Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Yayaların Dikkat Etmesi Gereken Trafik Kuralları

18.01.2023 denizli sürücü belgesi yaya

Öncelikle belirtmek istiyoruz ki şehir içi trafik akışının büyük bir bölümünü yayalar oluşturuyor. Her ne kadar trafik dediğimizde çoğu kişinin aklına araç kullanma ve araç kullanımı ile ilgili sorumluluklar gelse de yayalara trafikte büyük iş düşüyor.

Olası can kayıplarının engellenmesi, trafikte kaosun ortadan kalkması ve düzenli trafik akışının sağlanabilmesi için yayaların davranışları ve hareketleri oldukça önemli.

Özellikle kırmızı ışıklarda ve karşıdan karşıya geçerken yayalar bazen trafik kurallarını görmezden gelebiliyorlar. Bu durumlarda ise istenmeyen kazalar, olası can kayıpları ve maddi hasarlar meydana gelebiliyor. Bunun önüne geçebilmek, trafikte kendi can güvenliğinizi korumak ve kurallara dikkat etmek istiyorsanız bu yazımıza kesinlikle bir göz atmalısınız.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak kursiyerlerimize en iyi sürücü kursu eğitimini veriyor, trafikte hem yaya hem de sürücü olarak neler yapılması gerektiğini en iyi şekilde öğretiyoruz. Direksiyon eğitimi sırasında herkese özel ilgi ve alaka gösteriyor. En iyi Denizli direksiyon hocası eşliğinde derslere devam edebilmenizi sağlıyoruz. Bunun dışında sizlere avantajlı ehliyet harç fiyatları sunuyor, hayallerinize daha kolay ulaşabilmenizi sağlıyoruz. Sizler de araç kullanabilmek, trafiğe çıkmak ve dilediğiniz bölgeyi özgürce gezebilmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Haydi kursiyerimiz olun ve ayrıcalıklarımızın tadını çıkarmaya başlayın. İşte yayaların trafikte uyması gereken kurallar.

Işıklara Dikkat Edin

Yayaların birçok sorumluluğu olsa da her insanın uyması gereken trafik kurallarının başında ışıklara önem göstermek geliyor. Yayalar için yanan kırmızı ışıklarda beklerken sabretmeyi öğrenmeli, yayalara özel bir ışık yoksa yaya geçidinde araçlar duruncaya kadar beklemelisiniz. Aksi takdirde akan trafiğin yapısını bozabilir, sürücülerin ölümcül bir hata yapmasına sebebiyet verebilirsiniz.

Tabelaları Ezberleyin

Trafikte sizlere yardımcı olacak en önemli ögelerden birisi de elbette trafik tabelalarıdır. Trafik tabelaları sürücüler için bilgilendirici nitelik taşımakla beraber yayalara da pek çok bilgi vermektedir. Çevrenizdeki trafik tabelalarına dikkat ederek araçların hareketlerini önceden öngörebilir, kendi hareketlerinizi de buna göre ayarlayabilirsiniz. Böylece trafiğin içerisinde kurallara uyan, kendisini ve etrafındakileri koruyan bilinçli bir birey haline gelirsiniz.

Yaya Geçitlerini Kullanın

Yaya geçitleri, ışıkların olmadığı yerlerde yayalara yardımcı olan oldukça önemli trafik unsurlarıdır. Bu unsurlara dikkat ederek karşıdan karşıya daha kolay bir biçimde geçebilirsiniz. Yolların güvenliği açısından yayaların yolun belirli bir kısmından geçmesi gerekiyor. Bu yüzden sizler de kesinlikle yolun yaya geçidi olan bölümünü tercih etmelisiniz.

Geçiş Üstünlüğü Konusunda Bilgi Sahibi Olun

Geçiş üstünlüğü, şoförleri ilgilendiren bir konu olsa da yayalar da geçiş üstünlüklerini bilmekte yükümlüler. Dörtlü kavşaklarda ışıklar sizlere yardımcı olsa da bazen aklınız karışabilir. Bu yüzden geçiş üstünlüklerini ezberlemeniz sizlere yardımcı olacaktır. Güvenli yollardan karşıya geçip kendinizi garanti altına alabilir, sizlere gelebilecek zararların önüne geçebilirsiniz.

Geceleri Dikkatli Olun

Akşamüstü ve gece vakitleri, ışıklar yeterli olmadığı için yayalara açısından tehlikeli zamanlardır. Araçlarda ışık kaynağı olduğu için birbirlerini görebilirler fakat yayalar özellikle koyu giyindiklerinde araçlar tarafından görünmezler. Bu yüzden geceleri üstünüze reflektör özellikte kıyafetler giymeli, eğer giyemiyorsanız da gündüz vakitlerinden çok daha fazla dikkat sahibi olmalısınız. Böylece olası kazaların önüne geçmiş olursunuz.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak kursiyerlerimize hem yetkin bir sürücü olmayı hem de yayaların dikkat etmesi gereken kuralları öğretiyoruz. Direksiyon eğitimi, çıkan ehliyet soruları, sürücü ehliyeti sınavı taktikleri ve çok daha fazlası en iyi Denizli sürücü kursunda sizleri bekliyor. Hayallerinize kavuşmak ve araçlarınız ile doyasıya gezebilmek için sizler de hemen bizlere müracaat edin!