Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Geçici Sürücü Ehliyeti Nedir?

22.10.2021 denizli sürücü kursu güven sürücü kursu

Sürücü ehliyetimiz, aynı kimliğimiz ve diğer belgelerimiz gibi kaybolmaya oldukça müsait olan küçük kartlardır.

Bu kartı çeşitli zamanlarda kaybettiğimizde veya bulamadığımızda ise trafiğe nasıl çıkacağımız konusunda endişeye düşmeye başlarız. Ehliyet yenileme işlemlerinin zaman alması ve yeni ehliyetimizin en erken bir hafta içinde elimize ulaşması, bizleri trafik konusunda büyük sıkıntıya sokuyor.

Geçici ehliyet ise ehliyet yenileme, sınıf ekleme ve yeni ehliyet alma işlemlerinde, vatandaşlarımızın mağdur kalmaması için çıkarılmış bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde yeni çıkardığınız ehliyetiniz daha elinize ulaşmadan kolayca trafiğe çıkabiliyor ve dilediğiniz gibi araç kullanabiliyorsunuz. Üstelik bu belgeleri nüfus müdürlüğünden almak ise tamamen ücretsiz!

Sizler de sürücü ehliyetinizi artık kazanmak ve aracınızla doyasıya vakit geçirmek istiyorsanız Güven Sürücü Kursu yeni kursiyerlerini bekliyor! Özel direksiyon eğitimlerimiz, çıkan ehliyet sorularımız, ilgili direksiyon hocalarımız ve daha pek çok avantajımızla en iyi Denizli sürücü kursu olmayı başardık. Haydi, sen de gelip bize katıl ve hayallerine giden bu yolda büyük bir adım atarak geleceğe uzan!

Geçici Sürücü Ehliyetinin Geçerlilik Süresi Nedir?

Geçici sürücü ehliyetini ne amaçla aldığınıza göre bu ehliyetin geçerlilik süresi değişiklik gösterebiliyor. Örneğin sizler ehliyetinizi kaybetmiş ve geçici ehliyet başvurusunda bulunmuşsanız, o zaman geçici ehliyetinizin geçerlilik süresi 30 gün oluyor. Fakat sizler ehliyet sınavını yeni kazandıysanız veya eski tip ehliyetinizi yeni tip ehliyete çevirmek istiyorsanız o zaman elinizdeki geçici sürücü ehliyetinin geçerlilik süresi 15 güne düşüyor.

Eğer bir aksilik yaşanır ve bu süre zarfında gerçek sürücü ehliyetiniz elinize ulaşmazsa, hiç sıkıntıya düşmenize gerek yok. Dilediğiniz zaman nüfus müdürlüğüne başvurarak geçici ehliyetinizi yenileyebiliyorsunuz. Böylece sorun çözülene kadar içiniz rahat bir şekilde araç kullanabiliyorsunuz.

Geçici Sürücü Belgesi Ehliyet Yerine Geçer Mi?

İlk defa sürücü ehliyeti alıyorsanız, geçici sürücü belgenizle birlikte aday sürücü klasmanına dahil oluyorsunuz. Yani ehliyeti almanızın üzerinden 2 yıl geçene kadar aday sürücü kurallarına tabi oluyor ve trafikte o şekilde muamele görüyorsunuz. Bu durum sürücü ehliyetiniz elinize geçtiğinde de geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Ehliyetinizi kaybettiyseniz veya yeni sınıf eklettirdiyseniz, geçici sürücü belgeniz ile birlikte trafikte gerçek ehliyete sahip gibi dolaşabilirsiniz. Çevirmelerde ve kontrollerde geçici ehliyetinizi gösterirseniz, elinizde gerçek ehliyet varmış gibi muamele görürsünüz. Yani bu durumdan anlaşılacağı üzere, geçici sürücü ehliyeti gerçek ehliyet ne işe yarıyorsa aynı işleri yerine getirebiliyor.

Geçici Ehliyetin Fiyatı Ne Kadar?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere geçici sürücü ehliyetinin en büyük avantajlarından birisi de tamamen ücretsiz olması. Yani sürücü ehliyetinizin teslimi ne kadar gecikirse geciksin, geçici ehliyetlerle birlikte trafikte rahatça gezinebiliyorsunuz. Kendinize yeni bir geçici sürücü belgesi almak için nüfus müdürlüklerine başvuru yapmanız yeterli. Hiçbir ücret ödemeden rahatça geçici sürücü belgenize sahip olarak oradan ayrılabilir ve ehliyetinizin yokluğunu sıkıntısız bir biçimde atlatabilirsiniz.

Geçici ehliyet, yeni ehliyet çıkartılırken verildiği için çoğu insan, ehliyet çıkarmak için ödediği paralar yüzünden bu belgeyi ücretli sanıyor. Kendi gözünüzle durumu görebilmek için nüfus müdürlüklerine müracaat edebilir ve bu belgenin ücretsiz olduğunu görebilirsiniz.

Sizler de ehliyetten önce verilen geçici sürücü ehliyetinin heyecanını yaşamak ve kendi ehliyetinize sahip olmak istiyorsanız hemen Güven Sürücü Kursu’na başvurabilirsiniz. Sizleri hayallerinize ulaştıracak, yetkin bir sürücü yapacak, trafik kurallarını öğretecek ve doyasıya araç kullanmanızı sağlayacak direksiyon eğitimimiz sizleri bekliyor. En iyi Denizli direksiyon hocası eğitimlerimiz ve daha pek çoğuyla sizlerde Güven’le araç kullanmaya başlayın!