Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

ARABALARDA SIKÇA YANAN ARIZA LAMBALARI NE ANLAMA GELİR?

28.03.2022 araç arıza lambaları

Arabalar, günümüzde oldukça gelişmiş cihazlar olduklarından dolayı herhangi bir arıza oluştuğunda bizlere haber veriyorlar.

Bu haberleşme sisteminde arıza lambaları kullanılıyor. Arıza aracın neresi ile ilgiliyse ona uygun bir ışık yanıyor. Arıza lambaları, araç sahiplerinin yanı sıra ehliyet sınavına girecek olan kişiler için de oldukça önemli. Çünkü sürücü belgesi almak isteyen kişiler, yazılı sınava girdiklerinde arıza lambaları ile ilgili sorularla mutlaka karşılaşıyorlar. Hem araç kullanırken hem de sınavda işinize yarayabilecek arıza lambalarını sizler için sıraladık!

Hararet Göstergesi

Bu işareti araçlarınızda aldığınızda motorun çok fazla ısındığını anlayabilirsiniz. Motorlar içerisinde soğutma suyu bulunuyor. Araç kullanım esnasında motorlar her zaman ısınsa da motor soğutma suyu sayesinde bu ısı dengesi sağlanabiliyor. Eğer böyle bir ikaz alırsanız soğutma suyu da ısınmış demektir. Sürüşe güvenle devam etmek için aracı durdurup motorun soğumasını beklemelisiniz. Ardından hemen bir servise göstermeniz gerekiyor.

Lastik Basınç Uyarısı

Bu arıza lambası, araç lastiklerinde yeteri kadar hava olmadığında veya zincir takmanız gereken soğuk hava koşullarında yanıyor. Uyarıyı gördüğünüzde ilk yapmanız gereken şey aracınızın lastiklerini kontrol etmek olmalıdır.

Motor Yağı Arıza Lambası

Ciddiye alınması gereken arıza lambalarından biridir. Motor yağı arıza lambası alıyorsanız sürüşe devam etmemelisiniz. Aracı hemen durdurup yetkili servise haber vermeniz gerekiyor.

Egzoz Sistemi Kontrol Lambası

Egzoz sistemi kontrol lambasının aracı ilk çalıştırdığınız anda yanıp sönmesi doğal karşılanan bir durumdur. Ancak, bu lambanın sürüş esnasında halen daha yanmaya devam etmesi arıza belirtisidir. Bu durumda aracınızı hemen bir yetkili servise götürmeniz gerekiyor. Kullanmaya devam ederseniz aracınızın emisyon kontrol sistemi zarar görür. Bu durumda da hem cebinize hem de aracınıza büyük bir zarar vermiş olursunuz.

Yakıt Miktarı Uyarı Lambası

Yakıt miktarı uyarı lambasını birçoğumuz trafikteyken alıyoruz. Bu ikaz lambası yandığında araçta yalnızca 7 litre yakıt kaldığı anlamına geliyor. 7 litre yakıt kadar yol gidebileceğiniz için yolda kalmak istemiyorsanız hemen bir benzin istasyonuna uğramalısınız.

Hava Yastığı ve Emniyet Kemeri Uyarı Lambası

Sürüş halindeyken bu uyarı ışığını sıkça alıyorsanız aracınızın hava yastığı sisteminde bir sorun var demektir. Hava yastığı sisteminiz bu ikaz lambası yandığında çalışmaz. Olası bir kaza anında can güvenliğiniz tehlikede olabilir.

Şarj Sistemi Arıza Lambası

Şarj sistemi arıza lambası yandığında aracın aküsünde bir sorun olduğu anlamına gelir. Genellikle akünün bitmesi durumunda yanar. Eğer sürüş esnasında bu uyarıyı almaya başladıysanız araçtaki elektrik aksamı ile ilgili tüm fonksiyonları devre dışı bırakmalısınız.

Cam Yıkama Suyu Arıza Lambası

Cam suyu arıza lambası yandığında aracınızda silecekler için yeterli su kalmadığını anlamalısınız. Bu durum diğer ikaz lambaları kadar hayati bir önem taşımasa da sürüş konforunuzu arttırmak için aracınıza cam yıkama suyu eklemelisiniz. Yetkili servise gitmeden kendiniz de bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Güven Sürücü Kursu Teorik Ders Eğitimi İçerikleri

Yıllardır hizmet verdiğimiz bu sektörde, sürücü adaylarını her anlamda donanımlı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Teorik ders eğitimlerimiz kapsamında aracın olası her sorununu göz önünde bulunduruyor, sizlere de bu sorunlar karşısında nasıl davranmanız gerektiğini aşılıyoruz. Ayrıca, yazılı ehliyet sınavı esnasında karşınıza gelebilecek her türlü soru karşısında sizlere önemli tüyolar veriyoruz. Araç ikaz lambaları gibi olası soru gelebilecek konular üzerine sizleri hazırlarken trafiğe çıkacak yetkinliğe geldiğinizde bu bilgileri günlük hayatınıza entegre etmeniz için bir köprü niteliği taşıyoruz.