Başarı oranı en yüksek Denizli sürücü kursu'yuz!

Instagram Youtube Sürücü Kursu Denizli İletşim
Bizden Duyurular & Haberler

Sürücü Kursu’nda Teorik Derslere Gidilmeli Mi?

17.02.2022

Sürücü kursları, ehliyet belgesi alma sürecinde başvurduğumuz, teorik ve direksiyon sınavlarına hazırlayan kurumlardır. Bu kurumlarda trafik kurallarından ilk yardıma kadar tüm konuları içeren teorik eğitim, yanında trafik içerisinde sürüş tekniklerini en ince ayrıntısına kadar işleyen direksiyon eğitimi verilir.

Bu kurumlarda trafik kurallarından ilk yardıma kadar tüm konuları içeren teorik eğitim, yanında trafik içerisinde sürüş tekniklerini en ince ayrıntısına kadar işleyen direksiyon eğitimi verilir.

Teorik eğitim olarak bahsettiğimiz ilk süreç, 34 ders saatinden oluşuyor. Bu 3 ders saati içerisinde 16 saat trafik, 4 saat trafik adabı, 8 saat ilk yardım, 6 saat de motor dersi yer alıyor. Güven Sürücü Kursu’na yazıldığınız ilk aşamada bu teorik eğitim sizleri bekliyor olacak. Uzman eğitmenlerin verdiği teorik dersler sonucunda ise elektronik sınav, sürücüleri aldığı eğitimler karşısında test edecek. Direksiyon eğitimi alabilmek ve bir ileriki aşamaya geçebilmek için bu elektronik sınavdan minimum 70 puan alınması gerekiyor. Bu puan ise sınavda 35 doğruya tekabül ediyor. Girdiğiniz sınavda 70 puanın altında bir sonuç elde ettiğiniz takdirde direksiyon eğitimi aşamasına geçemiyor ve tekrar başa dönerek sınava girmeniz gerekiyor.

Kaç Teorik Sınav Hakkım Var?

Teorik eğitimleri aldıktan sonra girdiğiniz elektronik sınavdan geçebilmeniz için toplamda 4 hakkınız bulunuyor. En fazla 4 kere sınava girerek geçme şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer tüm denemelerinizde başarısız olur iseniz, tekrar sürücü kursuna yazılarak tüm süreci baştan başlatmanız gerekiyor.

Teorik Eğitim Neden Önemli?

Bahsettiğimiz tüm detaylara bakıldığında, sürücü belgesi alabilmenin iki aşaması bulunuyor.

  1. Teorik Sınavda Başarılı Olmak
  2. Direksiyon Sınavında Başarılı Olmak

Eğer bu iki aşamayı tamamlar iseniz, sürücü ehliyeti almaya hak kazanıyorsunuz. 1. Maddeyi tamamlayabilmeniz için ise iyi bir teorik eğitim almanız şart. Güven Sürücü Kursu’nun bünyesinde bulunan profesyonel eğitmenler, sınava dair tüm detayları size ileterek, sınav konularını tüm ipuçlarıyla sizlere anlatıyor. Bu sayede ilk teorik sınavda başarıya ulaşabilirsiniz.

Kısa sürede ehliyet almak ve iyi bir sürücü kursu olmak için teorik sınav çok önemli. Çoğu sürücü adayı, tüm konulara hâkim olduğunu düşünerek zorunlu saatler dışında teorik eğitimlere katılmıyor. Fakat bu teorik eğitimlerde vurgulanan tüm noktalar, sınavda adayların karşısına çıkıyor. Unutmayın ki, bu sınav ehliyet alabilmeniz için mutlaka geçmeniz gereken ilk aşama. Geçemediğiniz takdirde direksiyon eğitimi aşamasına atlayamıyor, ehliyet alma serüveninde bir adım geriye düşüyorsunuz. Bu yüzden tüm teorik eğitim derslerine katılım göstermeli ve elektronik sınava hazır girmelisiniz.

Teorik Eğitim Zorunluluğu Var Mı?

Sürücü kursunu tamamlamak ve ehliyet alabilmek için mutlaka teorik eğitim almalısınız. Bu süreç içerisinde ise en az 6 saat teorik ders alınması zorunludur. 34 derslik bir teorik eğitimin en az 6 dersi katılım göstermeniz şart.

Direksiyon Eğitimi Ne Zaman?

Teorik sınavının akabinde direksiyon eğitimleri başlıyor. Bu direksiyon eğitimi içerisinde 14 adet uygulamalı eğitim, 2 adet simülatör eğitim yer alıyor. Direksiyon eğitiminin en büyük avantajı, saha içerisinde olmanızdır. Yanınızda bir uzman eşliğinde trafikte varlık göstermeniz, iyi bir sürücü olmak için en önemli adımlardan biridir. Siz de Denizli sürücü kursları arasında iyi faaliyet gösteren Güven Sürücü Kursu’na kayıt olarak profesyonel bir direksiyon eğitimi alabilirsiniz.

Teorik Derslere Girilmeli Mi?

Güven Sürücü Kursu aşamalarını geçebilmek ve ehliyet alabilmek için belirli saatlerde teorik derslere gitmek şart. Bu saatler haricinde diğer saatlere katılım göstermek kişinin kendi isteğine bağlı. Bizler, teorik derslere tamamen katılım göstermenizi öneriyoruz. Tüm aşamaları tamamlayabilmek, sınavdan iyi bir puan alabilmek haricinde iyi bir sürücü olmak için teorik eğitim oldukça önemli. Trafik adabını iyi öğrenmek, trafikte nasıl davranılması gerektiğini bilmek, trafik kurallarına hâkim olmak, araç detaylarını öğrenmek gibi tüm önemli konular bu teorik derslerde işleniyor. Bu konuların size kattığı bilgi birikimi, iyi bir sürücü olmanızı sağlayacaktır.