Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Motosiklet Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Şeyler

29.12.2022

Trafikte araç kullanmak için öncelikle bir sürücü belgesine sahip olmalı ve algılarınızı tamamen açık bırakmalısınız. Böylece olası bir kazayı engelleyebilir, sevdiklerinizin ve kendinizin can güvenliğini koruyabilirsiniz.

Özellikle motosiklet gibi iki tekerli araçları kullanırken ekstra bir dikkat göstermeniz gerekiyor. Çünkü bu araçlar küçük boyutlara ulaştığı için büyük araçların kör noktalarına takılabiliyorlar. Ayrıca bu küçük araçlar, oldukça yüksek hızlara ulaşabildiği için kimileri bu özelliği suistimal edebiliyor.

Motosiklet kullanırken tüm destekleyici ekipmanların kuşanılması ve trafik bilincine sahip olunması gerekiyor. Böylece olası kazaları önleyebilirsiniz. Bizler Güven Sürücü Kursu olarak tüm kursiyerlerimizin güvenli bir ortamda sürüş yapabilmesini ve yetkin bir sürücü belgesi sahibi olabilmelerini sağlıyoruz. Verdiğimiz kaliteli direksiyon eğitimi ve en iyi Denizli direksiyon hocası eşliğinde sizler de hayallerinize ulaşabilirsiniz. Çıkan ehliyet soruları, uygun ehliyet harç fiyatları ve çok daha fazlası ile Güven Sürücü Kursu’na sizleri bekliyoruz. Gerek motosiklet gerekse diğer sınıf ehliyetler için gönül rahatlığı ile bizlere başvurabilirsiniz. İsterseniz gelin şimdi motosiklet kullanıcılarının dikkat etmesi gereken şeylerden bahsedelim.

Kendinize Güvenli Bir Alan Oluşturun

Motosiklet kullanıcıları mutlaka araçların etrafında dolaşırken ve diğer sürücülere yaklaşırken dikkat etmelidir. Motosiklet ya da diğer motorlar manevra açısından sınırlı olduğu için ve ani frenler yıkıcı bir etki bırakabildiği için tüm sürüş boyunca sürücüler etraflarında hayali bir çember oluşturmalıdırlar. Böylece sürücü belgesi sahipleri tehlikeleri önceden sezebilir, doğru yöne doğru manevra yapabilirler. Ayrıca fren yapacakları zaman tehlikeli bölgelere girmekten kurtulabilir, aynı zamanda daha rahat hareket edebilirler.

Takip Mesafesi

Dört tekerli araçlarda olduğu kadar iki tekerlekli araçlarda da takip mesafesini korumak zorundalar. Trafikte her zaman tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir ve motosiklet sürücüleri de bu tehlikelere karşı reaksiyon gösterebilmeliler. Özellikle fren yapmanın tehlikeli olacağı durumlarda, uzun yollarda, geceleri ve hızlı gidilen anlarda takip mesafesi hayat kurtarabilir. Eğer yetkin bir sürücü belgesi sahibi olduğunuzu düşünüyor ve hayatınıza son derece değer veriyorsanız takip mesafenizi her daim korumalı ve muhafaza etmelisiniz.

Gerekli Ekipmanlar

Motosiklet kullanıcıları, trafikte fark edilmesi zor bir durumda kalabiliyorlar. Özellikle geceleri çıkılan yollarda, küçük bir alan kaplayan bu araçlar daha büyük araçlar tarafından fark edilemeyebiliyor. Ayrıca motosiklet kullanıcıları dış ortamda oldukları için herhangi bir kazada çok daha büyük hasar alabiliyorlar. Dışarıdaki sürücülerin sizleri fark edebilmesi için mutlaka motosiklet kullanırken reflektör içeren giysiler giymeli, motorunuzun arkasına gerekli donanımları ilave etmelisiniz. Bunun yanında dizlik, dirseklik, pantolon ve özellikle de kask gibi ekipmanları küçük sürüşlerde bile giymelisiniz. Böylece tehlikeli durumları bertaraf edebilir, farkındalığınızı arttırarak trafikte güvenli bir şekilde seyir halinde bulunabilirsiniz.

Kör Noktalar

Kör Noktalar, motosikletlerin en büyük sorunlarından bir tanesidir. Özellikle trafikteki büyük araçların sahip olduğu kör noktalar her ne kadar diğer araçları saptayabilse de motosikletleri saptayamayabiliyor. Bu yüzden yaptıkları ani bir hareket motosiklet sahiplerinin canlarını tehlikeye atabiliyor. Büyük araçların etrafında dolaşmayarak ve kör noktalara dikkat ederek sizler de daha güvenli bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz.

Eğer sizler de sürücü belgesi sahibi olmak istiyor, A sınıfı sürücü ehliyeti almayı planlıyor ve çıkan ehliyet soruları ile sınavı kolayca geçmek istiyorsanız adresiniz kesinlikle belli! Yıllardan beri kursiyerlerimizi mutluluğa ulaştırmayı başarıyor ve onların tüm hayallerini gerçekleşmesi kolay bir hedefe dönüştürüyoruz. Sizler de yetkin bir direksiyon eğitimi, iyi bir motosiklet sürüş pratiği ve stressiz bir sınav dönemi geçirmek için hemen bizlere müracaat edin.