Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Tramer Sorgulama Nedir? Tramer Kaydı Nasıl Yapılır?

31.08.2022

Araç almak isteyen sürücüler, sıfır araçların yüksek fiyatlarından dolayı ikinci el piyasasına yöneliyor. Vergilendirmelerle birlikte sıfır araçlarda meydana gelen yüksek artış, çoğu sürücüyü ikinci el araba almaya zorluyor.

Hal böyle olunca, ikinci el piyasası günümüzde oldukça hareketli. Peki ikinci el araç alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Tramer Sorgulama Nedir?

Tramer sorgulama işlemi, aracın geçmişte yaptığı kazalara ait ve var olan hasarlara ait bilgi öğrenmenizi sağlar. Bu sayede araca ait tüm detaylara hâkim olabilir, ona göre satın alım işlemini yapabilirsiniz.

Tramer dediğimiz terim, aslında Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi Kurumu’nun kısaltılmış bir versiyonudur. Tramer kaydı içerisinde kaza bilgileri, hasar kaydı ve sigorta bilgileri yer alır. İkinci el alım satımlarda tramer kaydı sorgulanarak aracın geçmişine ait tüm detaylar öğrenilir. Bu sayede araçta var olan problemler göz önünde bulundurularak satın alım işlemi yapılır.

Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

İkinci el araç piyasasından araba almak isteyen kullanıcıların merak ettiği sorulardan biri tramer sorgulamanın nasıl yapıldığı ile alakalı. Çoğu sürücü almak istediği aracın tramer kaydını incelemek istiyor. Aslında sanıldığının aksine çok basit bir işlem sizleri bekliyor. Tramer sorgulama e-devlet üzerinden kolaylıkla yapıldı gibi, arama veya SMS yoluyla da yapılabiliyor. SMS ile araç plakasını yollayarak aracın kaza ve hasar bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere ek olarak aracın parçalarına ait kodları da SMS yoluyla ileterek, parça değişiminin var olup olmadığını da öğrenmeniz mümkün. Bunlar haricinde araç ile alakalı alacağınız numaralara göre, plakanın değiştirip değiştirilmediği, aracın hangi marka ve model olduğu, trafiğe hangi tarihte çıkış yaptığı gibi bilgilere de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tramer Sorgu Ücretleri Ne Kadar?

Tramer sorgu ücretleri yapılan sorgulama türüne ve istenilen bilgilere göre değişkenlik gösteriyor. Eğer sorgulamayı 118 90 Alo Çağrı Merkezi üzerinden yapacak olursanız, her bir dakika için 4,75 TL ücretlendirmeye tabi tutulursunuz. En sık tercih edilen sorgulama yolu SMS üzerinden de her gönderilen mesaj için 11 TL ücret talep edilir. Eğer bu ücretlendirmelere göre ödeme yapmak istemiyorsanız e-devlet üzerinden tramer sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden yapacağınız tramer kaydı için herhangi bir ücret ödenmiyor.

Tramer Sorgulama ile Ulaşılabilecek Bilgiler

Tramer sorgulama işlemi ile araca ait birçok bilgiye ulaşmanız mümkün. Bunlar nasıl bir sorgulama yapacağınıza bağlı. Araç plakası ve parça numaları ile yapacağınız sorgulamada aracın geçmişine ait tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler:

  • Trafik poliçesi
  • Hasar kaydı
  • Kaza kaydı
  • Parça değişimleri
  • Mağdur bilgisi
  • Kaza var ise kazaya dair detaylar

Güven Sürücü Kursu ile Ehliyet İşlemleri

Tüm bu bilgilerin sonunda her şey ehliyet sahibi olmanıza bağlanıyor. Eğer hala ehliyet sahibi değilseniz kendinize özel bir araç almanız hiçbir anlam ifade etmiyor. Siz de araç özgürlüğüne kavuşmak, rahat bir sürüş deneyimi kazanmak, toplu taşıma derdi taşımadan yolculuk yapmak istiyorsanız sürücü belgesi sahibi olmalısınız. Bunun için en doğru adres tabi ki Güven Sürücü Kursu. Denizli halkının en güvenilir adresi Güven Sürücü Kursu ile siz de ehliyet belgesi sahibi olun, özgürlüğün tadını çıkarın.