2024 Ehliyet Sınav Tarihleri

Ehliyet kursuna yazıldıktan sonra bir dizi soru da beraberinde geliyor. Bu sorulardan aklımızı en çok meşgul edeni ve heyecanlandıranı ise sınav tarihleri ne zaman sorusu oluyor. Şunu netliğe kavuşturmamız gerekir ki her yıl çok sayıda ehliyet sınavı gerçekleştiriliyor. Bazen ayda bir bazen de ayda birkaç defa gerçekleştirilen sınavlar olabiliyor. Bu sınavlar teorik ders sınavı ya da direksiyon sınavı olmasına göre de ayrı ele alınıyor. Ayrıca sınava kaydolma tarihiniz, derslerinizi bitirme tarihiniz, bulunduğunuz ilde düzenlenen sınav tarihleri gibi birçok etmen sınav zamanını belirlemede etkin rol oynuyor.

Eğer Denizli Güven Sürücü Kursuna kayıt yaptırarak ehliyet alma sürecine girdiyseniz size sınav sürecimiz hakkında birkaç bilgi aktaralım. Bizler belirlediğimiz ehliyet kursu başlangıç tarihlerini yapılacak sınav tarihlerine uygun olarak hazırlıyoruz. Yani sizler kursumuza kaydolduktan sonra ders başlangıç tarihinden itibaren aldığınız teorik dersler bittiğinde vakit kaybetmeden sınava girecek konumda oluyorsunuz. Böylelikle bilgileriniz taze kalmış oluyor. Fakat sınav tarihi programınıza uymuyorsa, şahsi sebeplerden dolayı ertelemek istiyorsanız o zaman sizin isteklerinizi ön planda tutarak size uygun bir sınav tarihi ayarlıyoruz. Güven Sürücü Kursu olarak her zaman öğrencilerimizin başarılı olmasını ve stressiz, programlarına uygun bir eğitim süreci geçirmelerine özen gösteriyoruz. 2024 yılı için ehliyet kursumuza hemen başvuru yaparak ayrıcalıklarımızdan faydalanabilirsiniz.

Teorik Ehliyet Sınavı Tarihleri

Ehliyet sınavının ilk geçilmesi gereken sınavı olan teorik sınav bazı temel bilgileri içeren bir eğitim sürecinin sonunda yapılır. Bu sınavda toplam 50 soru sorulur ve bu sorulardan en az 35 doğru yapmanız gerekir. Soruların konuları; trafik ve çevre (23 soru), motor ve araç tekniği (9 soru), ilk yardım bilgisi (12 soru), trafik adabı (6 soru) olarak 4 kategoriye ayrılır. Bu sorulardan 70 ve üstü bir puan almanız durumunda sınavı başarılı bir şekilde geçer ve direksiyon derslerine başlamaya hak kazanırsınız.

Elbette sınava girmeden önce neler yapmam gerek diye de düşünüyor olabilirsiniz. Eğer bir sürücü kursuna kaydınızı yaptırdıysanız teorik sınav için belirlenen ücreti kursunuza iletmeniz durumunda onlar sınav ücretini yatıracaklar ve size sınav giriş bilgilerinizi ileteceklerdir. Eğer ücretinizi kendiniz yatırmak isterseniz de Milli Eğitim Bakanlığı Ödeme Servisi üzerinden “motorlu taşıt sürücü kursiyerleri e sınav” seçeneği ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca gireceğiniz teorik sınav MEB tarafından belirlenen okullarda yapılsa da bilgisayarlar üzerinden ve şıklı sınav olarak yapılır. Sınavdan çıktıktan kısa bir süre sonra T.C. kimlik numaranız ile sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Direksiyon Sınavı Tarihleri

Direksiyon derslerine geçip seçtiğiniz ehliyet sınıfı için belirlenen tüm ders saatlerini tamamladıktan sonra sıra en önemli aşamaya geliyor. Direksiyon sınavı her öğrencinin az da olsa stres yaptığı, korkuyla beklediği, ya kalırsam sorusunu sorduğu bir nokta. Fakat uzman eğitmenler tarafından direksiyon dersi alan öğrencilerimizin korkması için hiçbir sebep yok. Çünkü bu süreçte sadece bildiğiniz şeyleri uygulayacak ve kolaylıkla bu sınavı atlatarak sürücü belgenize kavuşabileceksiniz. Fakat biz yine de sizin soru işaretlerinizi ve stresinizi gidermek için bu sınav hakkında ufak bilgilendirmeler yapacağız.

Direksiyon sınavının tarihleri bulunduğunuz ile, ilçeye göre değişiklik gösterebilir. Derslerinizi tamamladıktan sonra ehliyet kursunuz size sınav tarihini bildirecektir. Sınavlar genelde cumartesi ve pazar günleri yapılır. Sınav esnasından MEB tarafından belirlenen 2 denetmen ve kursunuzdan 1 hoca size eşlik eder. Sınava gireceğiniz yer daha öncesinden belirlenmiş sınava uygun bir parkur sunan bir bölge olur. Daha önceden almış olduğunuz direksiyon eğitimlerinde öğrendiğiniz bilgileri kolaylıkla uygulayacağınız ve aşina olduğunuz bu parkurda gerekli kurallara uyduktan sonra kolaylıkla sınavı geçebileceksiniz. Önemli kuralları içeren kırmızı, sarı ve mavi renkle belirtilen hataları sınav öncesinde kontrol edip sınav esnasında da bu kurallara dikkat ederek araç sürdüğünüz taktirde hiçbir sorun yaşamayacaksınız.

Direksiyon sınavı sizin de uygunluğunuz gözetilerek dersleriniz bittikten sonra kısa sürede yapılır. Böylelikle bilgileriniz tazeyken sınava girerek kolaylıkla sürücü belgenize kavuşabilirsiniz. Bu süreçte başarılı olmak için en önemli şey ise iyi eğitim veren bir sürücü kursudur. Denizli’de yaşayanlar Güven Sürücü Kursuna kayıt yaptırarak bu yolculuğu kolayca ve başarılı bir şekilde tamamlayabilir. Siz de sürücü kursumuza kayıt yaptırıp 2024 yılını sürücü belgesi alarak güzelleştirebilirsiniz.