Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

B Sınıfı Sürücü Ehliyeti Nasıl Alınır? Gerekli Belgeler Nelerdir?

27.06.2021 Denizli Ehliyet Haberleri

Ehliyet türleri arasında en çok soru sorulan ve merak edilen türlerden biri B sınıfı ehliyeti oluyor.

Peki B sınıfı sürücü belgesi almak için hangi resmi evraklar gerekli? B sınıfı ehliyet 2021 harç bedeli ne kadar? Eğer sizler de bu sorulara cevap arıyor ve B sınıfı sürücü belgesi almak istiyorsanız içeriğimiz tam size göre.

B Sınıfı Sürücü Ehliyeti Nedir?

Otomobil ve kamyonet kullanmak için alınması gereken ehliyet çeşidi B sınıfı ehliyettir. Otomobil ve kamyonetin yanında B sınıfı ehliyeti olanlar;

  • Motor bisiklet (M)
  • Traktör (F)
  • ATV (B1) araçlarını da kullanabilirler.

Bu ehliyet tipinde manuel araç kullanımı dışında otomatik vites kullanmak isteyen kişiler Denizli sürücü kursu olan Güven Sürücü Kursumuza yalnızca otomatik vites ehliyeti için de başvurabilir. Fakat şunu unutmayın, otomatik vites araç kullanımı için kursa gidenler, ehliyetini bu tip araçlara göre alacağı için manuel araç kullanamazlar.

B Sınıfı Ehliyet Nasıl Alınır?

Sizler de B sınıfı bir ehliyete sahip olmak ve bir an önce direksiyon başında yollara düşmek istiyorsanız yapmanız gereken şeyler çok basit. İlk önce, kaliteli direksiyon eğitimi veren Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçerek B sınıfı sürücü ehliyeti almak için gerekli kayıt işlemleri başlatılır. Kayıt olduktan sonra kursiyerlerimiz, gerekli teorik dersleri kursumuzda en iyi şekilde öğrenirler. Teorik derslerden sonra kursiyerlerimiz öğrendiği bilgilerin test edilmesi için devletimizin yaptığı teorik sınava girerler.

2017 yılında uygulanmaya başlanan e-sınav eğer başarılı geçerse direksiyon eğitimine başlanır.  Direksiyon eğitimi ve sınavı da eksiksiz bir biçimde tamamlandığı takdirde sürücü kursu gerekli belgeleri hazırlar ve Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapar. Daha sonra B sınıfı sürücü ehliyeti harcı ödenir ve ehliyet kimliği hazırlanır.

B Sınıfı Ehliyet Harç Fiyatı Ne Kadar?

Sürücü kursunda teorik eğitim ve direksiyon eğitimi tamamlandıktan sonra ehliyet alabilmek için belirli bir harç ücreti ödemeniz gerekiyor. B sınıfı ehliyetin ücretine bakıldığında; harç fiyatı, değerli kâğıt bedeli ve polis vakfı ücreti ile toplam 1.090 TL gibi bir maliyet karşımıza çıkıyor. Bu ücreti sürücü kursuna ödediğimizde, kurslar gerekli işlemleri yaparak harçlarımızı ödüyor ve ehliyetlerimiz hazırlanmaya başlıyor. Tutar detayları;

Harç Miktarı = 820,10 TL

Değerli Kâğıt = 225 TL

Vakıf Payı = 45 TL

B Sınıfı Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

B sınıfı sürücü belgesi almak için karşılamanız gereken önemli 2 şart bulunuyor. Bu ehliyete sahip olmak için kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması ve en az ilk okul mezunu olması gerekiyor. Sürücü kursunun istediği belgeler ise;

  • Sağlık kuruluşlarından alınmış ‘B Sınıfı Ehliyet Alabilir’ Raporu,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Kan grubu kartı,
  • Adli sicil kaydı beyannamesi gibi belgelerdir.

B Sınıfı Ehliyet Sınavı Soruları

Denizli sürücü kursları arasındaki en başarılı sürücü kursu olan Güven Sürücü Kursuna başvurduktan sonra ilk aşamada teorik dersler veriliyor. Bu teorik derslerin sonucunda 2017 yılında yürürlüğe girmiş olan e-sınava girmeniz gerekiyor. B sınıfı ehliyet sınavı dediğimiz e-sınav, toplam 50 tane karışık sorudan oluşuyor.

Sürücü adayları girdiği bu sınavdan başarıyla geçmek için 50 sorunun en az 35’ini doğru cevaplamalı ve 70+ puan almalıdır. Başarılı olmak için dileyenler çıkan ehliyet soruları üzerinde çalışabilir ve hazırlıklı bir şekilde sınava girebilirler.

B sınıfı ehliyet sınavı soruları, trafik kuralları, trafik levhaları, ilk yardım, geçiş üstünlüğü, araçların parçaları ve ne işe yaradıkları gibi konulardan oluşur. Geçmiş yıllarda çıkan ehliyet sorularına benzer şekilde yapılan sınav için genellikle sürücü kursları ya da milli eğitim bakanlığı bir kitapçık hazırlar. Bu kitapçıkta ehliyet çıkmış soruları ana hatlarıyla bulunur. Sürücü adaylarından bu kitapçığa hazırlanarak ve konulara çalışarak sınava girmeleri istenir.

 

Bu yazımızda sizlere B sınıfı sürücü ehliyetine dair merak edilen soruları cevaplandırdık. Daha detaylı bilgi için Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçebilir, kaliteli bir eğitim alabilirsiniz.