Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Araç Satın Alırken Ekspertiz Yaptırmalı Mıyız?

15.09.2021 Ekspertiz Denizli

Sürücü ehliyetinizi aldıktan sonra heyecanla kendinize ikinci el bir araç almaya gittiğinizi düşünün. Bir model beğendiniz durumu gayet iyi, performansı yerinde gibi gözüküyor ve hasar kaydı yok.

Hatasız ve kazasız bir araç aldığınız için oldukça mutlusunuz ve aynı zamanda ikinci el fiyatında fabrikadan yeni çıkmış gibi bir araç aldınız. Fakat birinci aydan itibaren kronik sorunlar çıkartmaya ve kullanış açısından sizlere zorlu anlar yaşatmaya başlıyor. Bir süre sonra da aracınız servisten çıkamaz hale geliyor, sürekli harcama yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Böyle bir durumda kalmak istemezsiniz değil mi? Eğer bu gibi aksilikler yaşamak istemiyorsanız, Güven Sürücü Kursu olarak mutlaka ikinci el araç satın alırken ekspertiz yaptırmanızı öneriyoruz. Sürücü ehliyeti aldıktan sonra heyecanla aldığınız aracınız aslında ağır hasar kayıtlı, bakımları yapılmamış ve eskimiş bir araç olabilir. İyi bir ekspertize giderseniz, aracınızın geçmişi hakkında çok daha detaylı bilgiler öğrenebilir ve bu gibi dolandırıcılıklara mahal vermemiş olursunuz.

Performans Testi

Ekspertiz hizmetinin belki de en yararlı ve kullanışlı özelliği motor, performans testleridir diyebiliriz. Son teknoloji araçlar sayesinde motorun tüm özelliklerinin görülebildiği performans testlerinde, araç hakkında derin bilgiler elde edebiliyorsunuz. Motorun ne durumda olduğu, yüzde kaç performansla çalıştığı, parçalarının eskiyip eskimediği ve ne kadar süre sonra bakıma ihtiyaç duyacağı gibi bilgiler performans testinde yer alıyor.

Bunun yanında, sürücü ehliyeti aldıktan sonra gittiğiniz satıcı sizlere aracın kilometresi konusunda gerçekleri anlatmamış olabilir. Performans testlerinde aracın tahmini olarak kaç kilometre aralığında yol gittiği hesaplanabiliyor. Üstelik, aracın yürüyen aksamı, elektrik aksamı, fren sistemi ve balataları gibi önemli bölümlerinin performansları da sürekli olarak kontrol ediliyor. Oldukça detaylı bir test olan performans testi ile tüm bu bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Aldığınız direksiyon eğitimlerinin hakkını vermek, sürücü belgesi aldıktan sonra hevesinizin kursağınızda kalmasını engellemek istiyorsanız mutlaka performans testi yaptırmalısınız.

Boya ve Yedek Parça Tespiti

İnternetteki ilanlarda veya çevrenizde gördüğünüz üzere araçlar artık hatasız ve boyasız nitelikleri eklenerek pazarlanmaya başladı. Fakat bu pazarlama öyle bir boyuta geldi ki ağır hasar almış, neredeyse bütün parçaları değişmiş araçlara bile artık bu yakıştırmalar yapılıyor. Bazı araçlarda boyama ve parça değişme işlemlerinin yapıldığı belli olurken bazı araçlarda ise sürücü ehliyeti alan kişilerin bir uzmana danışması gerekiyor.

Ekspertiz hizmeti kapsamında alınan boya ve yedek parça tespiti ile kolayca aracınızın değişeni olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kimyasal yöntemler sayesinde aracın orijinal boyasına sahip olup olmadığı kolayca ortaya çıkıyor. Aynı zamanda uzun süren incelemeler ve araştırmalar neticesinde aracın değişen ve değişmeyen tüm parçaları liste halinde çıkartılabiliyor. Bu listeler hem sürücü ehliyetine sahip alıcılar hem de aracını güvenle satmak isteyen satıcılar için oldukça önemli belgelerdir. Aracınızı satmak istediğinizde güvenilir bir ekspertizden aldığınız boya ve yedek parça tespiti raporları, müşterilerinizin size güvenmesini sağlayacaktır. Alıcı olduğunuzda ise aracı götürerek tüm geçmişi hakkında bilgi alabilir ve güvenilir bir satın alım gerçekleştirerek kafanızdaki şüpheleri silebilirsiniz.

Mutlaka Ekspertiz Hizmetini Yaptırın

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak tüm kursiyerlerimize ve okurlarımıza araçlarını mutlaka ekspertiz muayenesine sokmalarını öneriyoruz. Sonuçta o kadar saat direksiyon eğitimi, ehliyet çıkmış soruları, ödediğiniz ehliyet harçları ve araçlara verdiğiniz ücret boşa gitmemeli öyle değil mi? Bu yüzden sürücü ehliyeti aldığınızda direkt bulduğunuz aracı satın almak yerine güvenilir bir yerden ekspertiz raporu alarak satıcının vaatlerini kontrol edin. Böylece çok daha iyi, sağlıklı ve aklınıza yatan bir araca sahip olabilirsiniz.