Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

SÜRÜCÜ KURSLARININ ARAÇLARI DENETİMDEN GEÇTİ

06.09.2013

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül beraberindeki heyetle Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarının Eğitim alanında incelemelerde bulunarak, eğitim araçlarını da yerinde denetledi.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’e Eğitim Denetmenleri Başkanı Erol Al ve Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Musa Dinç ile Özel Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Özevcimen eşlik etti. 

Denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül; “Milli Eğitim camiası ve Özel MTSK Yönetici ve öğreticileri ile birlikte sürücü adaylarımızın tam donanımlı olarak teorik ve pratik eksiği olmadan yetiştirmek için çalışmaktayız. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesine katkı sağlamak, can ve mal kaybının önüne geçebilmek adına bu görevi yerine getiriyoruz. 

Bu denetimleri yapmaktaki bir diğer amaç da; toplumsal farkındalık yaratmak, en önemlisi de sürücü ahlakını geliştirerek birbirini hoş gören tahammül eden ve saygılı sürücüler yetiştirmektir. Diğer yönden sürücü adaylarının eğitim aldığı araçların donanımları yeni yönetmelik ile belirlendi. Bu donanımların varlığını ve işlevselliğini denetliyoruz. Velhasıl trafik kazalarının hiç olmadığı günlere erişmek dileğiyle emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum.” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığının 29 Mayıs 2013 tarihinde Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Yönetmeliğinde son yaptığı değişiklikler doğrultusunda ilimizde faaliyet gösteren 28 Sürücü Kursunun A2,B,E sınıfı araçlarını denetimden geçirildi. Toplam 186 Araç denetlenerek yönetmelikler doğrultusunda kusurlu bulunan araçlar trafikten men edildi. İlimizdeki sürücü adaylarına daha iyi ve kaliteli eğitim verilmesi amacı ile Milli Eğitim Müdürlüğü bundan önce olduğu gibi sonraki dönemlerde de denetimlere devam edecektir.