Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

İlk Defa Şehir İçi Trafiğine Çıkacaklara Tavsiyeler

14.11.2022 denizi şehir içi trafik ve sürücü kursu

Sürücü belgesi sahibi oldunuz, arabanızı aldınız ve yola çıkmaya hazırsınız. Peki gerçekten kendinizi hazır hissediyor musunuz?

Diğer sürücüler ile birlikte trafiğin akışına katılabilecek ve dikkatinizi tamamen yola verebilecek misiniz? Eğer ilk defa şehir içi trafiğine çıkacaksanız mutlaka bu yazıda verdiğimiz tavsiyelere bir göz atmanızı öneriyoruz.

Trafik, sürücü kursunda veya direksiyon sınavında gördüğünüz gibi değildir. Ani karar verme yetisi gerektirir ve durumları önceden tahlil edebilmeniz gerekmektedir. Şehir içi trafiğe adım atmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden birisi, dikkatinizin yerinde olup olmadığıdır. Dikkati elden bırakmamak ve temkinli kullanmak her zaman önceliklidir. Arkadan gelen arabalar size korna çalarsa veya çok yaklaşırsa hiç strese girmenize gerek yok. Siz bildiğiniz tüm doğruları uygulayın, onlar zaten yanınızdan geçip gidecektir.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak sürücü belgesi adaylarımızı trafiğe çıkmaya hazırlıyor ve onlara gerekli tüm eğitimleri veriyoruz. İlk defa trafiğe çıktıklarında asla stres olmuyorlar ve kendilerini oldukça rahat hissederek seyahat edebiliyorlar. Sizler de efektif bir direksiyon eğitimi almak ve çıkan ehliyet soruları ile yazılı sınavınızı başarıyla geçmek istiyorsanız Güven Sürücü Kursu’na başvurabilirsiniz. Birbirinden özel fırsatlar ve eğitimler sıcak eğitim yuvamızda sizi bekliyor. İsterseniz gelin şimdi trafikte dikkat etmeniz gereken şeylere bir göz atalım.

Ön Ayarlarınızı İyi Yapın

Araç kullanmadan önce mutlaka koltuğunuzu ve aynanızı ayarlamalı, aracınızda bir problem olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Ardından emniyet kemerinizi takarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Eğer ön ayarlarınızı yaparsanız, aracınızdan ve kendinizden emin olursanız yolculuğunuz çok daha iyi ve güvenli geçecektir bundan emin olabilirsiniz.

Ayrıca ön ayarlarınızı ve kontrollerinizi yapmak sizlere elinizde olmayan sebeplere bağlı olarak çıkabilecek sorunları ekarte etme ihtimalini de veriyor. Yani bu kontrolleri düzenli olarak yaparsanız bir şanssızlığa uğrama ve talihsiz bir kaza ile karşılaşma oranınız büyük ölçüde azalıyor.

Dikkati Asla Elden Bırakmayın

Boş veya dolu yol fark etmeksizin mutlaka dikkatinizi elden bırakmamalı ve birinci öncelik olarak kendinizi yola vermelisiniz. Örneğin şehir içinde bomboş bir yolda giderken, sokakların birisinden aniden bir çocuk karşınıza çıkabilir. Burada reflekslerinizin güçlü olması ve karşılaştığınız durumlarda hızlı karar verebilmeniz gerekiyor.

Aksi takdirde olumsuz sonuçlar ile karşılaşabilir ve beklemediğiniz sonuçlar ile yüzleşebilirsiniz. Trafik her daim dikkatinizi elden bırakmamanız gereken önemli bir sosyal ortamdır. Bu yüzden trafiğe çıktığınızda tüm dikkatinizi yola vermelisiniz.

Trafik Kurallarına Uyun

Trafik kuralları, herkesin uyum ve sağlıklı bir biçimde seyahat etmesini sağlıyor. Herkesin trafik kurallarına uyduğu durumlarda herhangi bir sorun yaşanmıyor ve herkes istediği yere zamanında yetişebiliyor. Sizler de mutlaka trafikte olduğunuz her anda trafik kurallarına uymalısınız. Kırmızı ve sarı ışıkta durmalı, yeşil ışık yandığında geçmelisiniz. Yaya geçitlerine dikkat etmeli ve mutlaka hız sınırlarına uymalısınız. Böylece hem kendinizin hem de başkalarının hayatını korumuş olursunuz. Trafik kurallarının, toplumumuzun güvenliği için oluşturulduğunu sakın unutmayın. Böylece sevdiklerinizi ve kendinizi ölümcül kazalardan koruyabilir, güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gönül Rahatlığıyla Trafiğe Çıkın

Gönül rahatlığıyla trafikte yer almak ve sevdikleriniz ile birlikte gönlünüzce gezebilmek için sizler de Güven Sürücü Kursu’nu tercih edin. Profesyonel eğitmenlerimiz, çıkan ehliyet sorularımız ve kişiye özel programlarımız ile kendinizi rahat hissedecek ve ehliyet sınavını ilk seferde geçebileceksiniz. Hayallerinize ulaşabilmek ve hayatınızda yeni bir çağa adım atmak istiyorsanız sizler de Güven Sürücü Kursu’na katılabilirsiniz. Verdiğimiz eğitimler ve onlarca yıllık deneyim ile sizleri yetkin bir sürücü haline getiriyor ve gönül rahatlığıyla trafiğe çıkmanızı sağlıyoruz.