Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Sertifikası ile Trafiğe Çıkılabilir Mi?

18.12.2021 denizli ehliyet sertifikası

Sürücü ehliyeti almak ve trafiğe çıkmak için öncelikle dilediğiniz bir sürücü kursuna yazılmalısınız. Bu kursta teorik ve direksiyon eğitimlerini almalı, yazılı ve direksiyon sınavlarında geçerli nota sahip olmalısınız.

Tüm bu süreçleri tamamladıktan sonra ehliyet sertifikası almaya hak kazanacaksınız. Kayıt olduğunuz kurs tarafından hazırlanarak ehliyet sertifikası size teslim edilecek. Fakat bu sertifikanın ehliyet yerine geçmediğini belirtmemiz gerekiyor. Bu yüzden ehliyet sertifikası ile herhangi bir sebeple trafiğe çıkmanız mümkün değil ve ağır cezalara tabi. Motor, araba ve otobüs gibi farklı taşıma araçlarını ehliyet sertifikası ile kullanamazsınız. Sertifika ile trafiğe çıkarsanız ve trafik kontrolünde bu belirlenir ise, 2021 yılı için 1339 TL ceza kesiliyor.

Sertifikayı aldıktan sonra trafiğe çıkmak için en kısa sürede randevu almalı ve harç ücretini ödeyerek ehliyet belgesi haline çevirmeniz gerekiyor. Ehliyetiniz olmadan araç kullanmanız için elinizde geçici ehliyet belgesi olması gerekiyor. Eğer ek-50 kağıdına sahip iseniz ehliyetsiz araç kullanabilir, trafiğe çıkabilirsiniz. Fakat bu husus dışında farklı şekillerde ehliyetsiz araç kullanmanız mümkün değil.

Kendi fikriniz ile sertifikayı belge olarak düşünürseniz ve trafikte araç kullandığınız fark edilir ise büyük bir meblağ ceza kesileceğiniz de bilginiz dahilinde olmalı. Aynı zamanda eğer araç başka bir kişiye ait ise, o kişiye de aynı oranda ceza kesilir. Tüm bunların yanında eğer sertifika ile araç kullanıp bir kazaya karıştığınız durumda daha büyük sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden sürücü belgesi almadan sertifika ile araç kullanmamalı, trafiğe çıkmamalısınız.

Ehliyet Sertifikası Geçerlilik Süresi

Ehliyet sertifikası sürücü kursuna kayıt olma ve tüm sınavları geçme sürecinin sonunda sahip olunan bir sertifikadır. Bunun için öncelikle Güven Sürücü Kursu gibi şehrinizde bulunan bir kursa kayıt olmalısınız. Eğer Denizli’de yaşıyorsanız en iyi sürücü kursu olan Güven Sürücü Kursu sizin için doğru adres olacaktır. Kaliteli eğitimler ile sürücü belgesi sahibi olmak ve güvenle araç kullanmak için en ideal kurs.

Sürücü kursu eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra kurs yönetimi size ehliyet sertifikası teslim edecektir. Bu ehliyet sertifikasının geçerlilik süresi ise 2 yıldır. Bu iki yıl içerisinde sürücü belgesi için başvuru yapmalı, randevu alarak sertifikanızı belgeye çevirmelisiniz. 2 sene sonunda eğer başvuru yapmadıysanız tekrar sürücü kursuna yazılmalı ve ehliyet belgesine başvurabilmek için aynı aşamaları tamamlayarak ehliyet sertifikasına sahip olmalısınız.

Ehliyet sertifikası aldıktan sonra onu sürücü belgesine çevirmek için trafik tescil şube müdürlüklerinden birine başvuru yapmanız gerekiyor. Eğer bulunduğunuz ilçede bu kurum yok ise il emniyet müdürlüğüne gidebilir, işlemlerinizi halledebilirsiniz. Gerekli ödemeleri başvuru sonrası yaptığınızda sürücü ehliyetinizi teslim alabilirsiniz.

Bu gibi birçok trafik sorunlarını kursta eğitim alırken öğrenmeli ve detaylarını iyi bilmelisiniz. Aksi takdirde birçok trafik cezası sizi bekliyor olacaktır. Ceza almamak ve trafikte bir hataya sebep olmamak için ise iyi bir direksiyon eğitimi almanız gerekiyor. Güven Sürücü Kursu bu aşamada profesyonel bir eğitim sunuyor. Teorik kısmında trafik kurallarına hakimiyetinizi sağlıyor, direksiyon eğitimlerinde ise iyi birer sürücü olmanız için en kaliteli direksiyon eğitmenleri ile çalışmasını sürdürüyor. Sizler de özgürlüğünüzü kazanmak, rahat bir sürüş deneyimi yaşamak istiyorsanız Denizli’de bulunan Güven Sürücü Kursu’nu tercih etmelisiniz.

Bir Denizli sürücü kursu olan Güven Sürücü Kursu ile eğitimlerin yanı sıra, iletişim bilgilerini alarak yetkililer ile iletişime geçebilir, tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Aynı zamanda web sitesine girerek blog içeriklerini incelebilir, ihtiyacınız olan bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz. Güven Sürücü Kursu her zaman yanınızda!