Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Direksiyon Sınavında Nelere Dikkat Edilmelidir?

14.01.2022 denizli direksiyon sınavı nasıl

Direksiyon sınavına girecek olan sürücü adaylarının en çok şikayetçi olduğu konu, sınav komisyonunun sık eleyip dokuması ve sınav anında yaşadıkları strestir.

Güven Sürücü Kursu olarak bizler, sınav anında stresinizi en aza indirecek ve komisyondan tam not almanızı sağlayacak önemli davranışları sizler için listeledik.

Aracı Kontrol Edin!

Araca binmeden önce tekerlekleri kontrol etmek sizlere komisyonun gözünde bir artı puan kazandıracaktır. Araçta büyük bir ihtimalle herhangi bir sorun olmasa da bu davranış ile sınava iyi hazırlandığınız ve kendinizden emin olduğunuz hissini verebilirsiniz.

Araca bindiğinizde de mutlaka ayna ve koltuk ayarlarını yapmanız gerekmektedir. Bu ayarlar komisyon nezdinde size puan kazandırmanın yanında daha rahat bir sınav geçirmenizi de sağlayacaktır.

Güven Sürücü Kursu, direksiyon eğitimi esnasında sizlere tüm detayları aktarmaktadır.

Kalkarken Acele Etmeyin!

Aracı stop ettirmek direksiyon sınavı esnasında eksi puan olarak hanenize yazılan önemli bir hatadır. Son yapılan güncellemeye göre sınav esnasında yalnızca iki kez aracı stop ettirebilirsiniz. Kalkış esnasında aceleci davranmak aracı güvenli bir şekilde kaldıramamanıza neden olacaktır. Unutmayın ki yavaş bir kalkış başarısız bir kalkıştan çok daha iyidir.

Emniyet kemerinizi takın. Vitesin boşta olup olmadığını kontrol edin. Sol ayağınızı debriyajdan kaldırmadan sağ ayağınızda frene basıp anahtarı çevirin. Ardından gaza basarak araç devir aldıktan sonra ikinci vitese geçebilirsiniz. Tüm bu işlemler sırasında sakinliğinizi korumayı unutmayın.

Trafik Kurallarına Uyun!

Sınav esnasında sürücü hatalarının dışında komisyonun en çok dikkat ettiği nokta trafik kurallarına uyup uymadığınızdır. Bu nedenle mutlaka sinyallerinizi verin. Yaya geçidinde yayalara öncelik vermeyi unutmayın. Tabi ki kırmızı ışıklara da dikkat!

Park Ederken Çizgilere Dikkat Edin!

Direksiyon sınavı esnasında sürücü adaylarının en çok zorlandığı hususlardan biri de park etmektir. Geri park ve L park olmak üzere iki tür park etme bulunur. Bu nedenle direksiyon eğitimi aldığınız sırada Güven Sürücü Kursu deneyimli hocaları sayesinde park etme kuralları ince bir şekilde aktarılmaktadır.

Park ederken aynalara oldukça hakim olmalısınız. Çünkü, sınavda park edilecek yere belirli çizgiler ile sınırlar çizilmektedir. Araç bu çizgiler içerisinde olmalıdır. Bu nedenle dikiz aynası, yan aynalar ve diğer araçlardan alacağınız referanslara göre aracı park etmelisiniz.

Sürüş Esnasında Vites Değiştirmeyi Unutmayın!

Direksiyon sınavında dördüncü vitese geçiş yapmanız pek istenmez. Ancak 1, 2 ve 3’üncü viteslere sürüş esnasında geçiş yapmanız gerekmektedir. Kalkarken mutlaka birinci viteste kalkmalısınız. Aksi takdirde araç kalkmayacak veya kalkarken zorluk yaşayacaktır. Kalktıktan sonra ikinci vitese geçiş yapın. Düz yolda kullanıyorsanız ve yol koşulları müsaitse üçüncü vitese de geçiş yapabilirsiniz. U dönüşü yaparken araç muhakkak birinci viteste olmalıdır. Tüm bunları yaparken debriyaja basmayı unutmayın!

Araçtan İnerken Aracın Arkasını Kontrol Edin!

Direksiyon sınavına dahil olan tüm parkurları tamamladıktan sonra araçtan inerken de yapmanız gerekenler devam ediyor. Araçtan inerken mutlaka aynalardan arkada gelen giden olup olmadığını ve aracı terk edebileceğiniz bir yere park edip etmediğinizi kontrol etmelisiniz. Aksi takdirde tedbir görünerek komisyondan son dakikada olumsuz bir not alabilirsiniz.

Denizli en iyi sürücü kursu hangisi diye bir araştırma içerisindeyseniz, sizleri trafiğin her koşuluna hazırlayan, sınav esnasında strese girmenizi engelleyecek şekilde eğitimler veren sürücü kurslarını tercih etmelisiniz. Güven Sürücü Kursu deneyimli direksiyon hocaları, Denizli için özel direksiyon dersi ve daha birçok avantajı ile sizleri bekliyor. Hemen iletişime geçin, avantajlardan siz de yararlanın!