2022 Denizli Ehliyet Sınav Tarihleri

2022 denizli ehliyet sınav tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2022 ehliyet sınav takvimine göre her ayın 1’i ile 10’u arasında sürücü adaylarının teorik sınav başvuruları alınmaktadır. Sürücü adayı kursa kaydolduğu tarihe göre teorik sınav başvuru yapılmaktadır. Kurs tarafından planlanan teorik eğitim ile sınav tarihinin artarda denk gelmesi için en yakın tarihe sınav başvurusu yapılır. Aday yoğunluğuna göre en kısa sürede sınava giriş yapabilir.

Teorik sınav artık MEB’in belirlediği okullarda dijital ortamda yapıldığından dolayı sınav sonrasında notunuzu hemen öğrenebilirsiniz. Sınav toplamda 50 sorudan oluşur ve her soru 2 puandır. Sınavı geçebilmek için en az 35 soruya doğru cevap vermek yani 70 puan alabilmek gerekmektedir.

Sınava hazırlık için Güven Sürücü Kursu olarak sizlere bir çalışma kitapçığı dağıtmaktayız. Bu kitapçıkta teorik sınavı geçmeniz için gereken bilgiler bulunmakta ve başka bir kaynağa gerek duyulmamaktadır.

Direksiyon Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2022 ehliyet sınav tarihleri denildiğinde yalnızca teorik sınav değil, direksiyon sınav tarihleri de merak konusu oluyor. Direksiyon sınavına girebilmek için öncelikle elektronik teorik sınavı geçmek gerekir. Sınavı geçtiğiniz takdirde direksiyon sınavına girmeye hak kazanırsınız. Ehliyet almak için girilen direksiyon sınav tarihleri, teorik sınav gibi kesin bir tarihte yapılmaz. Genellikle cumartesi ve pazar günleri, teorik sınavdan ortalama dört hafta sonra gerçekleştirilmektedir.

Direksiyon sınav yerleri, kursun bulunduğu bölgede trafiğe açık bir alan olarak seçilir. Güven Sürücü Kursu, önceden belirlenmiş sınav bölgesinde direksiyon dersleri esnasında parkurda sürücü adayları için gerekli tekrar derslerini yapmaktadır. Bu sayede adayların direksiyon sınavındaki başarı oranı önemli bir artış gösterir. Ayrıca Güven Sürücü Kursu, Denizli’de birçok bölgede şubeye sahip olduğundan dolayı Denizli sürücü kursu arayışı içerisinde bulunan birçok kişiye hitap edebilmektedir.

Direksiyon sınav sonuçları, yeni yapılan düzenlemeye göre sınav sonrasında hemen öğrenilmektedir. Sınav puanlamasında kırmızı, sarı ve mavi renkli hata kategorileri bulunur. En büyük hatalar kırmızı kategoride yer alır. Sinyal vermemek, diğer araçlara ve yayalara saygı göstermemek, direksiyona hakim olamamak, hız limitini aşmak ve emniyet kemerini takmamak en sık karşılan kırmızı hatalar arasındadır. En sık karşılaşılan sarı hatalar; aracı stop ettirmek, gereksiz yere korna kullanmak, dururken el frenini çekmeyi unutmak ve sürüş esnasında şeritlere dikkat etmemektir. Mavi hatalar da komisyon tarafından en göz ardı edilebilecek hatalar arasında yer alır. Bunlar genel bağlamda sürüşe başlamadan önce komisyon tarafından araç hakkında sorulan sorulara doğru cevap verip vermemek olarak açıklanabilir.

Tüm Sınavları Geçersem Ne Kadar Sürede Ehliyetimi Çıkartabilirim?

Yazılı ve direksiyon sınavlarından başarılı olduğunuz takdirde, sürücü kursunun hazırlayacağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onaylayacağı ehliyet sertifikasını 1-2 hafta içerisinde alabilirsiniz. Bunun için Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde bulunan nüfus müdürlüklerinden randevu almanız gerekir. Denizli sürücü kursları aracılığıyla geçilen sınavlar sonrasında genellikle Denizli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nden randevu tercih edilmektedir.

Nüfus müdürlüğüne müracaatınızın ardından geçici sürücü belgesi verilir. Ehliyetiniz tarafınıza ulaşana kadar bu belge ile yasal olarak araç kullanabilirsiniz. Ehliyetiniz ortalama 1 hafta içerisinde ikametgah adresinize ulaşır. Verilen geçici belgenin süresi de yaklaşık iki haftadır.

Güven Sürücü Kursu, her bir sürücü adayıyla özel olarak ilgilenmektedir. Bu sayede, kursiyerlerin sınav başarıları önemli oranda artmaktadır. Sizler de başarılı bir süreç geçirmek istiyorsanız Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçebilirsiniz.