Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

E-Sınav Nedir? Elektronik Sınav Nasıl Yapılır?

29.09.2022

Sürücü ehliyeti sahibi olmak isteyen her aday, ilk olarak gireceği elektronik sınavı merak ediyor. Ehliyet alma sürecinde hepimizin bildiği gibi iki sınav karşımıza çıkıyor: Elektronik sınav ve direksiyon sınavı.

İlk olarak girilecek olan elektronik sınav, e-sınav olarak adlandırılıyor ve bilgisayar tabanlı yapılan bu sınav elektronik ortamda gerçekleşiyor. Günümüzde Türkiye’de toplam 16 şehirde yapılıyor olan bu sınav, MEB tarafından motorlu taşıt ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarına zorunlu tutuluyor.

E-Sınava Nasıl Giriliyor?

Her sürücü adayı, sürücü kursuna yazılarak gerekli eğitimleri aldıktan sonra e-sınava girmek için randevu almalı ve sınavı başarılı bir şekilde tamamlamalıdır. Sınavda başarılı olmayan sürücü adayları, 15 gün içerisinde tekrar sınav başvurusu yaparak yeniden sınava girmeye hak kazanabilir. Eğer e-sınava tekrar kaydolduktan sonra, son sınav tarihinden itibaren 45 gün içerisinde sınava girilmez ise, sınava giriş yapılamıyor. Bu yüzden e-sınav tarihlerine dikkat edilmeli ve gününde sınav ortamında bulunulmalıdır.

Elektronik sınav için eğitim almak ve iyi bir sürücü kursuna kaydolmak istiyorsanız Güven Sürücü Kursu ile iletişime geçebilirsiniz. Uzman eğitmen kadrosu ve profesyonel eğitimleri ile elektronik sınavdan başarılı bir şekilde geçebilirsiniz.

Elektronik Sınav Soruları Nelerdir?

Elektronik sınav, sürücü adayının trafik bilgilerinin ölçüldüğü 45 dakika süren bir sınavdır. Bu sınavda ilk yardım, görgü kuralları ve trafik kuralları bilgisi kontrol ediyor. Toplam 50 soru olan e-sınavda, 12 adet ilk yardım sorusu, 6 adet trafik görgü kuralları sorusu, 23 trafik bilgileri sorusu ve 6 adet motor bilgileri sorusu soruluyor. Elektronik sınavda başarılı sayılmak için 50 adet sorunun en az 35 tanesini doğru yapılmalı ve minimum 70 puan alınmalıdır.

Soru detaylarına gelecek olursak; her soru 4 şıktan oluşuyor ve yanlış doğruyu götürmüyor. Bu yüzden her sürücü adayı soruyu iyice düşünerek mutlaka cevaplamalıdır.

Elektronik Sınava Girme Hakkı Ne Kadar?

Elektronik sınavda başarısız bir sonuç elde etmiş her adayın tekrar sınava girme hakkı bulunuyor. Tüm sürücü adayları toplamda 4 kere e-sınava girme hakkı kazanıyor. Eğer ilk sınavda başarılı olmak ve kısa sürede sürücü ehliyeti sahibi olmak istiyorsanız Denizli’nin en iyi sürücü kursuyla birlikte çalışabilir, hemen Güven Sürücü Kursu ile görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

E- Sınava Giriş Kuralları

E-sınava girebilmek için mutlaka her sürücü adayının yanında giriş belgesi ve kimliği bulunmalıdır. Giriş belgesi yanında olmayan adayların sınava alınmama durumları ortaya çıkabilir. Bunlara ek olarak sınava girecek adayların herhangi bir elektronik cihazı da yanında bulundurmaması gerekiyor. Tüm belgeleri hazır olan adaylar, sınav saatinden en az yarım saat önce sınava gireceği alanda bulunmalıdır. Sınava geç kalındığı takdirde aday sınava giriş hakkını kaybediyor.

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Yapılır?

E-sınavda başarılı olan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Minimum 70 puan alan adaylar, direksiyon eğitimi aldıktan sonra direksiyon sınavını da başarılı bir şekilde tamamladıkları takdirde sürücü ehliyeti sahibi oluyor. Direksiyon sınavının tarihi kesin olmamakla birlikte genelde e-sınavdan iki hafta-bir ay sonra yapılıyor. Farklı koşullar göz önünde bulundurularak hazırlanan sınav tarihini sürücü kursu ile görüşerek öğrenebilirsiniz.

Eğer siz de 18 yaşını doldurduysanız ve ehliyet almak istiyorsanız Güven Sürücü Kursu ile görüşebilirsiniz. Uzman direksiyon eğitmenleri ve kaliteli eğitimleri ile her sürücü adayını ehliyet sahibi yapan kursumuz, sizleri de iyi bir sürücü olarak yetiştirecektir. Denizli’nin en iyi sürücü kursu ile çalışmak ve trafikte güvenli bir sürüş sergilemek istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçin!