Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Otomatik Vitesli Arabalar Nasıl Kullanılır?

14.02.2023

Günümüzde manuel arabaların yanı sıra otomatik vitesli arabalar da oldukça sık kullanılır bir hale geldi. Sunduğu kullanım kolaylığı ve yüksek konforu sayesinde birçok sürücü araç satın alırken otomatik vitesli arabaları tercih ediyor.

Ancak otomatik vitesli araçların kullanımı manuel araçlara göre biraz daha farklı ve ekstra bilgi gerektiriyor. Peki bu araçlar nasıl kullanılıyor?

Otomatik Vitesli Araba Kullanım Talimatları

Otomatik vitesli araçlarda sürücü vites değiştirmek gibi bir işlem uygulamıyor. Bu yüzden çoğu sürücü belgesine sahip olan kişilerin aklında arabanın kullanımı ile alakalı sorular oluşabiliyor. Debriyajı bulunmayan bu araçların nasıl kullanılacağını birkaç madde ile sizler için derledik.

  1. Anahtarı çevirin ve motoru başlatın.
  2. Arabanızı hareket ettirmek için "Drive" (Sürüş) modunu seçin.
  3. Arabanızı hareket ettirmek için gaz pedalına basın.
  4. Arabanızın hızını düşürmek için fren pedalına basın.
  5. Arabanızı duraklatmak için fren pedalına tamamen basın.
  6. Park moduna geçmek için "Park" (Park) tuşunu tıklayın.
  7. Anahtarı çevirin ve motoru kapatın.

Maddelerle anlatmış olduğumuz kullanım talimatlarında görüldüğü gibi, otomatik vitesli araçlarda sadece fren ve gaz pedalı bulunuyor. Aracı kullanırken daha çok D-R-P-N harflerinden oluşan vites seçenekleri kullanılıyor. Bu seçenekler:

  • D: Sürüş başlatma
  • R: Geri vites
  • P: Park
  • N: Vitesi boşa alma anlamlarına geliyor.

Otomatik Vites Araçlarda Vites Modları

Otomatik vitesli arabalar ayrıca vites modlarına da sahiptir, bu modlar arabayı daha fazla kontrol etmenizi ve daha fazla güç almanızı sağlar. Bunlar,

  • "Sport" (Spor),
  • "Snow" (Kar) ve
  • "Tow" (Çekme) modlarıdır.

 Bu modları kullanmak için arabanızın içindeki kontrol panelinde bulunan düğmeleri kullanabilirsiniz.

Otomatik vitesli arabaların kullanımı diğer vitesli arabalardan biraz farklıdır, ancak uygun şekilde kullanıldığında sürüş keyfini arttırabilir ve stresi azaltabilir. Ayrıca, arabayı manuel olarak vites değiştirmek zorunda kalmazsınız, bu da sürüş esnasında daha fazla konsantrasyon sağlar. Ancak, otomatik vitesli arabaların tam olarak nasıl kullanılacağını öğrenmek için lisanslı bir direksiyon eğitmeni çalışmak en iyisidir. Bu yüzden mutlaka Denizli’nin en iyi kurumu Güven Sürücü Kursu ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Güven Sürücü Kursu ile Ehliyet Belgesi

Güven Sürücü Kursu, her ehliyet sınıfına ait kursları ile iyi bir eğitim veriyor, özel direksiyon eğitmenleri ile profesyonel bir hizmet sunuyor. Manuel-otomatik araç kullanımı fark etmeksizin iyi birer sürücü olmak ve ehliyet belgesi almak için iletişime