkıyor. Spor modellerden aile arabalarına, otobüslerden kamyonetlere birçok türde araç her kesim tarafından kullanılıyor.

Peki bu araçlara ait unutamayacağınız bilgiler öğrenmeye hazır mısınız? Bu yazımızda sizlere arabalar hakkında birçok ilginç bilgi derledik. Gelin Güven Sürücü Kursu eşliğinde bu bilgilere birlikte bakalım.

Aşırı Hızdan Ceza İlk 1896 Yılında Alındı!

Dünyada aşırı hızdan ceza ilk 1896 senesinde Walter Arnold tarafından alındı. 200 yıl önce yaşanan bu olayda Arnold, Doğu Peckham bölgesinde hem de polislerin evinin önünde 2 millik hız sınırını aştı. Hız sınırını aşan Arnold’un yakalanması ise bir polisin bisiklet ile arkasına düşmesi sonucu olmuş. Oldukça hızlı da olsanız 5 saat süren bir kovalamaca sonucunda bir bisiklet sizi de yakalayabilir ????

İlk Siyah Renkte Araba Neden Mi Üretildi?

Ford, siyah renkte Model T otomobili, sadece ve sadece diğer renklere göre daha ucuz olduğu için üretime sundu. Evet, yanlış duymadınız! Ford, ilk önce siyah dışında diğer renklerden oluşan araçları üretime sundu. Fakat sonradan siyah rengin daha uygun maliyete geldiğini hesaplayarak, dünyanın ilk siyah aracını üretmiş oldu. Siz de sürücü ehliyeti aldıktan sonra ilk siyah arabanıza binerken, bu bilgi aklınızda bulunsun.

Otomobilinizle Aranızdaki Sırlar Ortaya Çıkıyor!

Otomobilinizle geçirdiğiniz dakikaların kaydedildiğini biliyor muydunuz? Çoğu otomobil içerisinde bir kara kutu bulunuyor. Bu kara kutu yaptığınız hızları, kaza anında araçta olan değişiklikleri kaydediyor. Fakat bu kara kutu her zaman ortaya çıkmıyor. Önemli bir kaza anında, yaşananları öğrenmek adına kurcalanıyor diyebiliriz. Araca dair yapılacaklara, polise verilecek bilgilere göre bu kutudan gerekli bilgiler alınıyor. Siz de Güven Sürücü Kursu ile ehliyet sahibi olduğunuzda, araç kullanımınıza dikkat etmeyi unutmayın!

Arabanızı Yıkayarak Cebinizden Kar Edin!

Aracınızı sık sık yıkamanın ve temiz tutmanın yakıt tasarrufu sağladığını biliyor muydunuz? Aracınızda birikecek kirler kullanım sırasında sürtünme yaratabilir. Bu sürtünme yakıtınızı %10 a kadar daha fazla kullanmanıza sebebiyet verecektir. Özellikle ülkemizde petrole gelen zamlar gündemdeyken, her yönden yakıt tasarrufu sağlamak oldukça önemli. Siz de aracınızı temiz tutarak cebinizden kar edebilirsiniz. Bu da Güven sürücü kursu olarak bizim size hediye bilgimiz olsun!

Dünyanın En Çok Otomobil Kullanan Ülkesi

Dünyada en çok araba kullanan ülkesi neresidir diye sorsak, çoğu kişi Çin cevabını verir diye düşünüyoruz. Ama işin aslı öyle değil! Dünyada en çok araba bulunan ülke: Amerika Birleşik Devletleri. 300 milyonu aşkın araba, Amerika’da keyiflerini sürüyor. Çin ise 78 milyon aracı ile Amerika’nın peşinden gidiyor.

Trafik Sadece İstanbul’da Değil!

Özellikle İstanbullular, vereceğimiz bu bilgiye çok şaşıracak. Bildiğiniz üzere ülkemizde trafikten dert yanan şehir olarak ilk önce aklımıza İstanbul geliyor. Saatlerce beklediğiniz o otoyol, iki yaka arasında süren 2-4 saatlik yolculuk, herkesin dilinde. Kime sorsanız, ‘En çok trafik İstanbul’da var.’ Cevabını alırsınız. Ama aslında en yoğun trafik İstanbul’da değil!

Dünyanın en yoğun trafiği, Amerika’nın Washington şehrinde bulunuyor. Bu şehirdeki halk, yılda ortalama 82 saatini trafikte geçiriyor. İnanılır gibi değil!

40 Saniyede Bir Satılan Araç Hangisi?

Evet, yanlış duymadınız. Dünyada bir otomobil, 40 saniyede bir satılarak tüm zamanın en çok satılan arabası olarak adını tarihe yazıyor. İşte bu araba: Toyota Corolla!

2009 yılından bu zamana kadar toplamda 30 milyonu aşkın satılan Toyota Corolla, bakıldığında 40 saniyede bir satılıyor.