Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Trafik Sınavında Başarısız Olduğunda Neler Yapmalısın?

20.07.2021 Denizli direksiyon sınavı

Bildiğiniz gibi trafikte araç kullanabilmek için her bireyin bir sürücü kursu yardımıyla ehliyet alması ve yanında taşıması zorunlu.

Bu sürücü ehliyetini alabilmek için ise teorik ve direksiyon eğitimi olmak üzere 2 farklı eğitim ve sınavdan başarılı bir şekilde geçmeniz gerekiyor.

İlk olarak yapılan yazılı sınavdan 70 ve üzeri puan alan tüm herkes, direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Fakat 2013 yılından bu yana direksiyon sınavlarında birçok farklı değişiklik meydana geldiğini belirtmek istiyoruz. Getirilen her yenilik ile biraz daha zorlaşan bu sınavda, özellikle ilk kez sınava girecekler oldukça zorlanabiliyor. Tabii ki ilk seferde sürücü belgesi alabilmeyi hepimiz isteriz fakat hayatın içinde başarısızlıklar da bulunuyor. Eğer siz de bu sınavda daha önce başarısız olduysanız, bundan sonra yapacaklarınızı bu yazımızda ele alacağız. Sürücü kursumunuzun yüksek başarı oranına sahip olduğunu ve sizlere kolay ve stressiz bir şekilde direksiyon eğitimini kazandırmayı her zaman sağladığımızı hatırlatmak isteriz. 

Direksiyon Sınavından Kaldım, Ne Yapmalıyım?

Direksiyon sınavından kaldıysanız öncelikle kendinize olan güveninizi yeniden kazanmalı ve nerede hata yaptığınıza odaklanmalısınız. Eğer hatalarınızın farkında olur iseniz bir dahaki direksiyon sınavında başarılı olma oranınız daha yüksek olacaktır.

Direksiyon sınavından kalan herkes, bir sonraki sınav ne zaman olacak ise, o sınava girecektir. Bundan önce ise 2 ders olacak bir direksiyon telafi eğitimi sizleri bekliyor. İsterseniz ekstra olacak özel direksiyon dersi Denizli’de alabilirsiniz. Aynı zamanda kursumuzdan özel Denizli direksiyon hocası tutarak pratikler yapabilirsiniz.

Direksiyon Sınavı İçin Ek Ücret Ödeyecek Miyim?

Direksiyon sınavından kaldıktan sonra tekrar bir sınava gireceğiniz için bu sınavın ücretini ödemeniz gerekiyor. Bu direksiyon sınavı ücreti ise MEB'lığının belirlediği bir fiyat olan 130 TL’dir. Bu fiyatın yanına ek olarak 2 derslik alacağınız direksiyon telafi sınavı ücretini de ödeyeceksiniz. Yaklaşık 300 TL fiyatı olan bu eğitim ile birlikte toplam 430 TL civarı bir tutar ödemeniz gerekiyor. Kaydolduğunuz Denizli sürücü kursu bu 2 derslik direksiyon eğitimini vermek zorundadır.

Ne Zaman Tekrar Ehliyet Sınavına Gireceğim?

Direksiyon sınavlarının tarihi belirli koşullara bağlı olarak belirleniyor. Bundan dolayı hemen tarihi öğrenmeniz mümkün olmayabilir. Fakat 2 hafta içerisinde gireceğiniz direksiyon sınavının ücretini ödemelisiniz. Daha sonra 1 ay içerisinde yeni sınav tarihi ve yer size bildirilecektir.

Burada dikkat etmeniz gereken 45 gün içerisinde yeni sınav için başvuruda bulunmanız gerekiyor. Eğer bu süre zarfı içerisinde başvurunuzu gerçekleştirmez iseniz sınava girme hakkınız kaybolacaktır.

Sınava 4. Kez Giriyorum, Geçemezsem Ne Olur?

Teorik eğitimi ve direksiyon eğitimi aldıktan sonra yapılacak olan direksiyon sınavına 4 kez girme hakkınız oluyor. Eğer yapılan sınavdan 3 kez kaldıysanız ve 4. Sınava giriyorsanız oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü eğer bu sınavda da başarısız olursanız maalesef bu sürece en baştan başlamanız gerekiyor. Sürücü ehliyeti alabilmek için tekrar teorik ve direksiyon eğitimini alarak sınava girme hakkı kazanmalısınız.

Direksiyon Sınavını Geçemiyorum, Ne Yapacağım?

Eğer direksiyon sınavını geçemiyor iseniz biraz kendinize izin vermeli ve daha sonra tekrar çalışmalara başlamalısınız. Bu süreçte Denizli'deki sürücü kursumuzun vereceği telafi eğitimine katılabilir, ardından özel direksiyon dersi alabilirsiniz. Tutacağınız özel direksiyon hocası size birer saatlik eğitim verecektir.

Uygulayamadığınız detayları kavrayarak, bunlar üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Alacağınız ek eğitimler ile daha fazla pratik yaparak yeni gireceğiniz sınavda başarıyı yakalayabilirsiniz.

2021 Direksiyon Sınavı Ne Zaman?

Ehliyet sınavlarının ilk ikisi ocak ve mayıs aylarında yapıldı. Yeni yapılacak olan ehliyet sınavlarının ilki;

Yazılı sınav: 8 Ağustos 2021

Direksiyon sınavı 17-18 Ağustos 2021,

İkinci sınavı ise;

Yazılı sınav: 17 Ekim 2021

Direksiyon sınavı: 2-3 Kasım 2021

Tarihlerinde yapılacak. Siz de başvurularınızı yaparak bu sınavlara giriş hakkı kazanabilirsiniz. Güncel tarihler ve direksiyon sınavları hakkında sorularınız varsa kursumuzu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.