Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Trafikte Sinyal Vermenin Önemi

18.01.2023 denizli ehliyet araç sinyal

Trafikte yaptığınız her eylem, sonucu başkalarını da etkileyen olaylar silsilesinin başlamasına yol açıyor.

Özellikle heyecanlı bir anınızda yaptığınız hatalar hiç beklemediğiniz şekilde kazalara ve hatta felaketler yol açabiliyor. Bu yüzden trafikte geçirdiğiniz vakit boyunca trafik kurallarına maksimum düzeyde dikkat etmeye özen göstermeli, kendinizin ve trafikteki diğer kişilerin can güvenliğini en üst düzeyde tutmalısınız. Böylece sürücü ehliyeti sahibi olarak bir numaralı sorumluluğunuzu yerine getirmiş ve yetkin bir sürücü olma yolunda ilk adımı atmış olursunuz.

İşte sürücü ehliyeti sahipleri için önemli ola bir diğer aksiyon da kesinlikle sinyal vermektir. Hatta sinyal, direksiyon sınavı sırasında en çok dikkat edilen ve tolerans gösterilmeyen önemli bir sorumluluktur. Her ne kadar kişiler sinyal vermeyi küçümseyip normal seyir halinde giderken bu kurala dikkat etmeseler de her şart altında mutlaka sinyal vermekten imtina etmememiz gerekiyor. Uzun yollarda yol bomboş olsa bile mutlaka şerit değiştirirken sinyalimizi vermeli ve dikiz aynasından geçeceğimiz şeridin trafik durumunu öğrenmeliyiz.

Bizler sinyal vermek başta olmak üzere trafik sınavında karşınıza çıkabilecek önemli durumları sizlere öğretiyor ve sınavınızı başarılı bir şekilde tamamlamanızı sağlıyoruz. Güven Sürücü Kursu olarak sizlere en iyi Denizli direksiyon hocası eşliğinde profesyonel bir direksiyon eğitimi vadediyoruz. Bunun dışında çıkan ehliyet soruları ile teorik sınavı da başarıyla geçebilmenizi sağlıyoruz. Ayrıca uygun ehliyet harç fiyatları ile hayallerinize daha kolay bir biçimde ulaşabilmenize olanak tanıyoruz. Sizler de en iyi Denizli sürücü kursuna kaydolarak hayallerinizi kovalayabilir, en kısa sürede bir araç sahibi olabilirsiniz.

Trafikte Ne Zaman Sinyal Verilmelidir

Trafikte ne zaman sinyal verileceğini tüm sürücüler az çok biliyordur. Fakat sürücü ehliyeti adayları ve tekrar hatırlamak isteyenler için trafikte ne zaman sinyal verilmesi gerektiğinden biraz bahsetmek istiyoruz. Ayrıca sürekli atlanan ve sürücülerin göz ardı ettiği birkaç duruma da parmak basmayı planlıyoruz.

Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki dönüş işleminin yer aldığı tüm manevralarda sinyal vermek zorunludur. Yani sizler direksiyonu sinyal vermeden çeviriyorsanız bilin ki bir yanlış yapıyorsunuzdur. Kavşaklarda ve dönüşlerde, döndüğünüz yöne doğru sinyal vermek kesinlikle zorunludur. Sadece ve sadece kıvrımlı yollarda eğer dönülebilecek başka yol yoksa sinyal vermek zorunlu değildir.

Bunun dışında şerit değiştirirken de sinyal vermeniz gerekiyor. Bir aracı sollamak istiyorsanız, sol şeride geçerken mutlaka sol sinyalinizi yakmalı, şeritteyken sinyalinizi söndürmemeli ve mesafeyi ayarladıktan sonra sağ sinyal vererek tekrar şeridinize dönmelisiniz. Aynı zamanda yol kenarına birisini bırakacağınız veya yol kenarından birisini alacağınız durumlarda da mutlaka sağ sinyalinizi açık tutmak zorundasınız.

Sinyal Vermek Neden Önemlidir

Sinyal vermek, trafikteki diğer sürücülere yapacağınız hareketi bildirmek açısından oldukça büyük bir görev üstleniyor. Trafikteki bazı hareketler öngörülebilir olsa da tüm durumlarda sürücüleri bilgilendirmek ve bilinçli bir sürücü olarak sürücü ehliyetinizin hakkını vermek zorundasınız. Bu yüzden trafikte yol aldığınız süre boyunca yukarıda belirttiğimiz kurallara dikkat etmeli ve gereken her durumda sinyal verebilmelisiniz.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak sinyal vermek başta olmak üzere trafikteki tüm dinamikleri değerli kursiyerlerimize öğretiyoruz. Ayrıca araç kullanırken rahat olmalarını sağlıyor ve direksiyon eğitimimiz sayesinde sınava girerken heyecanlı olmalarını engelliyoruz. Uzun yıllar biriktirdiğimiz tecrübelerimiz ile kursiyerlerimize ailemizin bir üyesi gibi davranıyor ve hayallerine giden yolda onlara ışık tutmanın gururunu yaşıyoruz. Sizler de Güven Sürücü Kursu’na gelerek hayallerinizin peşinden koşabilir, kolayca sürücü belgesi sahibi olabilirsiniz. Haydi, şimdi en iyi Denizli sürücü kursuna kaydolun ve ayrıcalıklarımızdan yararlanın.