Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Yeni Sürücü Belgesi Almış Kişiler için Trafik Sigortası ve Kasko Nedir?

29.07.2021 denizli trafik sigortası ve kasko

Yeni sürücü belgesi almış kişiler, özellikle trafikte karşımıza çıkan sigorta türleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar.

Özellikle trafikte, başımıza pek çok istenmeyen durum gelebileceği için bu durumlara karşı hazırlıklı olmak, direksiyon eğitimi almış herkesin ilgisini çekiyor. Bu yazımızda Güven Sürücü Kursu olarak sizlere trafik sigortası ve kasko sigortası hakkında bilgiler vereceğiz.
Sizler de iyi bir Denizli sürücü kursu ve Denizli direksiyon hocası arıyorsanız bizlere güvenebilirsiniz. Deneyimli ekibimiz, sistemli eğitim metodumuz, çıkan ehliyet soruları, özel direksiyon dersimiz ve daha birçok avantajlı özelliğimizle yanınızdayız. Sizler de şubelerimize başvurarak veya internet sitemizdeki iletişim numaralarına ulaşarak bizlerden daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. İsterseniz trafik sigortasını tanıtarak bugünkü blogumuza bir giriş yapalım.

Trafik Sigortası Nedir?

Trafik sigortası, ruhsatlı ve trafiğe çıkan her aracın yaptırması gereken zorunlu sigortalardan biridir. Bu yüzden, Türkiye’de en çok yaptırılan sigorta türlerinin başında trafik sigortası geliyor. Sürücü belgesi kazanmış kişiler de araba kullanmaya başlamadan önce trafik sigortası hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar.
Trafik sigortası, meydana gelebilecek olumsuz olaylarda, karşı tarafı hem maddi hem de manevi açıdan korumak için sürücü belgesi aldıktan sonra yaptırılan zorunlu sigortalardır. Hem sürücülerdeki farkındalığı arttırmak hem de kazalarda iki tarafın da minimum zarar görmesini sağlamak için trafik sigortası zorunlu hale gelmiştir.
Karşı tarafın gördüğü fiziksel veya maddi zararı karşılayan bu sigorta türünün teminatları suç oranına göre belirlenir. Eğer sizin kazadaki hata payınız yüksekse, karşı taraf sizin trafik sigorta teminatınızdan daha çok yararlanır. 

Anlayacağınız üzere trafik sigortası, sizin veya aracınızın gördüğü hasarlar için teminat oluşturmaz. Bunun yanında trafik sigortası, karşı tarafta meydana gelen büyük zararlardan dolayı açılan manevi tazminat davalarının da ödemesini yapmaz. Bu durumlarda sigorta poliçenizden ayrı olarak sizin kendi başınıza ödeme yapmanız gerekir. 


Kasko Sigortası 

Sürücü belgesi almış kişilerin aklına ilk planda kasko sigortası ne işe yarar veya kasko sigortası yaptırmalı mıyız gibi sorular gelebiliyor. Kasko sigortası, trafik sigortası gibi zorunlu bir sigorta olmadığından, bu tür poliçeleri yaptırıp yaptırmamak sürücünün inisiyatifine bırakılıyor. 

Yukarıda da anlattığımız üzere trafik sigortası, kaza anında aracınıza veya size gelen zararı karşılamıyor. İşte kasko sigortası, istenmeyen durumlarda zorluk çekmenizi engellemek için sizin karşılamanız gereken zararları ödeyen bir sigorta türüdür. Bu sigorta trafik sigortasından farklı olarak zorunlu değildir ve poliçeleri, kişinin kendi isteğine göre belirlenir.
Kasko sigortasında, ödeyeceğiniz sigorta ücreti ve alacağınız teminat aracınızla doğrudan ilişkilidir. Yani her kasko yaptıran kişi kaza anında aynı teminatı almaz. Aracınızın markası, modeli ve üretim yılına göre ödeyeceğiniz kasko ücretleri ve kaza anında elde edeceğiniz teminat değişmektedir. Bunun yanında kasko poliçelerine ek maddeler ekleyip kaza anında kapsamlı bir yardım almayı talep edebilirsiniz.

Sürücü Belgesi Aldık Peki Ya Şimdi?

Güven sürücü kursu olarak sürücü belgesi almış her kişinin kasko ve trafik sigortaları hakkında bilgi sahibi olmasını tavsiye ediyoruz. Başımıza gelmesini hiç istemesek de trafikte olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz. Bu durumlarla karşılaştığımızda ise hazırlıklı olmak kesinlikle yükümüzü büyük oranda hafifletecektir. 

Bunun için almaya hak kazandığınız sürücü belgesi elinize ulaşınca en yakın sigorta şirketine gitmeniz sizin yararınıza olacaktır. Hem zorunlu olarak yaptırmanız gereken trafik sigortasını yaptırıp hem de kasko sigortası hakkında bilgi alarak geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz. Unutmayın hiçbir şey sizin hayatınızdan daha değerli değildir.