Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Araç Takip Mesafesi Nedir

22.11.2022

Trafikte, kurallara uymak ve dikkati elden bırakmamak oldukça önemlidir. Ufak bir dikkat dağınıklığı ve basit kurallara uymamak bile felaket sonuçlara yol açabilir.

Bu yüzden trafikteyken tüm kurallara uymalı ve aracınızı olması gerektiği gibi sürmelisiniz. Eğer aracınızı en iyi şekilde sürmeye çalışırsanız, trafiği daha iyi ve daha güvenli bir yer haline getirmiş olursunuz.

İşte araç takip mesafesi dediğimiz kural da trafiği daha güvenli bir yer haline getirmek için konulan kuralların en başında geliyor. Özellikle uzun yollarda, sürücüleri güvende tutan kurallardan birisi olan araç takip mesafesi, kazaları önlüyor ve kişiyi önlenemeyecek durumların içerisinden çıkartıyor. Kimi zaman değişebilen kimi zaman da belirli bir ölçütü olan takip mesafesine mutlaka uymalısınız.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak trafikte güvenli bir şekilde araç kullanmanızı sağlıyor ve geleceğinizi garanti altına alıyoruz. Verdiğimiz direksiyon eğitimi sayesinde başarılı bir şekilde trafiğe çıkabiliyor ve risksiz bir şekilde araç kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda çıkan ehliyet soruları, en iyi ehliyet harç fiyatları ve daha pek çok avantajımız ile kursiyerlerimizin yüzünü güldürüyoruz. Sizler de bir aile sıcaklığı ile birlikte hayallerinizi gerçekleştirmek ve sürücü ehliyeti sahibi olmak istiyorsanız gönül rahatlığı ile bizleri tercih edebilirsiniz.

Araç Takip Mesafesi Ne Kadardır

Araç takip mesafesi normal şartlarda mevcut hızınızın yarısı kadardır diyebiliriz. Örneğin şehirlerarası bir yolda giderken, hız göstergeniz 100 km/s ise önünüzdeki araç ile minimum 50 metre mesafe bırakmanız gerekiyor. Tabii ki bu durum çeşitli ölçütlere ve farklı durumlara göre değişiklik gösterebiliyor.

Araç takip mesafesini ölçebilmek sürüş sırasında pek kolay olmuyor. Ama bunu ölçmenizi sağlayacak pratik bir yöntem var diyebiliriz. Bu yöntemi uygulamak için önünüzdeki aracın bir bina veya tabela gibi sabit bir yerden geçmesi gerekiyor. Önünüzdeki araç tam burayı geçtiğinde içinizden saymaya başlayın. Eğer siz o noktadan 2 saniye sonra geçiyorsanız araç takip mesafesini koruduğunuz anlamına geliyor. 2 saniyeden daha kısa bir sürede o noktaya ulaşıyorsanız da riskli bir konumdasınız demektir.

Araç takip mesafesi normalde bizi kazalardan koruyan önemli bir kuraldır. Bu kural sayesinde araçlar güvenli bir mesafede kendi yollarında seyredebilirler. Aynı şekilde önümüzdeki araç ani fren yaptığında bu takip mesafesi bizlere reaksiyon zamanı vererek yine önemli kazaların önüne geçmiş olur.

Araç Takip Mesafesi Hangi Durumlarda Değişir

Araç takip mesafesi uzun yollarda ve hız yapılan durumlarda oldukça önemli bir trafik kuralı olarak önümüze çıkıyor. Hatta araç takip mesafesine uymamanın 20 ceza puanı gibi bir cezası da bulunuyor. Fakat bu takip mesafesi aslında sanıldığı kadar katı ve sabit bir şey değil. Ortam şartlarına göre değişiklik gösterebilen araç takip mesafesi, sürücünün çok daha dinç ve ayık olmasını gerektiriyor.

Eğer hava şartları olumsuz yöndeyse, araç takip mesafesi de git gide uzuyor. Yollar ıslandıkça araç takip mesafesi, hızınızın yarısından tamamına kadar çıkabiliyor. Hatta buzlu yollarda araç takip mesafesi kurallarına bakmaksızın önünüzdeki araçla epey bir mesafe bırakmanız gerekiyor. Bununla birlikte şehir içi trafiğinde ise bu araç takip mesafesi kuralı esnetilebiliyor. Trafiği tıkamamak ve insanları engellememek adına çok düşük hızlarda araç takip mesafesini es geçebilirsiniz.

Sizler de hayallerinize kavuşmak, özgürce araç kullanmak ve kolay bir eğitimden geçerek sınav stresinizi üzerinizden atmak istiyorsanız, Güven Sürücü Kursu’nu tercih edebilirsiniz. Bizler kursumuzda sizleri trafiğe en iyi şekilde hazırlıyor, aracınızı gönül rahatlığı ile kullanabilmeniz için her duruma dair eğitimleri en iyi şekilde veriyoruz.