Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Aday Sürücü Nedir? Stajyer Sürücü Belgesi Nedir?

15.10.2021 aday sürücü denizli

Hepimiz, sürücü belgesi aldığımızdaki heyecanımızı hatırlıyoruzdur öyle değil mi? İlk sürücü belgesi aldığımızda trafikteki hallerimiz, araba kullanırken yaşadığımız sevinç ve heyecan asla aklımızdan gitmez.

Peki sizler sürücü belgesi aldıktan sonra aslında aday sürücü statüsünde olduğunuzu biliyor muydunuz? Aday sürücü olarak kurallara ekstra dikkat etmeli, trafikteki becerilerinizi kanıtlamalı ve yetkin bir sürücü olduğunuzu herkese göstermelisiniz.

Bugünkü yazımızda, aday sürücü ve stajyer ehliyet kavramlarının ne olduğundan bahsedeceğiz. Aday sürücülerin uyması gereken kuralları, ehliyetlerinin ne zaman riske girebileceğini ve bu statüden ne zaman çıkacağını merak edenler, Güven Sürücü Kursu olarak hazırladığımız bu yazıyı okuyarak en yeni bilgileri edinebilirler.

Güven Sürücü Kursu’muzda tüm kursiyerlerimize, iyi bir aday sürücü olabilmeleri ve trafikte sorun yaşamamaları için en yetkin direksiyon eğitimini veriyoruz. Teorik sınavları geçebilmeleri için verdiğimiz çıkan ehliyet soruları, en iyi direksiyon dersi Denizli ve özel direksiyon hocalarımız ile sizleri mutlu yarınlara hazırlıyoruz. Sizler de en iyi Denizli sürücü kursunu seçmek ve kolayca ehliyet alabilmek için şubelerimize başvuru yapabilirsiniz.

Aday Sürücü Nedir?

Hayatında ilk kez sürücü ehliyeti almış veya sürücü belgesi iptal edilip tekrardan ehliyet almaya hak kazanmış kişiler aday sürücü kapsamına giriyor. Ehliyetini aldığı tarihten itibaren 2 yıl süresince aday sürücü klasmanına dahil olan bu kişiler, trafikte bazı kurallara tabi oluyorlar.

2015 yılında çıkartılan ve 1 Ocak 2016 yılından itibaren uygulanmaya başlayan bu kanunla, kişilerin ehliyetlerini hak edip etmedikleri test ediliyor. Oransal olarak baktığımızda, yeni sürücü belgesi almış kişilerin hata yapmaya yatkınlığı çok daha fazla oluyor. Eğer kişi trafik koşullarını kaldıramıyor, sorumluluklarını yerine getiremiyor ve birçok hayatı tehlikeye atıyorsa, aday sürücüyken ehliyeti elinden alınıyor. İsterseniz gelin bir de stajyer sürücü belgesine sahip kişilerin uyması gereken kurallara bir göz atalım.

Aday Sürücüler Nelere Dikkat Etmelidir?

Aday sürücülük kavram olarak insanlara farklı şeyleri çağrıştırsa da stajyer ehliyete sahip olan kişiler tek başına araç kullanabiliyorlar. Fakat araç kullanırken yapılan ihlallerde, sürücü belgesinin iptal olması riskiyle karşı karşıyalar. İşte aday sürücülerin uyması gereken kurallar.

  • Aday sürücüler, bahsi geçen iki yıl boyunca trafik ışıklarını ve hız limitlerini üç kere ihlal ederlerse, aday sürücülükleri sonlanır ve sürücü belgelerine el konur.
  • Geçiş hakkına sahip olan yayalar, bisiklet sürücüleri ve dönel kavşaklarda geçiş hakkı bulunan araçlara; okul yolundan geçen öğrencilere üç kez yol vermeme durumunda aday sürücüler ehliyetin iptal olması cezasıyla karşılaşır.
  • Trafikte bir kez 0,20 promilin üstünde alkol skoru alan veya bir kez uyuşturucu maddelerin etkisinde araç kullanan aday sürücülerin ehliyetine el konur.
  • Bir yıl boyunca aldığı cezaların toplamında 75 puanın üstüne çıkan veya ehliyetini toplamda 3 kere takmadan araç kullanan aday sürücülerin sürücü belgesi iptal olur.

 

Eğer sizler de aday sürücü klasmanındaysanız ve stajyer sürücü belgesine sahipseniz bu kurallara mutlaka dikkat etmelisiniz. Başarılı bir şekilde 2 yılınızı doldurursanız, aday sürücülük dönemini bitirebilir ve trafik kurallarına hakim olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Ama unutmayın, yukarıda bahsedilen kuralların hepsi büyük suç teşkil ettiği için aday sürücülüğünüz bitse de mutlaka bu kurallara uymak zorundasınız.

Kurallara uyan, başarılı bir şekilde araç kullanan ve saygılı bir sürücü olmak istiyorsanız kesinlikle doğru adrestesiniz. Güven Sürücü Kursu’nun başarılı direksiyon eğitimi ile trafikte her şeye hakim bir şekilde araç kullanabilirsiniz. Çıkan ehliyet soruları, en uygun ehliyet harç fiyatları, köklü geçmiş ve kursiyerlerimize verdiğimiz değer ile sizleri en iyi Denizli sürücü kursu olan sürücü kursumuza bekliyoruz!