Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim

Sık Sorulan Sorular Ehliyet Sık Sorulanlar

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı ehliyetlerin geçerlilik süreleri 10 yıldır. C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E ve DE ehliyetlerin geçerlilik süresi ise 5 yıldır.

“M”, “A1”, “A2”, “A” veya “B1” Sınıfı Direksiyon Sınavı Değerlendirme Formu için lütfen buraya tıklayınız!

“B”,“BE”, “C1”, “C1E”,“C”,“CE”, “D1”, “D1E”, “D”,“DE” veya “F” Sınıfı Direksiyon Sınavı Değerlendirme Formu için lütfen buraya tıklayınız!

Sürücü belgesi başvuru formunu kursumuzdan edinebilirsiniz. Örnek Başvuru Belgesi'ni ayrıca alttaki linke tıklayarak PDF dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURU FORMU 

Sürücü adaylarının sağlık raporu alabilmeleri için aile hekimlerine, ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarına (Özel hastaneler, tıp merkezleri vb.) veya devlet ve üniversite hastanelerine başvurmaları gerekir.

Direksiyon sınavı belirlenen pist üzerinde gerçekleşir. Uygulama ana sayfamız bulunan \"Sınav Başlangıç Yeri\" bölümünden direksiyon sınavı konumuna bakabilirsiniz. E-Sınavlar ise E-Sınav Merkezinde yapılmaktadır. Adres: Gerzele Mahallesi, İbrahim Cengiz Caddesi, No.56/A Merkezefendi/Denizli

Teorik sınavına kayıtlı kursiyelerimiz e-sınav platformunda, kayıtlı olmayan kursiyerlerimiz ise kendilerini geliştirebilmeleri için daha önceden çıkan sorulardan oluşan online test uygulaması üzerinden kendini geliştirebilirler. Direksiyon sınavına ise sürücü kursumuz sizleri en iyi şekilde hazırlamaktadır. Dilerseniz özel direksiyon dersi alarak da kendinizi daha da geliştirerek direksiyon sınavı için sürüş becerilerinizi arttırabilirsiniz.

Teorik sınavda toplam 50 soru bulunmaktadır. 70 puan alan başarılı olarak sınavı geçer. Bu durumda her soru 2 puan olup en az 35 soruya doğru cevap vermeniz gerekmektedir.

C, C1 ve C1E sınıfı kamyon ve çekici, CE sınıfı römortklu kamyon ve çekici, D1 sınıfı minibüs, D1E sınıfı römorklu minibüs, D sınıfı minibüs ve otobüs, DE sınıfı römorklu minibüs ve otobüs, A1 sınıfı 11 KW'yı geçmeyen motosiklet, A2 sınıfı 35 KW'yı geçmeyen motosiklet, A sınıfı 35 KW'yı geçen motosiklet, B1 sınıfı 4 (dört) tekerlekli motosiklet, B sınıfı otomobil ve kamyonet, BE sınıfı römorklu otomobil ve kamyonet, F sınıfı traktör ve G sınıfı iş makinesi araçları temsil eder.

Motosiklet (M), otomobil (A1) ve traktör (B1) ehliyetleri için minimum yaş 16'dır. Motosiklet büyük (A2), otomobil (B), römorklu otomobil (BE), minibüs (C1), minibüs römorklu (C1E), traktör (F) ve iş makineleri (G) gibi yaygın tercih edilen ehliyetler için yaş sınırı 18'dir. Kamyon (C), kamyon römorklu (CE), otobüs (D1) ve otobüs römorklu (D1E) ehliyetleri için minimum yaş 21'dir. En ağır kamyon (D) ve en ağır otobüs (DE) ehliyetleri için gereken yaş 24'tür.

En az ilköğretim eğitiminin tamamlanmış olması gerekmektedir.

01.01.2016'dan sonra sürücü belgesi alanlar veya yeniden sürücü belgesi alanlar, belge aldıkları tarihten itibaren iki yıl boyunca aday sürücü olarak kabul edilirler. Aday sürücü belgesinde \"aday sürücü\" ibaresi bulunmaz, ancak sistemde aday oldukları görülür. İki yıllık süre sonunda sürücü belgeleri yenilenmez. Aday sürücülük belgesi iptal edilenler, tekrar belge alabilmek için sürücü kurslarına devam etmeli, sınavlarda başarılı olmalı ve gerekli sağlık kontrollerinden geçmelidir.

Sürücü belgeleri kaybolduğunda veya çalındığında yenilenirken, değerli kâğıt ve vakıf payı bedeli ödeme zorunluluğu bulunmaktadır.

01.01.2016 tarihinden itibaren yurtdışından alınan sürücü belgesiyle; Türk vatandaşları için geçerlilik süresi 2 yıl, yabancılar için ise 6 aydır. Bu sürenin sonunda ülkemizde araç kullanabilmek için yerel bir sürücü belgesi almaları gerekmektedir.

SRC belgesi, ticari amaçla uluslararası taşımacılık yapan sürücülerin mesleki yeterliliklerini kanıtlamak için gereklidir. Bu belgeyi alan sürücüler, ticari araçlarla yurt içi ve yurt dışı taşımacılık yapabilirler.