Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Trafikte Scooterlara Dikkat!

18.12.2022 trafik scooter denizli sürücü kursu

Son dönemlerde elektrikli scooter kullanımının yaygınlaşması özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde trafiğin akışını büyük ölçüde değiştirdi diyebiliriz.

Herkesin bu scooterlara erişebilmesi ve ehliyet şartı aranmaması, bazen trafikte olumsuzluklara yol açabiliyor. Özellikle gençlerin sıklıkla vakit geçirdiği bölgelerde scooter kullanma oranının büyük ölçüde arttığını görüyoruz. Gerek bu araçların küçük olması gerekse de beklenmedik hareketler yapmaları trafikte beklenmedik durumlara sebebiyet verebiliyor. Böylece küçük kazalardan büyük tehlikelere kadar pek çok olay yaşanabiliyor.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak sürekli günceli takip ediyor ve sürücü belgesi adaylarımıza en modern ehliyet eğitimini vermeye çalışıyoruz. Trafikte karşılaşabileceğiniz tüm olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmak ve kendinizi yetkin bir sürücü olarak görmek istiyorsanız kesinlikle doğru adrestesin. En iyi Denizli direksiyon hocası eşliğinde mükemmel bir direksiyon eğitimi almak ve çıkan ehliyet soruları ile direksiyon eğitiminiz başarıyla geçmek sizin ellerinizde. Hemen şimdi merkezimize kayıt yaptırarak ayrıcalıklı kursiyerlerimizden birisi haline gelebilir, avantajlı fiyatlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere scooterlar hakkında bilgi verecek ve trafikte ne gibi şeylere karşı dikkatli olmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. İsterseniz gelin scooterları tanıyarak yazımıza bir giriş yapalım ve tavsiyelerimize başlayalım.

Elektrikli Scooter Nedir

Elektrikli scooter, mobil aplikasyonlar aracılığı ile süreli olarak kiralayabildiğiniz iki tekerlekli scooterlardır. Bunlar trafikte hızı belirli bir sınırı geçmeyen ve genel olarak bisiklet hızında giden küçük araçlardır. Bu araçları kiralayabilmek için belirli bir yaşın üzerinde olmak yeterli. Bu yaş sınırını geçtiğinizde uygulamayı indirerek kolayca scooter kiralayabiliyor ve trafikte dolaşabiliyorsunuz. Kullandığınız zaman dilimi kadar ödeme yapabiliyor ve kısa mesafelere yürümeden kolayca ulaşabiliyorsunuz.

İlk bakışta oldukça mantıklı ve hayat kurtarıcı bir uygulama gibi gözükse de suistimal edildiğinde veya kısıtlı imkanlarda scooterlar tehlikeli araçlar haline geliyor. Özellikle ülkemizde bisiklet yollarının neredeyse olmaması sebebiyle bu scooterlar akan trafikte yol almak zorunda kalıyor.

Diğer bir yandan, kişiler bu scooterlara iki kişi binebiliyor, etrafına bakmadan hareket edebiliyor ve trafik kurallarına aldırış edemeyebiliyorlar. Bunun için bir denetim mekanizması olmadığı için ise sürücü belgesi sahipleri araç kullanırken ekstra dikkat etmek zorundalar. Böyle bir aracı kullanan birisini gördüğünüzde hareketlerinizi kısıtlamalı ve onun yoluna devam etmesini beklemelisiniz. Böylece beklenmedik durumlar karşısında önemli bir tedbir almış olursunuz.

Scooterların Yarattığı Tehlikeler

Scooterlar küçük araçlar olduğu için kolayca trafikte gözden kaçabiliyorlar. Bu yüzden trafikte sürekli ayna kontrolü yapmak önemli. Böylece bu araçları gözden kaçırmamış olursunuz ve yaptığınız hareketlere dikkat ederek trafikte bir kargaşa çıkmasını önleyebilirsiniz.

Diğer bir yandan scooterlar, kimi zaman beklenmedik hareketler sergileyebiliyorlar. Genç ve ehliyetsiz kesimin daha çok kullandığı bu araçlar, aniden önünüze çıkabiliyor veya trafik kuralarına dikkat etmeyebiliyorlar. Bu durumda ise sizin mağdur olabileceğiniz veya yaralanabileceğiniz kazalar ortaya çıkıyor. Bu durumu engellemek için bu araçlar ile karşılaştığınız zaman biraz daha temkinli olmanız önemli. Geçiş önceliğini onlara vererek, onların geçmesini bekleyerek ve birtakım önlemler alarak kazaların önüne geçebilirsiniz.

Sizler de elektrikli scooterlar başta olmak üzere yeni gelişmeleri takip etmek istiyor, modern bir sürücü olmayı planlıyor ve hayallerinizin peşinden koşuyorsanız Güven Sürücü Kursu daima sizin yanınızda! Bütçe dostu uygun harç ücretlerimiz ile herkesin bir ehliyet sahibi olmasını sağlıyoruz. Tüm öğrencilerimiz ile özel olarak ilgileniyor ve stressiz bir eğitim süreci yaşayarak sınavınızı başarıyla geçebilmenizi sağlıyoruz. Sınava girmekten çekiniyor, araç kullanma hakkında kendinize güvenmiyor veya yetkin bir sürücü olmayı planlıyorsanız, kapımız size ardına kadar açık!