Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Uzun Yol için Yapılması Gereken Hazırlıklar

16.08.2021 Denizli Uzun Yol

Sürücü belgesine sahip olan ve bilinçli her sürücünün uzun yola çıkmadan önce birtakım hazırlıklar yapması gerekiyor.

Çünkü, uzun süren otomobil kullanımlarında araçlar normalden daha farklı tepkiler verebiliyor, arızalar çıkartabiliyorlar. Bunun yanı sıra en iyi sürücüler bile uzun süren yolculuklarda yorgun düşerek otomobilin kontrolünü kaybedebiliyorlar. 

Bu yüzden, mutlaka uzun yol için gerekli hazırlıkları yapmalısınız. Bizler Güven Sürücü Kursu olarak sizlere nasıl daha güvenli ve rahat bir şekilde uzun yolculuk yapabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. En prestijli direksiyon eğitimini özel Denizli direksiyon hocasından almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. İsterseniz şimdi yapmanız gereken hazırlıklara geçelim.

1. Rutin Araç Kontrolleri

Sürücü belgesi alırken ve direksiyon sınavına hazırlanırken öğrenildiği gibi motor ve parçaları düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyuyor. Motor yağı, silecek suyu ve soğutma suyunu kontrol etmeli ve yolda aksilikle karşılaşmamalısınız. Bunun dışında tekerlerin durumunu ve frenlerin kontrolünü yapmalısınız. Görünürde herhangi bir sorun gözükmediğinden eminseniz gönül rahatlığıyla yola çıkabilirsiniz.

2. Yolculuk için Gereken Eşyalar

Yolculuk yapan kişilerin yolda herhangi bir sıkıntı çekmemeleri için yanlarına gereken tüm eşyaları almaları gerekiyor. Örneğin uzun bir süre dinlenme istasyonunun olmadığı bölgeler için yanınızda bol bol su bulundurmalısınız. Ayrıca çocuklarınız varsa; acıkma, mide bulantısı ve uyku gibi ihtimallere karşı yiyecek, ilaç ve yastık gibi önemli gereçleri yanınıza almalısınız.

3. Beklenmeyen Durumlara Karşı Tedbirler

Uzunu yolculuk esnasında tüm sürücü belgesi sahibi kişilerin karşısına beklenmedik durumlar gelebilir. Özellikle yaşanacak arızalar karşısında tedbirli olmak sıkıntı çekmemek adına çok önemlidir. Bu yüzden, arabanızda mutlaka bir ilk yardım seti ve lastik değiştirme takımı olduğundan emin olun. Bunun dışında güvendiğiniz bir firmanın numarasını mutlaka telefonunuzda tutun ve telefonunuzun şarjını asla bitirmeyin. 

4. Yeterli Dinlenme Süresi

Yolculuğa çıkmadan önce dinlenme sürenize mutlaka dikkat etmelisiniz. Özellikle ilk defa uzun yolculuğa çıkıyorsanız hiç beklemediğiniz bir anda ve aniden gelen yorgunlukla karşılaşabilirsiniz. Sürücü belgesi sahibi kişiler mutlaka yolculuktan önce iyi bir uyku çekmeli ve yorgunluğunu üzerinden atmalıdır. Eğer yolculuk sırasında uykunuzun geldiğini hissederseniz mutlaka ama mutlaka en yakın dinlenme tesisinde birkaç saat dinlenmelisiniz. Böylece hem kendinizi hem de trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atmamış olursunuz.

5. Rota Belirleme 

Uzun yollarda, sürücü belgesi sahibi kişiler mutlaka gideceği yolu önceden belirlemelidir. Her ne kadar trafiğe hakim olduğunu düşünürseniz düşünün, bu yollar kafa karışıklığına en çok sebebiyet veren yollardır. Yeni gelişen navigasyon sistemleri sayesinde daha güvenli ve isabetli bir yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. Fakat sizler yine de yola çıkmadan önce rotanızı belirleyerek son kontrolleri yapmalısınız. Bu kontroller sizin çok daha güvenli ve rahat bir yolculuk geçirmenize yardımcı olacaktır. 

Bahsettiğimiz aşamalara dikkat ederseniz sizler de uzun yolculukları başarıyla atlatabilirsiniz. Tedbir almanız gereken bu konuların yanında uzun yolculuklar, özellikle sevdiğiniz kişilerle beraber yapıldığında oldukça zevkli bir aktiviteye dönüşebiliyor. Bizler Güven Sürücü Kursu olarak uzun yola çıkacak tüm sürücü belgesi sahiplerine iyi yolculuklar diliyoruz.  

En iyi Denizli Sürücü Kursu olarak sizin uzman sürücülerin ve sürücü belgesi adaylarının her zaman yanındayız. Profesyonel direksiyon eğitimi ve çıkan ehliyet soruları ile tam kapsamlı bir eğitim veriyoruz. Sizler de Denizli ehliyet fiyatları hakkında bilgi almak ve kendinize uygun bir sürücü kursu bulmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kaliteli eğitimimiz ve kursiyerlerimize verdiğimiz değer ile arkamızda mutlu yüzler bırakıyoruz. Unutmayın Güven Sürücü Kursu her zaman yanınızda!