Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Ehliyet Belgesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

25.02.2022 ehliyet için gerekli belgeler

Ehliyet başvurma sürecinde, ehliyet alabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Sürücü adayı, bu şartları sağlayıp belge şeklinde sunabilmesi halinde ehliyete başvuruyor

Eğer bu şartlar sağlanmıyorsa, ehliyet başvurusunun kabul olması mümkün değildir. Bu yüzden ilk süreçte gerekli şartları öğrenmeli, belgelerinizi hazırlamalısınız. Peki sürücü ehliyeti almak için şartlar nelerdir? Hangi şartları belge şeklinde sunmalıyız?

Ehliyet başvuru sürecinde karşımıza öğrenim şartı, sağlık şartları ve adli sicil kaydı şartları çıkıyor. Bu üç başlık altında şartları sağladığınız takdirde sürücü ehliyeti başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında ehliyet alma serüveninde sizlere yardımcı olacak direksiyon eğitimi ve çıkan ehliyet soruları gibi detaylara da sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yeni ehliyet başvurusu, online olarak Nüfus Müdürlüğü internet sitesinden, https://randevu.nvi.gov.tr/ linkinden randevu alınarak yapılıyor. Bu web siteye girdiğinizde, başvuru türü olarak sürücü belgesi seçeneğini seçmelisiniz. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra şehir ve ilçe bilginize göre yakın tarihe randevu verilecektir. Bu randevu tarihine istenilen belgeleri alarak gitmeli ve ilk başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz.

Güven Sürücü Kursu olarak tüm süreçlerde işlemlerinizin hızlı bir şekilde halledilebilmesi için uzman personellerimiz sizleri beklemektedir. 

Sürücü Ehliyeti Başvurusu için İstenilen Belgeler

  • Nüfus Cüzdanı
  • Sağlık Raporu
  • Sürücü Sertifikası
  • Harç, Kâğıt Bedeli ve Vakıf Payının Ödenmesi ve Faturası
  • 1 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • Kan Grubu Kartı
  • Adli Sicil Kaydı

Öğrenim Şartları

Sürücü ehliyeti başvurusu sürecinde öğrenim şartları karşımıza çıkıyor. Yönetmelikte bulunan bilgiye göre, sürücü belgesi başvurusu için en az ilk okul seviyesinde bir eğitim durumu şart. ‘Öğrenim durumu itibarı ile en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olunmalıdır.’ Cümlesi ile, başvuru yapmak için en az ilk okul mezunu olunması gerektiğini anlıyoruz. Bu ibareden dolayı, sürücü kursları, sürücü adaylarından diploma ve aktif öğrencilerden öğrenci belgesi istiyor. Bu yüzden belgelerinizi hazır tutmalısınız.

Adli Sicil Kaydı Şartları

Trafik yönetmeliğinde, belirli suçlar maddelenmiş şekilde bulunuyor. Ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının adli sicil kaydından eğer bu belirtilen suçlardan biri bulunur ise, ehliyet alması mümkün değil. Bu suçlar yönetmeliğin 76. Maddesinde sürücü adaylarına sunuluyor. Trafiğe çıkmak ve sürücü ehliyeti sahibi olmak isteyen adayların adli sicil kaydında bulunmaması gereken suçlar:

Kişilerin, Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen 188, 190 ve 191. Maddelerde yer alan bazı suçlara karışmamış olması gerekiyor. Kaçakçılıkla mücadele kanununun alt maddelerinde yer alan bu suçlar, kişilerin sürücü ehliyetine sahip olmasını engelliyor. Bu kanunu incelerseniz, ateşli silahlar, bıçaklar ve diğer aletler başlıklı kanunun 12. Maddesinin belirli fıkralarında yer alan suçların sürücü belgesi almaya engel olduğunu görebilirsiniz.

Sağlık Şartları

Bilindiği gibi hem ehliyet başvurusunda hem de sürücü kursu kayıtlarında sürücü adaylarından sağlık raporu isteniyor. Sürücü ehliyeti alma sürecinde en önem verilen durumlardan biri sağlıktır. Trafiğe çıkacak her kişinin sağlığının yerinde olması zorunludur. Yönetmelik ve Nüfus Müdürlüğü adayların sağlık raporuna özellikle dikkat ediyor. Eğer sürücü adayının sağlık raporu yok ise, başvuru asla kabul edilmiyor.

Yönetmeliğe bakıldığında, ‘26/9/2006 tarihli ve 26301 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte belirtilen şartları taşımaları’ ibaresi ile bu durum belirtiliyor.

Eğer sağlık sorunlarınız var ise aile hekiminize giderek sağlık raporu için görüşmeli, bu raporu alabilmek için uzman hekiminizden onay almalısınız. Aksi takdirde ehliyet alma serüveniniz yarıda kalabilir.

Denizli Güven Sürücü Kursu

Yazımızda sürücü ehliyeti başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken tüm detayları sizlere iletmeye çalıştık. Bu bilgilere dayanarak başvurunuzu tamamlayabilir, trafiğe çıkmak için ilk adımı atabilirsiniz. En iyi Denizli sürücü kursuna ulaşmak, en iyi Denizli direksiyon hocasından ders almak ve en uygun ehliyet harç fiyatlarından faydalanmak için web sitemizi inceleyebilir ve bizlere başvurabilirsiniz. Aynı zamanda ehliyet alma sürecinde neler yapılıyor, sınavlar nasıl, başarılı bir şekilde tamamlamak için ne gerekiyor gibi bilgiler için Güven Sürücü Kursu’na gelebilir, uzman kadromuzdan bilgi alabilirsiniz.