Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Güven Sürücü Kursu ile Trafik Adabı Eğitimi

31.10.2022

Trafikte sürücülerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri kesinlikle trafik adabıdır. Trafik adabı yalnızca sürücülerin birbirlerine karşı olan davranışlarını değil aynı zamanda yayalara ve çevreye karşı davranışlarını da kapsar.

Bu sayede trafikte daha iyi ilişkiler ortaya çıkarken trafik kazalarında azalmalar gözlenebilir ve araç dışı kavgalar da ortadan kalkabilir. Güven Sürücü Kursu olarak bizler trafikte uymanız gereken manevi kuralları sizlere aktardığımız gibi karşı taraftan beklemeniz gereken davranışları da öğretiyoruz. Bu sayede saygı göstermek ve saygı göstermek ve görmek gibi iki önemli kavramı sizlere trafiğe çıkmadan aktarmış oluyoruz.

Sürücü Kursu Trafik Adabı Eğitimi Nedir

Trafik adabı eğitimi hem teorik sınavda hem de günlük trafik yaşantınızda karşınıza çıkacak olan önemli bir konudur. Trafikte farklı özelliklere sahip sürücüler ve yayalarla aynı ortamda bulunmak zorundadır. Farklı insan tiplerinin bir arada bulunduğu bu ortamda tahammül oldukça önemlidir. Bu sayede taraflar arasında istenmeyen olayların gelişmesinin önü kesilmiş olur. Nazik olmak ve saygı göstermek oldukça önemli olsa da gerektiğinde kendimiz ve sevdiklerimiz için trafikte fedakarlık yapmamız gerekebilir. Örneğin yağmurlu veya soğuk havalarda yayalara normalden daha fazla öncelik tanımalısınız. Bu sizden herhangi bir şey kaybettirmeyeceği gibi aksine insanlık için önemli bir artı kazandıracaktır.

Trafikte önemli olan bir diğer adap kuralı ise empatidir. Bu durumu en iyi şekilde açıklamak için ambulans örneğini kullanabiliriz. Trafikte her ne kadar aceleniz olursa olsun hiçbir zaman ambulansın içerisinde bekleyen hasta kadar önemli bir işiniz olmayacaktır. Bu nedenle ambulansın içinde sevdiğimiz biri varmış gibi davranarak trafikte yol vermeli ve ambulansın yolunu açmalıyız. Ayrıca park ederken aracın diğer araçları engellememesi ve yaya yollarına park edilmemesi de empati kavramı içerisinde incelenebilir. Güven Sürücü Kursu olarak bizler trafikte birbirleri ile iletişim kurabilen ve empati yeteneği kuvvetli sürücü adaylarının olması için deneyimli eğitmenlerimizle teorik dersler düzenliyoruz.

Trafikte Hak İhlalleri Nelerdir?

Trafikte her bir sürücünün kendisine ve çevresine karşı sorumlulukları bulunur. Bu sorumluluklar yerine getirilmediği takdirde hak ihlalleri ortaya çıkar ve ilgili polis ekipleri tarafından duruma müdahale edilebilir. Bu hak ihlallerinin başında kişinin yaşama hakkının elinden alınması gelir. Örneğin kırmızı ışıkta geçen bir sürücü bir yayaya çarpabilir ve yayanın yaşama hakkını elinden alabilir. Diğer bir hak ihlali ise birey hakkıdır. Buna engelli park yerlerine hakkı olmadan park eden sürücüler örnek verilebilir. Hak ihlalleri yalnızca insan ilişkileri arasında yaşanmaz. Bir sürücünün topluma ve çevreye karşı da sorumlulukları vardır. Yol kenarlarına dikilen ağaçlara zarar vermek çevre hak ihlali kapsamında değerlendirilir. Ayrıca her bir trafik kazasının devlete verdiği zarar ve toplumsal etkileri bulunur. Başka bir kişinin yaşam hakkını elinden aldığınızda o kişinin ailesine de zarar vermiş olursunuz. Bu nedenle trafikte yalnızca kendinizden değil çevrede gelişen birçok durumdan da sorumlusunuz. Devletin her yıl trafik kazaları nedeniyle yaşadığı ekonomik kayıp milyar liralara ulaşmaktadır. Bu durum sonucunda halkın vergileri yeni yatırımlara ayrılır. Yani trafikte yapacağınız her hareket toplumu ilgilendiren bir meseledir.

Güven Sürücü Kursu

Güven Sürücü Kursu ile hem teorik sınavda çıkabilecek konulara nokta atışı olarak çalışabilir hem de tüm trafik yaşantınızda kullanacağınız bilgiler edinebilirsiniz. Sizler de avantajlı fiyatlar ve ayrıcalıklı Denizli sürücü kursu eğitimlerinden yararlanmak istiyorsanız hemen şubelerimize gelerek kaydınızı oluşturabilirsiniz. Bizimle iletişime geçerek randevunuzu oluşturmayı unutmayın.