Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Kasko Nedir? Kasko Neleri Kapsar ve Ne İşe Yarar?

26.06.2022 kasko nedir denizli ehliyet

Trafik sigorta çeşitlerinden biri olan kasko, çoğu araç sahibinin merak ettiği konuların başında geliyor. Kasko zorunlu mu? Kasko sigorta ne işe yarıyor?

Kaskonun avantajları nelerdir? bu sorular bildiğiniz gibi her araç sahibinin cevabını bulmak istediği sorular. Biz de bu yazımızda size merak ettiğiniz her soruyu cevaplayacağız.

Kasko, aracınızı güvene alan, olası bir kaza durumunda bütçenizi korumanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortası ile karıştırılan kasko, araç sahibinin isteğine bağlı olarak yaptırılıyor. Eğer bir kaza durumunda, beklenmedik bir olay başınıza geldiğinde aracınızı emniyete almak istiyorsanız mutlaka kasko yaptırmalısınız.

Kasko Nedir? Kasko Neleri Kapsar?

Kasko, aracınızı trafikte yaşanabilecek olaylara karşı güvene alan bir sigorta çeşididir. ‘Kara Araçlarları Kasko Sigortası’ olarak açılımı vardır. Dar kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko gibi kendi içerisinde farklı türlere ayrılan kasko, kapsadığı detaylar ile de birbirinden ayrılıyor. Fakat bir ortak noktaları var ki, tüm kasko türlerinin asıl amacı, oluşan bir kazada, doğal afette, yangında veya çalınmasında, aracınızda olan hasarı karşılamaktır. Kaskonun asıl görevi, karşı aracın değil, sizin aracınızda var olan zararı teminat altına almaktır. Bu sayede ise hem bütçenizi hem de aracınızı koruma altına almış olursunuz. Örneğin bir trafik kazası yaşandığı takdirde büyük maliyetler tutacak araç hasarınızı, bütçenizi zorlamadan yaptırdığınız kasko sayesinde minimum tutar ile karşılayabilirsiniz.

Kaskonun Avantajları Nelerdir?

1. Trafikte iken ya da park halindeyken aracınızda bir hasar oluştuğu takdirde, ne kadar maliyetli olursa olsun kasko sigortası bu hasarı karşılar. Böylece kaskonuz var ise aracınızın başına gelecek herhangi bir kazada oluşan masrafları cebinizden ödemek zorunda kalmazsınız.

2. Kaza halinde güvenilir bir servis bulmak zor. Aracınızı istediğiniz hale getirecek ve doğru tamiri yapacak servis aramak oldukça güç. Eğer kaskonuz var ise bu sorun da ortadan kalkıyor. Kasko şirketinizin anlaşmalı olduğu güvenilir servislere aracınızı emanet edebilirsiniz.

3. Kasko sigortasının kendi aracınızda olan hasarı karşıladığını söylemiştik. Eğer limitsiz İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) teminatına da kaskonuzda yer verir iseniz, olası bir kazada kaskonuz karşı araca verilen zararı da limit sınırı olmadan karşılamakla yükümlüdür.

Karşı tarafta var olan hasarı ödeyen sigorta tipi asıl Zorunlu Trafik Sigortası’dır. Fakat trafik sigortasının belirli bir limiti vardır. Yüksek maliyetli bir hasarda yeterli gelmiyor. Bu yüzden limitsiz İMM ile kendi bütçenizden ödemeden karşı tarafın hasarını kapatabilirsiniz.

4. Kasko sigortası sadece aracınızda var olan hasarı baz almıyor. Kasko aynı zamanda yol yardımı ve hukuki işlerde yardım gibi birçok konuda araç sahibinin yanında. Örneğin aracınız yolda kaldığında çekici çağırmanın belirli bir bedeli var. Eğer kasko sigortanız var ise herhangi bir bedel ödemeden çekici çağırabilirsiniz. Aynı zamanda anahtarınızı unuttuysanız da kasko sigortası yanınızda.

5. Kaza yaptığınızda arabasız kalacağım diye üzülmenize eğer kaskonuz var ise hiç gerek yok! Kaza sonrası aracınızın serviste kalması gerekiyor ise, kaskonuz sayesinde ikame araç teminatınızı kullanarak yeni sigortalı bir araç temin edebilirsiniz.

Sizler de aracınızı güvence altına almak istiyor ve aynı zamanda bütçenizi korumayı planlıyorsanız Kasko Sigortası sizin için büyük bir avantaj sunuyor! Zorunlu Trafik Sigortası yanında kaskonuz var ise hayat aracınıza ve size güzel.

Sizlerde bu bloğumuz gibi birçok bilgiye güvenilir kaynaklardan ulaşmak istiyorsanız tek adresiniz Güven Sürücü Kursu olmalı. Ehliyet serüveninde ve trafikte size her zaman yardımlarını sunan Denizli Sürücü Kursu Güven, araç sahiplerinin bir numaralı adresi. Ehliyet sınavları, direksiyon eğitimleri, bilgilendirici blogları ve profesyonel eğitmenleri ile Güven Sürücü kursu her zaman sizinle.